Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti hogy állítanátok le őket?

Ti hogy állítanátok le őket?

Figyelt kérdés

Anyósomék nagyon aranyosak,kedvesek és mindig próbálnak segíteni. Evvel semmi baj. Mi vidéken lakunk ők egy nagyvárosban. Kb 25 km-re lakunk egymástól. Van egy 9 hós babánk. Nagyon szerettünk volna kistesót és most sikerült. Én kicsit vártam volna de a férjem meggyőzött,hogy sokat fog segíteni ahogy anyósomék is ezt mondták. Szüleim is segítenek de ők napközben nem tudnak hisz heti 7 napból 6-ot dolgoznak. Van,hogy őket is megkérjük egy vásárlás vagy egy mozi erejéig.

Anyósomék viszont otthon vannak. Havonta 3 napot náluk kell töltenünk,mert az orvos a városban van.

A múltkori 3 nap alatt folyton kézben volt a babuci ami nem lenne baj de be se rakták a járókába csak egyik kézről a másikra adták. Mondtuk,hogy ez nem jó ne csinálják mire ránk förmedtek,hogy majd ők tudják. Ennek az lett az eredménye,hogy a babánk itthon se marad meg a járókában és csak kézben alszik el ahogy náluk volt. Én nem bírok vele 30 percet sétálni veszélyeztetett terhesen és folyton mehetek utána míg előtte napi 1 órát járókázott míg megcsináltam a dolgom és utána játszottunk aztán beraktam a kiságyba egyedül elaludt napi 2-szer 2 órát és éjjel. Most ez abszolút kiesik,mert hiába hagyom a járókába csak ordít. Így csak akkor alszik ha hulla fáradt de akkor is 1 órát vagy ha sétálunk vele. Így nyűgös is. Szóltunk nekik emiatt de mindig azt mondták,hogy az ő dolguk a kényeztetés örüljünk,hogy vigyáznak rá. Ti hogy állítanátok le őket ha szükség van a segítségükre? Vagy tűrjük el de így meg én nem bírok a gyerekkel. Előre is köszönöm.

2015. jan. 12. 11:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
34%

Nm vagyok biztos abban , hogy feltétlen le kéne állítani őket.

Annyit megtehetsz amit már meg is tettél, hogy szépen elmondod , hogy Te hogyan látod ezt a kérdést.Aztán hogy a továbbiakban ők hogyan cselekszenek túl sok mindent ez ügyben nem tehetsz.Mármint , hogy őket megváltoztasd.

1. Mondhatják azt is , hogy "rendben úgy csináljuk ahogy mondod" , aztán amikor nem vagy ott , úgy csinálják ahogyan ők akarják.

2. Nem nagyon hinném , hogy havi 3 nap alatt , úgy megváltozzon a baba , hogy ne lehetne valamilyen módon "rendbe hozni" a helyzetet.

3.Ha "függésben " vagytok másoktól, akkor sajna vállalni kell a kompromisszumot.A nagyszülők általában ilyenek , és nem is az a szerepük most már , hogy a gyerek szüleinek megfeleljenek. Ők nyilván , hogy jobban el kényeztetik jobban abajgatják. Szerintem ez is hozzátartozhat a gyermek (illetve a gyermek szülei ) fejlődéséhez.Több mindent megtapasztal, pl. azt is, hogyan tudja a saját érdekeit "kiharcolni".

4. Ha ragaszkodsz a saját elveidhez, akkor( és ha legalább "látszólag nem bólintanak rá"a nagyszülők)akkor meg kellene oldanotok , hogy függetlenné váljatok tőlük .

5. Még-egyszer kihangsúlyoznám , ha pároddal úgy vállaltatok gyereket, hogy közben rá vagytok szorulva mások segítségére, akkor szerintem nem az az elsődleges kérdés, hogy hogyan állítsd le a "nagyszülőket".

6.Kicsit gondolj bele a következőbe.

Nagy szülők besegítenek , egy kicsit "elkényeztetik" a babát (ilyen fel állásban nem tűnik szélsőséges problémának)Számodra ezáltal adódik egy probléma.Te úgy szeretnéd ezt a "problémát" megoldani, hogy "leállítanád" a nagyszülőket.Nem lehet , hogy ez esetben a nagyszülőkre akarod egy kicsit hárítani azt amit esetleg nem tudsz a babával , megoldani?

Akár úgy is tűnhet , hogy ez elsősorban Neked egy feladat a gyereknevelést illetően.Nem megbántani akartalak ezzel, még csak nem is állíthatom , hogy ez így van, csak mint egy más fajta megközelítés lehetőségét említettem meg.

2015. jan. 12. 13:52
 12/12 A kérdező kommentje:
Eddig semmi ilyen baj nem volt a kicsivel. Mindent megoldottunk, segítség nélkül. Most is csak muszáj a segítségüket kérni,mert a vérvételekre és a magándokihoz nem vihetjük a kicsit. Sajnos mivel van egy betegségem emiatt több vizsgálatra van szükségem minden hónapban mint egy átlagos kismamának. Emellett megfőzök,kitakarítok és itthonról dolgozom is,hogy ne essek ki a munkából. Eddig a kicsi séta nélkül is elaludt és ezalatt az idő alatt megtudtam csinálni az itthoni munkám ami nem minden napos de elég jól fizetnek érte. De köszönöm az észrevételeket megpróbálom megfogadni őket és eszerint nevelni a kicsit is. :)
2015. jan. 12. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!