Milyen viszonyotok van anyosotokkal es aposotokkal? Es a ferjeiteknek a Ti szuleitekkel?
Mi sokáig az én szüleimnél éltünk, de így is megmaradt a párom és őköztük a formális viselkedés, beszédstílus. Még csak nem is tegezheti a párom őket, pedig régóta ismerik. Nem is ezért, hanem sok más dologért, családi balhék miatt a párom amúgy sem nagyon bírja őket, sőt...
Nekem az ő szüleivel hasonlóképpen formális a viszonyom, a beszélgetéseket leszorítom a minimálisra velük és igyekszem nem tiszteletlen lenni (bár sokszor ez nagyon nehéz, mert tipikus falusi, mindenbe beleavatkozós, egyből ítélkező emberek, ahogy az én szüleim is). Érdekes mód mindkettőnk családjában vannak olyanok, akiket sokkal jobban kedvelünk, mint egymás szüleit... néha elnézve, pl. a párom nagynénje milyen jófej, fiatalos és milyen jól kijön a gyerekei párjaival, azt kívánom, bárcsak nekem is ilyen anya vagy anyós jutott volna. Sajnos nőként sem anyámmal, sem a húgommal, sem az anyósommal nem beszélhetek meg semmit, annyira különbözünk, annyira más vagyok, mint ők, hogy csak a veszekedés van mindenből, ezért inkább kerülöm mindegyiküket.
Apósomat nem ismerhettem meg, rég meghalt. Anyósomat kedveltem eleinte, jókat beszélgettünk, de ahogy jegyesek lettünk a férjemmel, teljesen kifordult magából. Hiába szerettem, mára már kerülöm a találkozásokat.
Férjem és apukám jól elvannak, bár egyszer eléggé összezörrentek. Megbeszélték, azóta minden rendben köztük. Anyukám szinte sajátjaként szereti a férjemet, örül nekünk, látja milyen jó párost alkotunk.
Mióta terhes vagyok, anyukám állandóan érdeklődik, velem és férjemmel is többet beszélget, tanácsokat ad (első baba, jól jönnek). Anyósom nem örült a hírnek, először azt hitte, hogy megvicceltük, kinevetett minket. Szerinte várhattunk volna, azóta nem beszélt egyikünkkel sem.
Az aposommal tokjo a kapcsolatom, nagyon szeret engem, sok dologban egyetertunk....az anyosom egy mas vilag: o szamito, anyagias, ketszinu, pletykas es sertodekeny ebbol kifolyolag sosem leszunk kozel egymashoz.
Egyebkent szeret engem, mindossze azt nem szereti, h nem tud ram hatni:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!