Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Akik anyóssal és apóssal...

Akik anyóssal és apóssal laktok! Mennyit pénzt adtok le? Mennyivel szálltok be havonta?

Figyelt kérdés
2014. szept. 25. 12:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
52%

"10-15 ezer ne röhögtessen egyik válaszoló "

Ne haragudj, de mi KETTEN két szobás lakásban csinálunk 4700 forint villanyszámlát (nem spórolunk a villannyal, pl. egy számítógép 0-24-ben megy, egy másik meg fél napokat) meg fizetünk 4 ezer forint vizet. A többi meg olyan költség (pl. fűtés, szemétszállítás stb.) ami mindig annyi volt és lesz, mindegy hányan lakunk itt. Nem minden család úgy tekint a gyerekre, mint fejős tehénre, vagy bevétel szolgáltatóra. Lehet elkéri amivel több a villany meg a víz, de úgy van vele, hogy mást miért kérne? Nyilván előttük is be volt köte a tévé, míg nem laktak ott, addig is fűteni kellett, addig is jött a kéményseprő stb.

Persze, tudom vannak családok, ahol már lábujjhegyre állva várják a szülők, hogy érettségi után hazamenjen a gyerek és húzzon dolgozni, hogy adja haza a fizetése felét minimum, akkor is, ha nem szorulnak rájuk. De vannak olyan családok is, ahol nem úgy vannak vele, hogy a gyerket lakótársnak nézik, akiből ki kell húzni minden költség felét és akkor is adjon 20 ezret a 40 ezres gázszámlába, ha akkor is negyven volt, míg nem lakott ott.

A nagyanyja lehet csak nem bánná, ha nem lennének ott láb alatt, mert kényelmesebb lenne, de egyáltalán nem biztos, hogy arról van szó, hogy milyen megterhelő anyagilag

(Egyébként a mi teljes rezsink egy régi ablakos, szigeteletlen, szélső panelban, egy dinamikusan fejlődő népszerű megyeszékhelyen az érdekesség kedvéért

villany 4500, víz 3000, gáz (főzésre, nem mérik) havi 1500, közös 8000, internet, telefon, tv (legnagyobb csomag mindenből) 6000, fűtés, melegvíz nyáron 8 ezer, télen 28 ezer, télen 23 fokot tartunk a komplett lakásban, a fűtés ritkán van lecsavarva.)

Nem nehéz kiszámolni, nyáron 31 ezer forint, télen 51 ezer forint. És a villanyon, meg a vízen kívül semmiből sem fogyna több, ha más is itt lakna. Mitől olyan hihetetlen a 10-15 ezer? Hát ne haragudjatok, de nekem megdöbbentő inkább, hogy van aki 50 ezret ad, meg még kaját is visz. Persze, tudom, a férjem míg otthon élt, addig 40 ezret adott le. Meg a húga is. 80 ezret adott a két gyerek, akik a munkahelyükön fürödtek munka után, ott ebédeltek és a szüleiknek volt pofája siránkozni, hogy nem jönnek ki a pénzből és milyen keveset adnak.

2014. szept. 26. 00:05
 12/21 anonim ***** válasza:
58%
3* ezer forint vizet, nem négyet, elnézést. (És felfelé kerekítettem)
2014. szept. 26. 00:06
 13/21 anonim ***** válasza:
62%
azért az durva, hogy azért le tudnak pontozni, mert kevés a rezsink :O
2014. szept. 26. 08:15
 14/21 anonim ***** válasza:
71%
Ó nem kell vele foglalkozni, ha neked bármiben, bármi miatt jobb másnál, akkor lepontoznak, ha már nem tudnak megfojtani egy kanál vízben.
2014. szept. 26. 23:03
 15/21 anonim ***** válasza:
43%

De vannak olyan családok is, ahol nem úgy vannak vele, hogy a gyerket lakótársnak nézik, akiből ki kell húzni minden költség felét és akkor is adjon 20 ezret a 40 ezres gázszámlába, ha akkor is negyven volt, míg nem lakott ott.

Ahogy vannak olyan családok ahol a gyerek is segíteni akar szülein nem még plusz terhet rakni rájuk amikor már dolgozik.

2014. szept. 27. 11:09
 16/21 anonim ***** válasza:
83%
Én vagyok a 10-15e Ft rezsi válaszoló! Még csak most olvasom a kommenteket :) Mi vidéken lakunk a panel rezsijét nem ismerem. Téli tüzelő minden évben nagymamám saját erdejéből kitermelt fából oldódik meg, bár mi csak egy éve lakunk nála. Míg nem laktunk itt, 3500ft alapdíjat fizetett mamám áramra, 1300!!ft alapdíjat vízre, a gáz pedig csak a főzésre volt mindig is használva. A házban tv, internet bekötés semmi nem volt soha:) És fájt hogy szerintetek mamám a számlák végett nem szereti az itt létünket, micsoda pénzével világ..... Évekig egyedül élt, hónapokig kért minket hogy költöztünk oda, csak hát megszokta egyedül, de rengeteget tudunk neki segíteni. Párom minden munkát elvégez a portán, a kocsi mamám szolgálatában áll, és mellesleg nálunk sok a betörés is amitől mindig félt. Én nem haragszom mamámra, 80évesen meg nem egyszerű már az élet. De megkell mondjam, jól ki forgattátok azért:D tisztelet a kivételnek
2014. szept. 28. 15:22
 17/21 anonim ***** válasza:
79%
És nincs számítógép, internet sem, hetente 1x mosok 2adagot spórolásból. Mosogató gépet még messziről sem láttam, és kotyogós kávéfőzőnk van, nem párnás, elektromos... Soroljam még
2014. szept. 28. 15:26
 18/21 anonim ***** válasza:
Összesen mindenre adtunk 60e-65e forintot. Ebben minden benne volt. 2 évig éltünk így aztán külön költöztünk.
2014. szept. 29. 13:15
 19/21 anonim ***** válasza:
85%

"Ahogy vannak olyan családok ahol a gyerek is segíteni akar szülein nem még plusz terhet rakni rájuk amikor már dolgozik."

Az, hogy amit valójában ő fogyaszt el azt kifizeti, az nem plusz teher a szülőknek. Az értelmes szülők, akik nem rászorulók tudod úgy gondolkodnak, hogy annak a gyereknek még meg kell alapozni a jövőjét, még ezután kell majd neki a pénz a saját otthonra, családra és nem úgy vannak vele, hogy szedjük el tőle mindennek a felét, akkor is, ha akkor is ugyanannyit fizetnénk, ha Timbuktuban élne nem a kis szobájában.

2014. szept. 29. 13:46
 20/21 kismukk32 válasza:
55%

Amíg együtt laktunk ( egy hónap ) a férjem 30ezret én 15 ezret adtam le, egy szobára anyóséknál. Elvileg ebbe minden benne volt rezsi főzés, a testvéréék ennek töredékét adták le ők voltak a kedvencek. Akkor költöztünk amikor ránk szóltak csak egy tányér vacsorát ehetünk mert kell a dagadék lányának és vejének a többi. A kolléganőm 20-30 ezret kér a lányától vejétől plusz unoka. Ki is használják szerintem kicsit a csajt. Amit le adnak vissza vásároltatják a gyereknek. Jújj most egy cumisüveg, most bébi kaja, most cigi.

Egy szónak is száz a vége közös lónak túrós a háta

2014. szept. 30. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!