Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kötelességünk anyagilag...

Kötelességünk anyagilag támogatni a párom szüleit? Ők nem akarnak otthonba költözni, pedig ez lenne az egyetlen járható út.

Figyelt kérdés

Sajnos minimális anyagi lehetőségük van és egyre rosszabb az egészségi állapotuk.

Mi felajánlottuk, hogy a párom a hitelre vett házát (már letelt a jelzálog, csak személyi hitel van) az otthon beli felvételre "beáldozza", így nekik is lesz egy fix pont az életükben és nekünk sem kell a meglepi felszólításokat várnunk a közmű szolgáltatóktól. Ők ezt elutasították és rokontartási perrel fenyegetőznek, mert szerintük nem tehetjük meg, hogy csak így "letudjuk" őket és kötelességünk őket úgy támogatni ahogyan ők is jónak látják.

Ez tényleg így van? Azaz megítélhetnek nekik rokontartást akkor is, ha ők semmiben sem hajlandóak kompromisszumot kötni mi pedig már nem bírjuk tovább anyagilag?

2014. okt. 31. 10:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
61%
Nekem valami távoli rokonom úgy ment otthonba, hogy a nyugdíja 80%-át kell befizetnie, a maradék zsebpénz. Tehát ott a családnak nem kellett mást fizetni. De az igaz, hogy neki van nyugdîja, és több is 45000-nél. Nem tudom mit néznek.
2014. okt. 31. 11:55
 12/24 anonim ***** válasza:
9%

Koltozzetek ossze veluk igy olcsobb lesz a rezsi

Tiszteld apadat es anyadat hogy hosszu eletu legyel foldon

Ha asajat szuleit nem hajlando segiteni tudod vele is ugyanez fog megtortenni.

2014. okt. 31. 11:58
 13/24 anonim ***** válasza:
4%

Hány évesek a párod szülei?

Nyugdíjasok?

Nektek van gyermeketek?

2014. okt. 31. 12:05
 14/24 anonim ***** válasza:
82%

Ha jól értem, akkor a párod által vásárolt házban élnek a szülei, ti pedig máshol laktok, viszont a vásárolt ház hitelét és rezsijét ti fizetitek, mert a párod szülei anyagi okokból nem bírják.

Elhiszem, hogy ennyi anyagi terhet nem bírtok. Ezt nem látják a szülők? Rendben van, hogy támogatni kell őket, de akkor ti miből éltek? Miért annyira természetes nekik, hogy havi 120ezer (ahogy itt írtad) körüli összeget csak rájuk költötök? És mi lesz, ha leesnek a lábukról?

Meg kellene beszélni velük, hogy tényleg menjenek be egy otthonba, mert ott figyelnek rájuk, orvosi ellátást is kapnak.

2014. okt. 31. 12:39
 15/24 A kérdező kommentje:

Nem együtt lakunk. Onnét be se tudnánk járni dolgozni, ráadásul a gyerekeknek is itt van minden (iskola, óvoda, bölcsi).

Eredetileg albérletben laktunk, de hamar kiderült, hogy a párom szülei nem állják a szavukat, így nem tudtuk azt tovább fizetni. Végül a szüleim házában építettük be a tetőteret. Igen, önmagunk fenntartásán felül kell fizetni a hitelt és a rezsit, persze ez nem lenne kötelező, mert az ő nevükre mennek a számlák, de mivel ők nem fizetik, nem tudunk mást csinálni.

2014. okt. 31. 12:54
 16/24 anonim ***** válasza:
7%

elsulyedenek szegyenemben ha a szuleim relativ fiatalon otthonban sokagyas szobaban kellene menniuk mert en nem akarom oket magamhoz venni.

Ha az apa meg nem nyugdijas akkor meg nem tul idosek.

elhetnek akar 90 evig is

Be akarod dugni oket 20 -30 evre egy otthonba ahol 8 alsznak egy szobaban?

Orvosi ellatas siman van mindenkinek akinek nyugdij jar

figyelnek rajuk ? nem erre van a cslad ?

Szerintem az oregeket es a betegeket es a szegenyeket dobjuk le a tajgetoszrol nem?

2014. okt. 31. 12:57
 17/24 anonim ***** válasza:
86%

"mert az ő nevükre mennek a számlák, de mivel ők nem fizetik, nem tudunk mást csinálni."

Dehogynem. Ha az ő nevükön van, akkor még rá se terhelhetik a ti neveteken lévő házra. Nem kell fizetni és akkor majd elgondolkodnak. Vagy akkor húzzanak el egy egyszobás lakásba.

Ez egyszerűen nevetséges, mit csináltak egész életükben, hogy egy rohadt lakásuk sincsen?

Rokontartást meg nem ítélnek meg a ti károtokra. Azt akkor ítélik meg, ha annyi van mint a pelyva és rájuk is jut. De ne higgye senki, hogy akkor is annyit, hogy mindent fizetni kéne nekik. Kapjatok már a fejetekhez, akik mindig azt írják, hogy igenis megítélik, meg segíteni kell őket, meg eltartani, mikor a gyerektartások is kimerülnek 20-25 ezer forintban, a rokontartás se lesz 150-200 ezer forint.

2014. okt. 31. 12:58
 18/24 anonim ***** válasza:
82%

"elsulyedenek szegyenemben ha a szuleim relativ fiatalon otthonban sokagyas szobaban kellene menniuk mert en nem akarom oket magamhoz venni.

Ha az apa meg nem nyugdijas akkor meg nem tul idosek.

elhetnek akar 90 evig is

Be akarod dugni oket 20 -30 evre egy otthonba ahol 8 alsznak egy szobaban?

Orvosi ellatas siman van mindenkinek akinek nyugdij jar

figyelnek rajuk ? nem erre van a cslad ?

Szerintem az oregeket es a betegeket es a szegenyeket dobjuk le a tajgetoszrol nem?"

Ne haragudj, inkább a szülőknek kéne, hogy lesüljön a bőr a pofájukról, mikor a fiukat kitúrták a házából, a családjával az anyósáék házában kell neki meghúzni magát, miközben a semmirevaló szüleinek még mindig fizeti a rezsijét, fizeti a ház hitelét, amiben benne sem lakhat, és akkor még ők vannak felháborodva? Fordított helyzetben mindig azt írják, hogy amíg az ő kenyerét eszed, meg az ő házában kuss a neved. Hát lehet, hogy ők a szülők, de ilyen helyzetben egy akkora KUSS a nevük, hogy hihetetlen. Hogy nem szégyellik el magukat, hogy kizsigerelik a családos gyereküket és még fenyegetőznek is! Egy családban EZ normális szerinted? Hogy a szülő a gyereke kárán akar kényelemben élni? EZEKKEL szerinted lehetne együttélni?

2014. okt. 31. 13:02
 19/24 anonim ***** válasza:
77%

Na, megint 55%-os ítélő bíró. Mondtam én már néhány kérdésnél, hogy ez nem normális. Hagyjátok figyelmen kívül.

Nem tudom te hogy éreznéd magadat ha éveken keresztül kéne anyósodékat eltartani, havi 120000 ft azért durva. Nekem nagyszüleim összesen ennyi nyugdíjat kapnak, és mégis marad belőle 40-50000 ft, amivel minket támogatnak, vagy spórolnak, pl most kocsira gyűjtenek. Ergo simán elélnek ketten 80000-ből. Nem értem, mire megy el 120000 ft?

2014. okt. 31. 13:03
 20/24 anonim ***** válasza:
88%

Ne is haragudjatok, de abszurd dolog, hogy egy gyermekeket nevelő családnak kelljen támogatnia 2 időset.

A kérdezőnek az a feladata, hogy a gyermekeit tisztességgel felnevelje. Ennyi.

A két idősnek volt 40 aktív éve rá, hogy biztos alapokat teremtsen magának öregkorára.

1. Mi a francot csináltak az aktív éveikben?

2. Milyen jogon veszik ki a kenyeret a gyerekek szájából, és élik fel a fiatalok jövőjét?

2014. okt. 31. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!