Ti hogy állítanátok le őket?
Anyósomék nagyon aranyosak,kedvesek és mindig próbálnak segíteni. Evvel semmi baj. Mi vidéken lakunk ők egy nagyvárosban. Kb 25 km-re lakunk egymástól. Van egy 9 hós babánk. Nagyon szerettünk volna kistesót és most sikerült. Én kicsit vártam volna de a férjem meggyőzött,hogy sokat fog segíteni ahogy anyósomék is ezt mondták. Szüleim is segítenek de ők napközben nem tudnak hisz heti 7 napból 6-ot dolgoznak. Van,hogy őket is megkérjük egy vásárlás vagy egy mozi erejéig.
Anyósomék viszont otthon vannak. Havonta 3 napot náluk kell töltenünk,mert az orvos a városban van.
A múltkori 3 nap alatt folyton kézben volt a babuci ami nem lenne baj de be se rakták a járókába csak egyik kézről a másikra adták. Mondtuk,hogy ez nem jó ne csinálják mire ránk förmedtek,hogy majd ők tudják. Ennek az lett az eredménye,hogy a babánk itthon se marad meg a járókában és csak kézben alszik el ahogy náluk volt. Én nem bírok vele 30 percet sétálni veszélyeztetett terhesen és folyton mehetek utána míg előtte napi 1 órát járókázott míg megcsináltam a dolgom és utána játszottunk aztán beraktam a kiságyba egyedül elaludt napi 2-szer 2 órát és éjjel. Most ez abszolút kiesik,mert hiába hagyom a járókába csak ordít. Így csak akkor alszik ha hulla fáradt de akkor is 1 órát vagy ha sétálunk vele. Így nyűgös is. Szóltunk nekik emiatt de mindig azt mondták,hogy az ő dolguk a kényeztetés örüljünk,hogy vigyáznak rá. Ti hogy állítanátok le őket ha szükség van a segítségükre? Vagy tűrjük el de így meg én nem bírok a gyerekkel. Előre is köszönöm.
Nm vagyok biztos abban , hogy feltétlen le kéne állítani őket.
Annyit megtehetsz amit már meg is tettél, hogy szépen elmondod , hogy Te hogyan látod ezt a kérdést.Aztán hogy a továbbiakban ők hogyan cselekszenek túl sok mindent ez ügyben nem tehetsz.Mármint , hogy őket megváltoztasd.
1. Mondhatják azt is , hogy "rendben úgy csináljuk ahogy mondod" , aztán amikor nem vagy ott , úgy csinálják ahogyan ők akarják.
2. Nem nagyon hinném , hogy havi 3 nap alatt , úgy megváltozzon a baba , hogy ne lehetne valamilyen módon "rendbe hozni" a helyzetet.
3.Ha "függésben " vagytok másoktól, akkor sajna vállalni kell a kompromisszumot.A nagyszülők általában ilyenek , és nem is az a szerepük most már , hogy a gyerek szüleinek megfeleljenek. Ők nyilván , hogy jobban el kényeztetik jobban abajgatják. Szerintem ez is hozzátartozhat a gyermek (illetve a gyermek szülei ) fejlődéséhez.Több mindent megtapasztal, pl. azt is, hogyan tudja a saját érdekeit "kiharcolni".
4. Ha ragaszkodsz a saját elveidhez, akkor( és ha legalább "látszólag nem bólintanak rá"a nagyszülők)akkor meg kellene oldanotok , hogy függetlenné váljatok tőlük .
5. Még-egyszer kihangsúlyoznám , ha pároddal úgy vállaltatok gyereket, hogy közben rá vagytok szorulva mások segítségére, akkor szerintem nem az az elsődleges kérdés, hogy hogyan állítsd le a "nagyszülőket".
6.Kicsit gondolj bele a következőbe.
Nagy szülők besegítenek , egy kicsit "elkényeztetik" a babát (ilyen fel állásban nem tűnik szélsőséges problémának)Számodra ezáltal adódik egy probléma.Te úgy szeretnéd ezt a "problémát" megoldani, hogy "leállítanád" a nagyszülőket.Nem lehet , hogy ez esetben a nagyszülőkre akarod egy kicsit hárítani azt amit esetleg nem tudsz a babával , megoldani?
Akár úgy is tűnhet , hogy ez elsősorban Neked egy feladat a gyereknevelést illetően.Nem megbántani akartalak ezzel, még csak nem is állíthatom , hogy ez így van, csak mint egy más fajta megközelítés lehetőségét említettem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!