Nemtudom hogy mit kezdjek már a barátommal. Anyukámnak 2 év után is úgy köszön, hogy "Jónapot! " és ez nemcsak számomra de legjobban anyukámnak esik rosszul. Nem lehet meggyőzni hogy ez illetlenség és túl hivatalos. Szerintetek mit tegyek?
A csókolom udvariasabb,közvetlenebb tehát ezt... A Jónapot errefele nem szokás...
Mindketten 25 évesek.
Csóklom...(nem elírás) mennyivel jobb?
Napszaknak megfelelően köszön. Hogy kellene?
AgggyonIsten?
Nem tudom merrefelé laktok, de nálunk azt verték a fejünkbe általános alsó tagozat óta, hogy csókolommal csak a gyerekek köszönnek (középiskolában volt olyan férfi tanár aki az egyik lánynak oktató jelleggel azt mondta mikor véletlen így köszönt, hogy "csókoljad"). Ha nem engedi anyukád a tegeződést, akkor nem tudom miért esik neki rosszul, hogy "hivatalos" formában köszön a barátod. Én pl csak 80 éves rokon néniknek szoktam csókolommal köszönni, de ezt is inkább csak a megszokás miatt.
Tehát te nem sokat fogsz tudni tenni. A barátod így köszön magázódva és pont. Beszéld meg anyukáddal, hogyha a tegeződést nem engedi, akkor szokja meg. Én a tegeződés felajánlása után se tudtam tegeződni egy darabig és nem borult ki rajta barátom anyukája, mert köszönni már tudtam hellóval. Ez volt a kompromisszum, mert a sziára se állt rá a szám.
24N
Szegény pasas! Ilyeneken problémázni, most komolyan? A jó napot illetlenség? Ha azt mondaná neki, hogy csá mutercsótány, az lenne illetlenség:D
Ha meg anyukád nem engedi, hogy tegezze, akkor az ő hibája. Valahol érthető, hogy egy 25 éves pasi nem szívesen köszön egy középkorú nőnek csókolomot. A gyerekek köszönnek így, meg a felnőttek az időseknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!