Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért szeretnék anyósomék,...

Miért szeretnék anyósomék, hogy szüljek?

Figyelt kérdés
Anyósoméknak négy gyerekük van, háromnak már van családja, így összesen kilenc unokájuk van. Mindig kérdezik, hogy én mikor akarok a páromnak szülni. Az sem zavarja őket, hogy náluk lakunk és nem is ál módunkban elköltözni. Mindketten 60+ évesek, anyósom beteg is. Mit mondjak nekik? A helyzetünk nem lesz jobb, így arra várni felesleges.
2014. nov. 5. 09:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk azt hogy nem akarsz gyereket. Vagy most még nem évek múlva lehet. Attól függően hogy mit érzel.
2014. nov. 5. 09:52
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen mond meg, hogy még sem anyagliag sem más milyen módon nem álltok készen rá, mivel önállóan még elköltözni se tudtok. Mond meg, hogy szeretnétek először saját egzisztenciát és nem a semmibe beleszülni egy gyereket, így várjanak még néhány évet, amíg úgy nem látjátok hogy változni fog reálisan a helyzetetek.

A babát nektek kell akarni, nem nekik, mert utána nem nekik kell felnevelni, ők könnyen beszélnek már.

2014. nov. 5. 09:54
 3/16 anonim ***** válasza:
16%
Ha te nem akarsz gyereket, akkor ne fogd arra, hogy azért nem lesz, mert náluk laktok. Mondjuk ez nem kifogás, de te tudod. Csak legalább magadat ne áltasd.
2014. nov. 5. 09:55
 4/16 anonim ***** válasza:
89%

Mondd meg, hogy majd lesz unokájuk ha mindketten felkészültetek rá a pároddal. Azért felesleges előbb bevállalni egy gyereket mert külső nyomás nehezedik rátok, jelen esetben az anyósod. Ne másnak akarj jót azzal, hogy gyereket vállaltok, hanem magatokat nézzétek.

Az én anyósomék is 60 évesek, a párom 33, az öccse 28 éves. Mi jövőre házasodunk és rá 1-2 évre szeretnénk belevágni a családalapításba, az öccsének még komoly kapcsolata sincs, tehát nem hiszem, hogy a közeljövőben neki előbb lenne gyereke. Anyósom is szívbeteg, és a páromnak már huszonéves korában mondogatták, hogy unokázni szeretnének. De jó, hogy akkor nem hagyta magát a párom, mert az akkori komoly kapcsolata csúnya véget ért 4 év után, és rá pár évre jöttem én. Tehát engem sem érdekel, hogy anyósék mit szeretnének és mit nem, hiszen a mi életünk és majd mi eldöntjük, hogy mikor szeretnénk gyereket. És nem vagyok hajlandó másra hallgatni ebben a témában, vagy sajnálni anyóst, hogy majd hány éves lesz mire gyerekünk születik. stb...

2014. nov. 5. 09:56
 5/16 anonim ***** válasza:
94%
nem tudom hány évesek vagytok, de szerintem jó válasz erre az, hogy még nem tervezitek egyenlőre a gyerekvállalást, ebből lehet látni, hogy mostanában nem lesz gyerek, viszont nem kell konkrét időpontokat sem mondanotok nekik. mondjuk szerintem amúgy sincs sok közük hozzá, hogy védekeztek-e, vagy sem.
2014. nov. 5. 09:58
 6/16 A kérdező kommentje:
Babát mindketten szeretnénk. De én nem akarom, hogy náluk sírjon non-stop a baba és zavarja őket. Ez nehéz helyzet.
2014. nov. 5. 09:59
 7/16 anonim ***** válasza:
77%
Azt írod, hogy felesleges várni arra, hogy jobb legyen a helyzetetek. A várakozáson kívül tesztek valamit azért, hogy jobb legyen?
2014. nov. 5. 10:10
 8/16 anonim ***** válasza:
70%

Szerinted az anyósod annyira akarná az unokát, ha zavarja a gyereksírás?

És mit tesztek azért, hogy elköltözhessetek?

2014. nov. 5. 10:13
 9/16 anonim ***** válasza:
59%

Tőlük várod a ti helyzetetek megoldását? Ne rájuk legyél dühös, szerintem ők már így is sokat segítenek azzal, hogy náluk laktok.

Tegyetek azért, hogy el tudjatok legalább albérletbe költözni, örökké nem élhettek a nyakukon.

2014. nov. 5. 10:18
 10/16 anonim ***** válasza:
55%

Lehet, hogy nem bánnák, ha ott lenne az unokájuk a szomszéd szobában, szívesen is besegítenének-ezt neked kell tudnod, milyen a viszony közöttetek.

Írod, hogy nem lesz jobb a helyzet..őket nem zavarná, ha ott lenne az unoka, legalábbis elöljáróban.

Kérdés, hogy téged nem zavarna e, ha ott laknátok a kis családoddal és esetlegesen az anyósodék beleszólnának a gyereknevelésbe.

Egyáltalán akartok gyereket? És ha igen, mikor?

És ha nem oda, akkor hova tervezitek, és ezért mit tesztek meg?

Ezeket kell tisztáznod magadban, mielőtt anyósodéknak válaszolsz...az már jön magától. ;)

Sok sikert!

2014. nov. 5. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!