Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek a nagymamának...

Szerintetek a nagymamának kellene felajánlani a segítségét vagy nekünk kéne kérni előbb?

Figyelt kérdés
Azért ebben a kategóriában kérdezem mert az anyósom, és a kislányunk, vagyis az unokája felügyeletéről lenne szó alkalmanként. Eddig egyszer kértük meg rá 2 órára de mindenféle kérése volt cserébe, gondoltam inkább várok míg felajánlja legközelebb de jön a nyári szünet és még csak nem is érdeklődik soha :( Nem tudom, forduljunk-e hozzá vagy sem.
2014. máj. 21. 11:38
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
:) Ez jó. Köszönöm a válaszokat, hasznosak. Nem furcsálom, sőt örülök ha hozzánk fordul a kérésével, na de amikor hozzátette, hogy na jó de akkor cserébe... És még győzködni is kell... Kínos volt.
2014. máj. 21. 12:17
 12/22 anonim ***** válasza:
88%
Én a helyedben inkább fizetnék valamelyik ismerős anyukának.
2014. máj. 21. 12:19
 13/22 anonim ***** válasza:
68%

Ahol ez kérdés, ott én nem kérném meg. Szerintem normális viszonyban ez úgy néz ki, hogy ugye jöttök, ugye hozod, ugye itt alszol a mamánál, ugye eljössz a mamához stb. természetes a nagymamának is, hogy elviheti magához, el is viszi, meg az anyának is természetes, hogy örömmel látják a gyereket. De így, hogy ezen kell tépelődni, hogy vajon megkérhetem-e, hogy vigyázzon rá... Milyen nagyanyja akkor? Nem azt mondom, hogy legyen a rabszolgád, de milyen ott a viszony, ahol még rosszul kell magad érezned, hogy ekkora "nagy" "szívességet" kérsz tőle? Ennél még a fizetett gyerekvigyázó, nyári tábor stb. is jobb, mert megállapodtok az árban, feltételekben, és ők nem fognak siránkozni, hogy rájuk van lőcsölve a gyerek, te meg nem érzed szarul magad, hogy ráerőlteted.

Nem tudom, vannak itt fura családok, nekem az lenne fura, ha a nagyszülőknek nem lenne igénye maguktól is nagyon sokat az unokára.

2014. máj. 21. 12:46
 14/22 anonim ***** válasza:
84%

Én anyukám és az unokája ( nekem unokahúgom) kapcsolatából tudok kiindulni. Mikor 4 éves volt nem is kellett nagyon kérni a dolgokat. Anyukám már 3 hetes korában vigyázott rá. Teljesen természetes volt hogy az unokahúgom szinte minden hétvégén jönni akart. 4 évesen le sem tudtuk vakarni a mamáról. Egész nyarakat nálunk volt, míg a szülők dolgoztam. 5 éves volt mikor anyukámnak lett egy étterme, egész nyáron velünk volt szinte. Busszal utaztunk oda-vissza, ő is " lehúzta" a mi munkaidőnket.Na nem napi 12 órát, de sokat ott volt velünk.Amúgy nem volt az a jó gyerek fajta, mi mindig csak " kétemberes" gyereknek hívtuk, de az étteremben nem volt hiszti, cirkusz, nem volt hogy ő most hazamenne stb...

Szóval ha ezekhez a dolgokhoz viszonyítok akkor a ti nagyitok teljesen más. Ha annyira akarna unokázni akkor már régen ott toporogna. Szóval nem igaz a néma gyereknek senki nem érti szavát elv. Hidd el ott lenne ha akarna.

Mivel nem akar ezért nem kellene erőltetni. Szerintem egy diák unoka tesó is alkalmas lehet akár egy kis pénzért is a vigyázásra. Én is sokat vigyáztam tini koromban a tesóim gyerekeire.

2014. máj. 21. 13:11
 15/22 anonim ***** válasza:
62%
10-es te miről beszélsz? - itt nem arról van szó, hogy tejet hoz a boltból vagy elmegy az ebédért, vagy elviszi kocsival ide oda, mert az szívesség. a saját unokáját kéne néha felügyelni. - ezt nem nevezném szívességnek. ez normális dolog lenne, sőt van ahol a nagymama kéri meg, hogy végre jöjjön hozzá az unokája.
2014. máj. 21. 13:29
 16/22 anonim ***** válasza:
Jó, de egyes embereknek nem kell(ett volna) gyereketvállalni, mert ez az oldal tele van ilyen lelkisérült szerencsétlenekkel, aki szerint a gyereknek jobb, ha semmit nem veszel, mert abból tanul, 18 évesen takarodhat, az unoka meg ki a fäszt érdekel, maguknak szülték. Ők fognak a legjobban felháborodni, ha amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten alapon majd szarik a gyerek meg az unoka is a fejükre a későbbiekben.
2014. máj. 21. 14:07
 17/22 anonim ***** válasza:
65%

10

Látszik hogy nincs normális nagymama a környezetedben. Akiket én látok azok egytől egyik oda vannak az unokáért, és azt lesik mikor kaparinthatják meg, igyekeznek minél többet vele lenni. Nem kell ajánlgatni a gyerek felügyeletet, önként akarják.

2 óra gyerekvigyázásért több héten át cserébe szívességet kérni, elég gáz.

2014. máj. 21. 14:09
 18/22 anonim ***** válasza:
50%

itt nem arról van szó, hogy tejet hoz a boltból vagy elmegy az ebédért, vagy elviszi kocsival ide oda, mert az szívesség. a saját unokáját kéne néha felügyelni. - ezt nem nevezném szívességnek. ez normális dolog lenne, sőt van ahol a nagymama kéri meg, hogy végre jöjjön hozzá az unokája.

Szerintem nagyinak segíteni is a világ legtermészetesebb dolga és nem segítség.

2014. máj. 21. 14:27
 19/22 anonim ***** válasza:
80%

nem azt mondtam, hogy nem természetes segíteni a nagymamának - persze, hogy segíteni kell és érdeklődni, tudni, hogy mindene meg van amire szüksége van, de a kérdező is írta, hogy szívesen segítenek neki alapból, csak azt nem érti, hogy miért köti ahhoz a gyerekre vigyázást, hogy akkor ebbe meg abba segítsenek meg ezzel az indokkal kéri a segítségeket.

én erre írtam, hogy ez a két dolog nem függ össze egymással.

2014. máj. 21. 14:45
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, nekem mind hasznos volt, azért merült fel bennem ez most mert van egy kolléganőm aki már nagymama és ő mindig szó szerint örömmel "repül" ha az unokájára vigyázhat és ő kérdezi meg a fiatalokat, hogy miben segíthet, szerinte ez a természetes és olyan jó látni ahogy boldogan tart erről élménybeszámolót. Ehhez képest a családunkban sajnos ez nem így van.
2014. máj. 22. 06:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!