Vélemény: kinek volt igaza, anyósnak vagy anyukámnak?
Anyukáméktól kaptunk a kislányom születésekor egy fa etetőszéket, használtan vették anno, lecsiszolták, kaptunk rá új huzatot, szval nagyon szépre megcsinálták. Ez az a fajta, aminek nincs tálcája, viszont szétszedhető kis asztalkának és széknek is.
Anyósom már egy párszor mondta, hogy kell a kislányomnak egy új etetőszék, mert ez szte nem jó, nincs rajta tálca. Vagy ötször biztosan beszéltünk róla, mindig a tudomására hoztam, hogy ez tökéletes nekünk, nem kell másik, főleg nem most, amikor már 15 hónapos.
Erre hív valamelyik nap, hogy talált egy nagyon szépet, majd menjek le a boltba nézzem meg. Akkor is mondtam, hogy de nem kell!
Másnap hív valami miatt, mondtam neki akkor is, hogy nem kell a szék, erre közli velem, hogy már tegnap megvette.
Hát akkor hogyan is néztem volna meg a boltban? Na mindegy ez már.
Amin felidegesítettem magam, hogy olyan helyzetbe hozott, amiből jól nem jövök ki, mert ha idehozza azt a széket, akkor a másikat le kéne vinnem anyuékhoz, mert itt kettő nem férne el, viszont akkor anyut megbántom azzal, hogy visszaadom az övékét, mert kaptunk másikat.
Ha meg anyós küldöm el oda, ahova most gondolnám, akkor megint csak én leszek a szemét, hogy miért nem tudok örülni a dolognak, amikor ők szívvel vették.
Pedig rengetegszer mondtam, hogy nem kell, nem fogjuk tudni kihasználni! Jah, és ráadásul ezt karácsonyi ajándéknak szánja, ahelyett, hogy vett volna valami olyat, aminek örülne is a kislányom, de nem, ő a fejébe vette, hogy nekünk kell etetőszék.
Gőzöm sincs mit csinálja! Szerintetek kinek van igaza és mit csináljak?
Köszönöm szépen!
Nem tudom mit nem fog fel ezen, nálunk is csak tálca nélküli jöhet szóba, mert azzal az asztalnál eszik a gyerek. Meg egyáltalán.
Nekünk is intézkedett egyszer, de nem érdekelt, hogy bunkó vagyok, közöltem vele én is, meg a férjem is, hogy megmondtuk NEM kell, NEM akarjuk, úgyhogy kenje a hajára. Azóta nincs ilyen.
A két kezemen meg tudom számolni, hogy a 2 gyerekem hányszor evett tálcáról.
"ha idehozza azt a széket, akkor a másikat le kéne vinnem anyuékhoz, mert itt kettő nem férne el,"
Vidd el az új széket anyukádékhoz. Csak előbb szólj nekik. Anyós meg hót ideg lenne, de hátha nem lenne több ilyen akciója.
ne haragudjatok, de ezeket a hozzászólásokat olvasva azért nem csoda, hogy annyi anyós-meny konfliktus van, mert ti a semmiből is ügyet csináltok.
Tudják használni mindkét széket, de azért arra biztatjátok, hogy rikácsoljon, adja vissza, szóljon be... mi a fenéért? nincs probléma, mert megtalálta a megoldást. Nektek jó az, ha állandóan konfliktust kerestek ott, ahol van lehetőség arra, hogy nyugiban rendeződik a dolog????
"tök mindegy, hogy nem értette, odavitte, onnantól a legjobbat kell kihozni a dologól, ahogy meg is történt."
A legjobbat akkor lehet kihozni, ha felnőtt módjára megmondják neki, hogy NEM kell, ahogy többször is elmondták, hogy NEM kell és vigye ahova akarja.
Értette az nagyon jól, csak nem érdekli és pontosan tisztában van vele, hogy a fia is meg a menye is egy nyámnyila alak, akiket úgy irányít, ahogy neki tetszik, úgy is mindennek az a vége, amit ő akar, és úgy is mindig csak mondják, hogy "ez az utolsó". Na persze. Úgy is mindig fostosak maradnak ahhoz, hogy felnőtt módjára megmondják, hogy mi döntjük el, hogy kell-e vagy sem, mondtuk, hogy nem vigye vissza, vagy csináljon, amit akar vele, meg lett mondva, hogy NEM KELL ÉS NE VIGYE ODA.
Ha nem mondják ezt meg és adják vissza (esetleg nem is engedik odavinni) akkor csak adják alá a lovat, meg erősítik benne, hogy játszani kell az értetlent és a kérés ellenére cselekedni, mert úgy is cél ér.
Arról nem beszélve, hogy egy 15 hónaposnak karácsonyra már igazán vehetett volna valami rendes ajándékot, nem egy etetőszéket, amiből már van is. Azt írja valaki, hogy örülni fog neki a gyerek. LOL
Hát én úgy örülök, hogy ünnepekre a tényleg a gyerek kap ajándékot nálunk, nem pedig valami használati tárgyra (amiből már van is elég) sütik rá, hogy az ajándék neki..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!