Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan lehetséges az, hogy 40...

Hogyan lehetséges az, hogy 40 feletti nők nem képesek elengedni a bőven felnőtt fiaikat?

Figyelt kérdés

Milyen ösztön az, amikor az anyós megpróbálja kiszorítani a fia párját? Hibákat keresnek és vitát gerjesztenek (mesterien). Sosem fogom megérteni, miért csinálják ezt, de ha fiam születik, feltetováltatom a tenyeremre, hogy JÓ ANYÓS LESZEK.

Mi a megoldás? Valójában sosem ártottam neki, ő viszont totálisan meg van róla győződve, hogy ártok a fiának. Bármit mondok, nem jó. Mostanra már az egész családját ellenem hangolta,és csodálkozik, hogy nem megyek velük karácsonyozni. És ez csak a jéghegy csúcsa.

Sajnos a legrosszabb az egészben, hogy a barátom teljesen kikészül, annyit veszekszik az anyjával. Komolyan mondom, olyan, mint egy papagáj, folyamatosan ismételgeti magát, és süket a másik szavára.

Őszintén szólva, nem tudom elképzelni, hogy az egész életünket így éljük le. Borzalmasan idegtépő és felesleges. Valamikor vége lesz?

2014. dec. 9. 12:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%

Nekem nagyon razos volt az anyossal a kezdesem utalt a fia jobbat erdelemt stb stb ahol tudott belem rugott.Megfogadtam en ilyen nem leszek

A nagyfiam lassan 18 eves lesz

Rajtakaptam magam hogy nem tetszik az eppen aktualis baratnoje akinek mindene ki van lyukasztva szaja fule orra stb szornyu...aztan eszbekaptam huuu olyan bunko sarkany leszek mint az anyosom ???

Gyorsan helyretettem magam ha neki tetszik a lyukasztott szaju hat nekem is tetszik :)

2014. dec. 9. 13:23
 12/21 A kérdező kommentje:
13:18-as, nagyon igazad van. De most, hogy belegondolok az életébe, megsajnálom. Borzalmas a házassága, nincs karrierje, csak a három gyermeke. Százezerszer elmondta nekem, hogy ezt a fiút ő nevelte fel, ha tetszik nekem, ha nem. Jó, és? Sosem értettem... Most kezdem.
2014. dec. 9. 13:24
 13/21 anonim ***** válasza:
82%

13:18as vagyok.

Az hogy ő nevelte fel és szar a saját élete, nem ok arra hogy a tiéteket is azzá tegye. És nem mentesíti a viselkedése alól.

Tegye rendbe a saját életét, de attól hogy ő nevelte fel a fiát ő még egy külön egyéniség saját akarattal és nem tulajdon. Ez nem érv arra hogy antiszociális legyen valaki. Amúgy ez betegség (mármint az antiszociális viselkedés). Ha elfajul kezelni szokták. Persze sokan szeretik a pszichés dolgokat elbagatellizálni, akkor kevésbé tűnik komolynak.

De ez akkor sem normális viselkedés.

2014. dec. 9. 13:56
 14/21 anonim ***** válasza:
52%

Ő nevelte fel. Mit jelent ez? Hogy önbizalomhiányos, és soha egy férfinek sem hitte el, hogy elég jó. A fiát a születésétől fogva arra neveli, hogy ő az isten. Nála tiszta lappal indul. Ő elhiszi neki, hogy a mama szép és jó, mert a mamának mindent elhisz.

És miért nem csinálják ezt a lányokkal? Mert az ilyen önbizalomhiányos nőknek egy férfi szeretete kell. Feltétel nélkül. Egy nő szeretete, az semmi. Ezért van, hogy sok tinilány bátyuskát akar. Azt hiszik, ők többet érnek, ha egy férfi szereti őket. Akkor is, ha hamis képet szeret.

2014. dec. 9. 14:07
 15/21 anonim válasza:
84%

Ez általában azokra a nőkre jellemző, akik nem elégedettek az életükkel vagy/és a férjükkel, ezért a fiukat helyezik az ő helyére.

Ilyenkor pedig a fia barátnői a riválisai lesznek.

2014. dec. 9. 15:03
 16/21 anonim ***** válasza:

Általában az életük valamely (ha nem minden) területén totális kudarcot vallottak és a fiukkal akarnak virítani, kompenzálni.

Teljesen komolyan nézzetek meg két anyóst. Amelyiknek a saját élete, házassága, rendben van, arra nem lesz különösebb panasz. Na de az, amelyiké egy kudarc? Az tíz körömmel kapaszkodik a fiába, mert azt hiszi, hogy az ő hátán jut majd el a boldogságig és ebben bárki más csak akadályozza.

2014. dec. 10. 20:28
 17/21 anonim ***** válasza:
És lehet attól csődtömeg, hogy takargatja..
2014. dec. 10. 20:29
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Valójában csak azt igazoltátok, amit sejtettem, bár nem hízott a májam. Őszintén szólva, elkezdtem sajnálni. Majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, a lényeg, hogy okosnak kell lennem, nem pedig beszállnom a veszekedésbe.
2014. dec. 11. 13:45
 19/21 anonim ***** válasza:
66%
Ne sajnáld. Felnőtt ember, kezében a sorsa, de neki így jó. Neki az is jó, hogy sajnálják, hogy manipulálhat. Egyszerűen távolodj el érzelmileg tőle. Ne hagyd, hogy megmérgezzen téged is!
2014. dec. 11. 21:30
 20/21 xeniah ***** válasza:

"Teljesen komolyan nézzetek meg két anyóst. Amelyiknek a saját élete, házassága, rendben van, arra nem lesz különösebb panasz. Na de az, amelyiké egy kudarc?"

Azért ez elég nagy általánosítás. Én ismerek olyan nőt, akinek rossz a házassága, és eldöntötte, hogy a fiát normális férfinak akarja nevelni. A lányával egyformán nevelte őket (nem szolgálta ki egyiküket sem). És most a menye nagyon szereti, a fia meg volt, hogy nőpártinak nevezte az anyját, mert a menyének adott igazat a saját fiával szemben.

Szóval szerintem ez egyénfüggő, attól is függ, hogy ki hogy dolgozza fel az életében a nehézségeket.

2014. dec. 15. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!