Ti hogy állítanátok le őket?
Anyósomék nagyon aranyosak,kedvesek és mindig próbálnak segíteni. Evvel semmi baj. Mi vidéken lakunk ők egy nagyvárosban. Kb 25 km-re lakunk egymástól. Van egy 9 hós babánk. Nagyon szerettünk volna kistesót és most sikerült. Én kicsit vártam volna de a férjem meggyőzött,hogy sokat fog segíteni ahogy anyósomék is ezt mondták. Szüleim is segítenek de ők napközben nem tudnak hisz heti 7 napból 6-ot dolgoznak. Van,hogy őket is megkérjük egy vásárlás vagy egy mozi erejéig.
Anyósomék viszont otthon vannak. Havonta 3 napot náluk kell töltenünk,mert az orvos a városban van.
A múltkori 3 nap alatt folyton kézben volt a babuci ami nem lenne baj de be se rakták a járókába csak egyik kézről a másikra adták. Mondtuk,hogy ez nem jó ne csinálják mire ránk förmedtek,hogy majd ők tudják. Ennek az lett az eredménye,hogy a babánk itthon se marad meg a járókában és csak kézben alszik el ahogy náluk volt. Én nem bírok vele 30 percet sétálni veszélyeztetett terhesen és folyton mehetek utána míg előtte napi 1 órát járókázott míg megcsináltam a dolgom és utána játszottunk aztán beraktam a kiságyba egyedül elaludt napi 2-szer 2 órát és éjjel. Most ez abszolút kiesik,mert hiába hagyom a járókába csak ordít. Így csak akkor alszik ha hulla fáradt de akkor is 1 órát vagy ha sétálunk vele. Így nyűgös is. Szóltunk nekik emiatt de mindig azt mondták,hogy az ő dolguk a kényeztetés örüljünk,hogy vigyáznak rá. Ti hogy állítanátok le őket ha szükség van a segítségükre? Vagy tűrjük el de így meg én nem bírok a gyerekkel. Előre is köszönöm.
Ott vagytok 3 napig folyamatosan??? Vagy havonta 3x ott van náluk pár órát, amíg te orvosnál vagy?
Végül is mindegy, mert néhány nap alatt nem lehet teljesen megváltoztatni egy kisbabát sem, illetve ugyanúgy hány nap alatt visszaszokhat a baba az otthoni rendre.
4-essel értek egyet: a te gyereked, te döntöd el, mi a rendszer és kész. Kényeztetni úgy is lehet, ha nem szegülünk szembe az anya akaratával. Ha a segítségükre szorultok, úgy persze kellemetlen konfrontálódni, de attól még nincs igazuk, és nem is kell rájuk hagyni. Meg tudlak érteni egyébként: az én feleségem mozgáskorlátozott, és így valóban rászorul az anyós segítségére, aki viszont ezzel elég rendesen visszaél. Nem is kérjük már meg nagyon semmire.
Tényleg várni kellett volna a második gyerekkel, de persze nem ez volt a kérdés. Az a tanulság, hogy az ember úgy kalkuláljon, hogy csak magára számíthat. Ha mégis kap segítséget, az tiszta haszon.
Esetleg próbáld meg arra felhívni a figyelmüket, hogy a babának jót tesz az alvás, az unokájukkal tesznke jót, ha hagyják aludni a szokásos időben, akkor fejlődik az agya stb...
Talán ha ebből a szemszögből közelíted meg,h a gyerek érdeke a dolog, akkor jobban elfogadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!