Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósomék a közös étkezésekkor...

Anyósomék a közös étkezésekkor ezzel direkt szívatnak vagy csak én látom bele a rosszindulatot?

Figyelt kérdés

Eddig a távolság miatt nem voltak családi összejövetelek, csak rövid időt töltöttünk a párom szüleivel amibe étkezés nem fért bele. Most viszont már egy városban vagyunk, gyakran vendégelnek meg így csak mostanában került szóba, hogy vegetáriánus vagyok.

Első ebédalkalommal még apósom engem is kínált étkezés előtti röviditallal, ebédnél Heinekennel, anyósom külön készített 2 féle köretet és 2 féle salátát.

Amikor mondtuk, hogy én vega vagyok, így a húsból nem kérnék mintha a lelkükbe gázoltam volna. Nem értem, miért érezték így?! :/

Ezóta minden meghíváskor én csak vizet vagy zöldteát kapok, anyósom egytálételeket készít darálthússal, így csak salátára szorítkozhatok és még a süteményre is kérdezgetik, hogy azt eszem e.

Nincsenek nekem különleges igényeim vendégségben, nem enni megyünk, hanem beszélgetni, közösen eltölteni az időt. Előtte úgy éreztem kedvelnek, de valahogy ezóta olyan elhidegültek, mintha remélnék, hogy átmeneti barátnője vagyok csak a fiuknak, pedig már másfél éve együtt vagyunk és ő folyamatosan érezteti, hogy szeret és komolyan szeretne tervezni velem.

Úgyhogy komolyan nem értem ezt a kajadolgot a szüleivel. Ekkora sértés volt ez a részemről feléjük?

Mert ezekkel a gesztusokkal ezt éreztetik.

2014. dec. 17. 18:05
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem igenis bunkóság volt. Akkor mondanám, hogy igaz,amit a többi válaszoló ír, hogy nem tudják mit ehetsz/ihatsz, ezért próbálnak kedveskedni,hogy ha a hozzád való viszonyuk nem vált volna hidegebbé jelentősen,de te írtad,hogy ridegebbek/lekezelőbbek veled azóta,mióta ez kiderült. Szerintem egy kényeskedő,finnyás lánynak tartanak emiatt,ez a legvalószínűbb. Az én férjem is vegetáriánus,és mikor anya ezt megtudta,teljesen normálisan kezelte,ő nem csinált ebből problémát,sőt kifejezetten nyitott volt,kérdezgette a párom erről az életmódról,hogy kezdte,mi a lényege stb.,ha mentünk vendégségbe,akkor mindig készített neki külön vega kaját(sosem kértük persze),vagy pl. volt, hogy csinált rakott krumplit,és az egyik tepsibe kolbásszal csinálta, a másikban meg anélkül. Ő felfogta, hogy ez nem ugyanaz,minthogy ha valaki,pl. próbál fogyni és emiatt nem eszik csokit,de havonta egyszer elfogad egy szeletet,ha vendégségben van,hanem ez egy választott életmód,amin nem lehet csak úgy kénye kedvünkre változtatgatni egy-egy látogatás alkalmával. Szerintem a barátodnak kéne erről velük beszélni.
2014. dec. 18. 10:23
 22/28 anonim ***** válasza:
59%
A vegákkal az a gond, hogy megeszik a kajám kajáját... :)
2014. dec. 18. 10:28
 23/28 anonim ***** válasza:
31%
21-es voltam. Na de az anyósomék. Én alkoholt nem iszom sosem,ők meg azt nem bírják elfogadni, Nem alkeszek azért,nem azt mondom, de időnként szeretnek iszogatni. Még 4 év után is, a mai napig mindig bepróbálkoznak, pl. a múltkor megkérdezték ezredjére, hogy bort vagy sört kérek, mondom semelyiket,köszönöm, hisz tudjátok,én nem iszom,de szivesen elfogadok egy pohár üditőt. Erre mire a mosdóból visszajöttem, már oda volt nekem készítve nekem a pohár sör....4 év után....
2014. dec. 18. 10:36
 24/28 anonim ***** válasza:
61%

A 70 éves nyolc általánost végzett nagyanyám is tudja, hog a vegetariánus, vega, azt jelenti, hogy nem eszik húst. Esetleg, ha annyira érdekelné őket, akkor megkérdezhetnék, hogy mit eszik meg. Anyósom, aki nem mellesleg a pokolba kíván azért eleinte mikor mentünk mindig megkérdezte a férjemet, hogy mit csináljanak, hogy megegyem. (nincsenek nagy igényeim 2-3 féle zöldséget nem eszek csak meg, meg van olyan sajt, amitől kiütéses leszek)

Nem pedig darálthúsos egytálételt készítenének azóta is, hogy pont ne nagyon tudj enni semmiből.

Ez bunkóság.

2014. dec. 18. 12:57
 25/28 anonim ***** válasza:
36%

"A vegákkal az a gond, hogy megeszik a kajám kajáját... :)"

Amúgy jó ha tudod, hogy a kevesebbet fogyasztanak el, mint az a tehén, amit megennének, ha nem lennének vegák. Többek között a vegáknak ez is érv az életmódjuk mellett, hogy sokkal több "kaja" maradna az embereknek, ha nem a hústermelő állatokkal zabáltatnák fel, hogy legyen a végén egy kis hús. A vízigénye is kevesebb a puszta növénytermesztésnek. Sokkal több megy be a rendszerbe, mint ami kijön és mivel egyre népesebb a Föld, így egyre nagyobb gondot fog okozni a dolog.

2014. dec. 18. 13:04
 26/28 mi a fene ***** válasza:
Nem olvastam el minden választ, lehet hogy leirták előttem, de néha hivd meg Te őket, és akkor majd látják, hogy mit ehetsz és az is nagyon finom és tápláló. Lehet hogy megszeretik.
2014. dec. 18. 14:14
 27/28 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon korlátoltak lehetnek. Nem lehet, hogy valami más bajuk is van? Vagy anyós azon rugózik, hogy mi lesz a kisfiával, ha majd te főzöl rá? De mindegy is, ha ilyenek, hát ilyenek, az anyós egy külön állatfaj, tisztelet a kivételnek.
2014. dec. 19. 07:53
 28/28 anonim ***** válasza:

Hívjátok meg néha ti is őket és akkor olyan hagyományos ételeket is készíts, amit vegetáriánusok is esznek, hogy ötletet adj neki:) Lehet csak simán nincs ötlete.

pl: gombapörkölt, mákos guba, hortobágyi palacsinta zöldségekkel stb...

2015. febr. 6. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!