Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy közöljem a férjemmel,...

Hogy közöljem a férjemmel, hogy szülés után nem szükséges anyósomnak hozzánk költöznie?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem tudom hogy közölhetném szépen, finoman, félreértés nélkül azt, hogy nem szeretném, ha anyósom hozzánk költözne miután kijöttünk a kórházból?! Persze aranyos és kedves gesztus, de engem erről nem kérdeztek, hogy miként gondolom/tervezem majd, hanem csak majd egyeztessek...

Szerintem egyértelmű, hogy ha szükségem is lenne segítségre, elsősorban édesanyámra lenne szükségem, hiszen mégis csak ő az én anyukám.

Jól kijövök az anyósommal ezzel nincsen probléma, de nem annyira, hogy non-stop 24 órában vele legyek, éljek. Azért a viszonyunk nem olyan...

Ha belegondolok, hogy vele kell eltöltenem azt az első pár napot miután kislányommal hazaérkezünk, sokkal jobban stresszelek, mint magától a szüléstől.

A másik rémálmom, hogy mi 4en: a férjem,a kislányunk, én és az anyósom együtt. Ez azért van, mert ha "anyósközelben" vagyunk a férjem viselkedése teljesen megváltozik. (és nem pozitív irányba...)

Mit tegyek, hogy ne legyen sértődés és harag, de most az egyszer úgy legyen ahogy nekem/nekünk a legjobb?

Szeretném az első pár napt 3asban eltölteni, mint egy igazi kis család, hiszen először nekünk kell összeszokni, aztán jöhetnek a többiek.

2014. dec. 19. 04:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
93%

Ha leallitod, akkor meg sertodes lesz.

Mi nem engedtuk ide, azota is hallgatjuk, a gyerekre sem igazan kivancsi, evente kb ketszer eljonnek, le sem ulnek...

Mar mi sem jarunk hozzajuk ennel tobbet, mert ott sem foglalkoznak vele, tkp zavarjuk oket.

2014. dec. 19. 07:54
 12/30 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is egyenesen mondd meg a ferjednek, hogy ne jojjon. igy ahogy itt leirtad.
2014. dec. 19. 07:55
 13/30 anonim ***** válasza:
81%
Az első gyermekem születéskor jott anyum egy hétre de bem oda költözött.reggel jott 9korul s s amikor hazajött a Férjem 4 körül kicsit beszélgettünk még s ment haza.második héten a Férjem volt.addigra tudtaelintezni a heti szabit.anyos csak a harmadik héten jött pár órára..
2014. dec. 19. 08:11
 14/30 anonim ***** válasza:
93%

Ehhez en is ragaszkodtam,bar nalunk nrm is volt tema h akarki idejon,mert en kijelentettem h az elso napot/hetet szeretnenk harmasban tolteni.nem azzal foglalkozni h ottvan egy "vendeg".

Amugy sem konnyu az elso odoszak.pont egy honapos volt a kisfiam mikor jottek anyosomek.monjukmessze laknak es nem is fiatalok mar.

De ezt sztem barki megertheti,en pl.rengeteget szenvedtem a szoptatassal,szelloztettem a cicimet egesz nap.most akk anyosod elott rohangalj egy szal csocsben?ez kb annyira gaz mint amikor a szoptatas akarjak nezni..,

2014. dec. 19. 08:12
 15/30 anonim ***** válasza:
89%
Ezt másképp nem tudod, csak úgy, hogy őszintén elmondod a férjednek, ő pedig az anyósodnak. Persze azt is lehet, hogy anyósodnak együtt mondjátok el. Talán azzal lehetne finomítani a dolgon, hogy szeretnél egyedül megbirkózni az első napokkal, szeretnéd magadnak bebizonyítani, hogy képes vagy megcsinálni a gyerek körüli teendőket. Így azért finomabban veszi ki magát. Nézd, ha valakit ez bánt, akkor úgyis meg fog sértődni, bárhogy mondod....
2014. dec. 19. 09:28
 16/30 anonim ***** válasza:
78%
Mondd meg a férjednek, hogy az első hetekben nektek kell kialakítani egy rendszert, hogy összeszokjatok és lássátok hogyan tudjátok beosztani az időtöket, és hogy kialakuljon egy rutin stb. Ebbe a képbe nem fér bele az anyós, és csak felborítaná a háztartást. Mondd meg, hogy ha mégis úgy érzed, hogy jól jönne egy kis segítség, úgyis jelezni fogod és szólsz a szükséges embernek. Én nem foglalkoznék azzal,hogy ki sértődik meg és ki nem, egy gyermek születése pont, hogy nem erről kellene hogy szóljon, és nem is anyósodról. Sosem értettem/értem az ilyen szülőket. Nem kell a másik nyakán azonnal ott lihegni, és okoskodni meg sürögni-forogni. Pont nem erre van szüksége egy újdonsült anyukának, és családnak.
2014. dec. 19. 09:57
 17/30 anonim ***** válasza:
92%

Valami nagyon nem oké, ha azt gondolják, hogy ezt eldönthetik nélküled. Ezen sürgősen változtatni kell, mert ha gyerek lesz, sokkal szarabb lesz. Abba is bele fognak szólni, hogy jobbról balra vagy balról jobbra törlöd a fenekét, vagy eldöntik a fejed fölött, hogy melyik iskolába járjon? Vagy gyesen leszel, megjelenik anyósod se szó se beszéd?

Simán érthetően, kedvesen, indulatoktól mentesen meg kell mondani: úgy gondolom, könnyebb lenne nekem az első időszakban, ha csak anyukám lenne ott. Aztán apucinak négyszemközt kifejezésre juttatnám, hogy máskor lesz szíves engem is megkérdezni az elsősorban engem érintő dolgokról...

2014. dec. 19. 11:08
 18/30 anonim ***** válasza:
90%

Így: anyuka, köszönöm a felajánlást, de az első heteket szeretnénk hármasban tölteni.

Ha segítség kéne, szólni fogunk.

Mi ebben olyan nehéz?! Csak nem síkbnkón kell közölni a dolgokat, hanem értelmes ember módjára.

2014. dec. 19. 11:27
 19/30 anonim ***** válasza:
84%

Én megmondanám simán h nem akarom h jöjjön, telefonálok ha segítség kell. Amúgy sértődést úgyse tudod elkerülni!

Hozzánk is ide akart anyós költözni mert hát ugye én úgyse tudok semmit, meg pihennem kell. Mondtam h nem köszönöm. Kicsit megsértődött, de nem érdekelt. Párom volt itthon velünk, sokkal jobb volt mint az anyóst kerülgetni, ja és úgy akart segíteni h ő babázik és én meg csinálom a házimunkát, hát nagy segítsék lett volna. De anyukám se jött, óriási problémánk volt akkor telefonáltunk és kész. Most a másodikat várom ugyanúgy a párom lesz itthon és nem kell más!

2014. dec. 19. 11:33
 20/30 anonim ***** válasza:
88%

Azért anyukád odaköltöztetésével is vigyázz.

Nekem is jött második hétre anyum (első héten a férjem volt itthon), de a végén a férjem már inkább túlórázott...

Szóval attól, hogy te jobban elvagy anyukáddal, nem biztos,h a férjed is hosszútávon,még ha csak este is ér haza. Nálunk végül nem volt vita, a férjem visszafogta magát miattam, de elég kényes helyzet volt.

2014. dec. 19. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!