Anyósomék a közös étkezésekkor ezzel direkt szívatnak vagy csak én látom bele a rosszindulatot?
Eddig a távolság miatt nem voltak családi összejövetelek, csak rövid időt töltöttünk a párom szüleivel amibe étkezés nem fért bele. Most viszont már egy városban vagyunk, gyakran vendégelnek meg így csak mostanában került szóba, hogy vegetáriánus vagyok.
Első ebédalkalommal még apósom engem is kínált étkezés előtti röviditallal, ebédnél Heinekennel, anyósom külön készített 2 féle köretet és 2 féle salátát.
Amikor mondtuk, hogy én vega vagyok, így a húsból nem kérnék mintha a lelkükbe gázoltam volna. Nem értem, miért érezték így?! :/
Ezóta minden meghíváskor én csak vizet vagy zöldteát kapok, anyósom egytálételeket készít darálthússal, így csak salátára szorítkozhatok és még a süteményre is kérdezgetik, hogy azt eszem e.
Nincsenek nekem különleges igényeim vendégségben, nem enni megyünk, hanem beszélgetni, közösen eltölteni az időt. Előtte úgy éreztem kedvelnek, de valahogy ezóta olyan elhidegültek, mintha remélnék, hogy átmeneti barátnője vagyok csak a fiuknak, pedig már másfél éve együtt vagyunk és ő folyamatosan érezteti, hogy szeret és komolyan szeretne tervezni velem.
Úgyhogy komolyan nem értem ezt a kajadolgot a szüleivel. Ekkora sértés volt ez a részemről feléjük?
Mert ezekkel a gesztusokkal ezt éreztetik.
10-es: a növényeknek nincs összetett idegrendszerük, az állatoknak igen. Erről ennyit és nem többet, nem erről szól a kérdés.
Párom anyukája 49, apukája 53 éves. Hagyományos, magyaros ételeket főz anyósom, de nem túl nehezen.
Nekem gyanús, hogy zöld teával készülnek, szóval nem hiszem hogy bunkók, csak fogalmuk sincs, mit ehetsz, mit szeretsz.
Mi lenne, ha te csinálnál egyszer ebédet, mindenféle vega finomsággal, hogy lássák, nem salátát eszel egyfolytában, hanem igenis van rengeteg izgalmas alternatíva?
Még nekik is jól jöhet öreg korukra, ha netán az orvos diétát írna elő.
A zöld teából én is arra következtetnék, hogy fogalmuk sincs róla mit ennél, innál, csak úgy gondolják, hogy valami ultra-hiper egészséges, növényi dolgokat fogyasztasz csak.
Legalábbis egy hagyományos magyar konyha kedvelőjénél nem sokszor van a készleten zöld tea, valószínűleg külön a kedvedért veszi :)
Egyszerűen beszélj velük őszintén arról, hogy mit fogyasztasz és mit nem. Nem csak az idősek, de sok középkorú, sem fiatal nem tudja, mit fogyaszt egy vegetáriánus és mit nem, a felfogás nagyon eltérő. Én naponta kapok olyan kérdéseket, hogy azért egy kis halat eszem-e, illetve a tojás, sajt gondot okoz-e (mert azt meg már végképp nem tudják, hogy vannak pl. vegánok is), meg hogy akkor most mindig szójás húspótlót eszek-e vagy salátát és így tovább.
hát csak furcsálljuk ezt a párommal is, én is szeretem a sört, a süteményeket (tojást, tejterméket eszem) nem vagyok válogatós, sosem okozott problémát az együttélésünk során, hogy én vega vagyok.
még csak anyai félésről sem lehet szó, ugyanis itthon készítek húsételt is ha a vásárol a boltból, piacról valami pulyka vagy csirkehúst. Bár nem tudom, hogy jól készítem e el, mert meg nem kóstolnám, csak anyukámat utánzom, ahogy ő csinálta régen apunak, de is párom szereti, így sose volt panasz a főztömre.
Nagyon egyszerű. Arról van szó, hogy be vannak gyepesedve.
Én elkezdtem gyúrni 22 éves koromban, apám akkor volt 47. Az étrendemet is ehhez igazítottam, ami neki nagyon nem tetszett, mert ő nagy paraszt és büszke is rá. Folyamatosan pörköltet enne pacallal, bablevessel és oldalassal, mert neki csak az számít ételnek.
Azzal jött, hogy én is paraszt vagyok és nem kéne úgy viselkednem, mint ha valami tápos pesti nagyúr volnék és ehhez hasonló szövegek. Elég sokat veszekedtünk emiatt, de ő még mindig valahol a 60-as, 70-es évek környékén él, egyszerűen nem tudok vele mit csinálni mind a mai napig.
Rájuk kell hagyni, nem tudsz velük mit kezdeni, ezek ilyenek.
"a növényeknek nincs összetett idegrendszerük, az állatoknak igen. Erről ennyit és nem többet"
Sajnos van egy "rossz hírem" neked és a többi vegának.
Amikor a növényeket jóízűen fogyasztjátok jusson majd az eszetekbe, hogy azért olyan szépek, nagyok és jóízűek, mert éppen az ÁLLATOK trágyájával lett kezelve a talaj, amiben nevelkedtek. Ezt szívták magukba.
Jó étvágyat!
(Amúgy ezt hívják itt a földön körforgásnak!!)
Az exbarátnőm is "vega" volt.
Csalt is fűvel- fával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!