Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért divat manapság a menyekn...

Miért divat manapság a menyeknek utálniuk az anyósukat?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem vagyok anyós párti, és még csak anyós sem..:) De azt látom, hogy manapság a menyeknek is minden bajuk van...Itt is lehet olvasni...Pl: túl sűrűn megy az anyós, túl ritkán megy, nem visz semmit, sok mindent vesz, túl sokat kérdez, túl keveset kérdez...
2014. máj. 30. 18:20
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
87%

ide az jön akinek baja van ...

ezért olvasod itt h mennyi gond van az anyós menny között

ha minden szép és jó akkor nem írok ki kérdést .... nem ?

2014. máj. 30. 19:24
 22/36 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem ez nem "divat", hanem egyszerűen manapság már nagyobb a szólásszabadság, ami ebben (is) kiütközik. Mindenhol a jogokat hangoztatják, az emberek nagyon sok szituációban állnak ki saját magukért és nem hallgatnak. Tehát én azt gondolom régen is voltak generációbeli különbségek, régen sem voltak különbek az anyósok (de írhatnék menyeket is), csak sokszor a meny úgy érezte, ő a családban eléggé hátraszorult, ezért csendben maradt és nem nyilvánított véleményt. De valószínűleg ugyanúgy megvoltak az ellentétek régen is!
2014. máj. 30. 19:27
 23/36 anonim ***** válasza:
88%

Anyukám és apukám '89ben házasodtak. Az nem túl "manapság". Apai nagymamám rettentően csúnyán viselkedett anyukámmal, annyit szekírozta, hogy az első babája el is ment... Nem mondom, hogy utálta, mert azt sosem mondta, de sokat sírt miatta. Gondolom azért nem volt őszinte a mosolya, ha előkerült a kedves mama....

Hidd el, akinek nincs oka rá, az nem utálja az anyósát. Csak mindenkinek más a tűrőképessége. És ehhez meg mindenkinek joga van. Hogy megválogassa, ki szimpatikus neki. Nyilván, ha valaki nem szimpatikus, nem akarsz vele sokat találkozni....

2014. máj. 30. 19:56
 24/36 anonim ***** válasza:
96%
anoysom viz én tűz de kijövünk egymással.o nem bánt engem én enm bántom őt és mindenki boldog.Gyulolhetném ha akrnám,végulis okom is lenne rá de nem fecsérlem ilyenekre az energiamat inkább elfogadom hogy o ilyen.ha fene fenet eszik is o az anyosom,nekem nem lenne jobb attol ha konfliktusunk lenne csak a férjemnek lenne rosz.hetente egyszer bevágom a vigyorit mikor jonnek és kész:)
2014. máj. 30. 20:25
 25/36 anonim ***** válasza:
86%
Nagynéném 70 éves és máig nem tudott napirendre térni az anyósa felett. Olyan szinten terrorizálta, hogy azt normál ember nem bírná elviselni. Viszont most ő a világ legrendesebb anyósa sztem, mert próbál még véletlenül se olyan lenni mint az övé volt. Rossz anyósok mindig is voltak, csak róluk többet hallani, mert arról nem írnak ki kérdést, hogy "az anyósom a világ legtündéribb embere, és nagyon rendes mit tegyek?"
2014. máj. 30. 21:34
 26/36 anonim ***** válasza:
76%

Manapság? Ne vicceljünk már! Régen, és itt akár 100 évre gondolok, a férfi hazavitte a házába a feleséget. A meny volt az utolsó a családban, mindenki parancsolgatott neki. A feljegyzések szerint nagyon sok anyós azért volt a menyével olyan, amilyen, mert vele is így bántak.

A nagyszüleim 87 és 84 évesek. A nagypapám, természetesen őt is a szülei házába vitte. Mama már elmúlt 50 éves, amikor az anyósa meghalt. Még mindig emlegeti, milyen mocskos természete volt mamának, pedig az én nagymamám a legtündéribb asszony a földön, és mindkét veje szerint a legtündéribb anyós volt. (Sajnos egyik veje sem él már.)

Akkor ennyi erővel megkérdezhetnéd, hogy a 20-as években miért volt divat anyós nyakár költözni és szülni? hiszen most nagyon könnyen odavágják a válaszolók, hogy "ha anyósnál laksz, akkor hallgass, mert mi jogon szólsz bármit is" vagy "az anyós nyakára szülni" kifejezés is igen gyakran elhangzik itt.

Én szeretem anyósomat egyébként, mondjuk ez azért lehet, mert nem élünk még csak egy településen sem. Csinálunk együtt programokat kettesben is, átlag kéthetente találkozunk, gyakran alszunk egymásnál. Ugyanez elmondható fordítva is, hiszen az én anyukám is anyós. De egyébként engem is kiborít anyósom, elég érdekes természete van, nagyon ragaszkodóan szereti a fiát, és mártíranyu. Az én anyum meg egy csökönyös szamár, akivel 2 pillanat alatt összeveszik a férjem, aki szintén egy csökönyös szamár.

Igazából én apósomat nem szeretem, nagyon bunkó módon viselkedik a családjával, idegenekkel meg jópofizik.

2014. máj. 30. 23:19
 27/36 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem azért tűnik divatnak, mert 20 évvel ezelőtt nem volt Facebook, gyakorikérdések meg ezerféle netes fórum, ahol ezeket ki lehet beszélni, annál is régebben meg a meny, ha mert panaszkodni az anyósára, kikapott, csak azért, mert annak tényleg hatalma volt a társadalomban csak azért, mert idősebb volt.

Amúgy meg lehet, hogy neked az "némi hiba", de másnak meg nagyon idegesítő és nagyon bántó, főleg ha huzamosabb ideig és gyakran el kell viselnie. Csak amíg a haverodat leépítheted, ha szerinted bunkó veled, a készen kapott rokonokat meg nem. Amúgy amit itt olvasok, azoknak a kérdéseknek 90%-ában a menyet jogosan zavarja vmi. Csak a maradék 10% az, aki egyszerűen ki akarja sajátítani a párját, kiállhatatlan vagy segghülye.

2014. máj. 30. 23:34
 28/36 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat! :)

Valóban, az anyósok talán kötekedőbbek tudnak lenni, mint a menyek. Ilyenkor eszembe jut a nagymamám. :D Na, tőle rosszabb anyóst (na meg nagyit) el sem lehetne képzelni. :)

Csodálkozom is, hogy anyukám eltűrte neki, amiket tett. Én tuti nem bírtam volna idegekkel...

Bár, ő olyan szintig ment, hogy mivel anyumat nem szerette, így minket sem...a legtöbb anyós legalább az unokáival rendes azért...

Szóval, megértem, hogy sokan harcban állnak az anyósukkal.

De tény, hogy láttam már olyan menyeket is, akik mázlisták anyós szempontjából, és még is utálatosan, lekezelően viselkedtek.

Valahogy azt látom a környezetemben, hogy vagy az anyós a piszkálódós, és a meny rendes, vagy a meny elviselhetetlen, és az anyós rendes. A legritkább az, ha mind a kettő normális. :D Bár, arra is láttam már példát, de nem sokat sajnos...

2014. máj. 30. 23:54
 29/36 anonim ***** válasza:
82%
Az anyósok több esetben hibásak, mégpedig azért, mert nem úgy tekintenek a menyükre, ahogy kellene, egy másik felnőtt nőre, hanem ők besorolják maguk alá, gyerekpozícióba a kisfiuk mellé. Ahelyett, hogy a kisfiukat is felnőttnek sorolnák be, a mennyel együtt. Az mindig marha érdekes, hogy mennyel egyidős kolléganőiket, szomszédokat, xy ismerősöket, nem kezelik úgy, mint egy alárendelt gyereket, hanem egy mellérendelt viszonyt alakítanak ki velük. A legtöbb fiatal nő ezt sérelmezi, hogy ő már felnőtt, már a saját szüleivel is mellérendelt viszonyba került, erre jön egy nő, aki nélkül 20-25-30 évet boldogan leélt, az meg természetesnek veszi, hogy maga alá sorolja, mégha nem is tudatosan, gyereknek.
2014. máj. 31. 01:18
 30/36 anonim ***** válasza:
70%

Én is veszem ezt észre és néha azon gondolkodom, hogy vajon én vagyok az egyetlen ember a Földön, aki szereti az anyósát?

Az enyémnek is vannak figurái, néha csak úgy kapkodom a fejem. DE naaaagyon szeretem.

Az a nő mindenkiben a jót látja, óv és szeret minket a párommal, mindig a kedvemben jár, de nem tudálékos egyáltalán, sőt én szeretném ha néha többet kérdezne.

Ugyanígy apósomat is naaaagyon szeretem, mintha az apám lenne, kb. Szóval én senkinek semmi rosszat nem tudnék mondani róluk.

Nyílván néha füstöl a fejem, de azt megbeszélem a párommal.:D

24-L

2014. máj. 31. 06:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!