Nemtudom hogy mit kezdjek már a barátommal. Anyukámnak 2 év után is úgy köszön, hogy "Jónapot! " és ez nemcsak számomra de legjobban anyukámnak esik rosszul. Nem lehet meggyőzni hogy ez illetlenség és túl hivatalos. Szerintetek mit tegyek?
Van összesen 5 nagynéném és 6 nagybátyám. Az egyikük (nő) nem engedte, hogy tegezzük, pedig az ő gyerekei mind tegezték a szüleimet. Már a nagyapám is szerette volna, hogy tegezzem, de azt mondta, furcsa volna, hogy a lányát meg nem tegezem.
Nálam fiatalabb ismerőseinek is megengedte, de nekem/tesóimnak nem. Egy idő után (már 30 körül) átálltam a jó napot kívánokra, amin felhúzta magát. Mondtam, hogy a csókolom egyszerűen kínos, letegezni meg nem akarom. Mire ő: ki mondta, hogy tegezz? Mondom: senki. Erre persze nem volt mit reagálnia.
Tipikusan hatalomfitogtatás volt, azt akarta érzékeltetni, hogy mennyivel felettem áll.
Anyádnak azért esik rosszul, mert a barátod nem alázkodott meg neki annyira, mint szerette volna. Bizony, felajánlhatná a tegeződést, vagy visszamagázhatná - ahogy a szüleim is teszik, nagyon helyesen. Vagy felajánlják a fiatal felnőtteknek a kölcsönös tegeződést, vagy ők is magázzák őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!