Szerintetek a nagymamának kellene felajánlani a
segítségét vagy nekünk kéne kérni előbb?
Neked kellene kérni, de ne lepodj meg, ha nemet mond.
2014. máj. 21. 11:43
Most az volna a kérdés, hogy segítenie kellene, de nem akarod megkérni vagy az a probléma, nem érdeklődik az unokája után sosem és szeretnéd, ha lenne a gyerkőcnek nagyija? Ha segítség kellene, akkor ne arra várj, hogy majd ha felajánlja, tudod, néma gyereknek.... Kérd meg rá, ha másképp nem megoldható.
2014. máj. 21. 11:44
Mennyi idős a gyerek? Mióta nem érdeklődik? Én szerintem nem foglalkoznék vele, ha nem muszáj,nem kérném meg, ha feltételeket szab. Vagy önként és szeretetből vállalja el valaki, vagy inkább sehogy.
Valami arany középút kéne a mama és a ti részetekről is. A 2 órát nem tartom teljesíthetetlennek,de ha nem az a típus,akkor a saját érdekeben old meg máshogy a felügyeletet
2014. máj. 21. 11:44
4/22 A kérdező kommentje:
Az a kérdés, hogy kérjem-e. Nincs semmi bajunk vele csak egyszerűen olyan idegennek érezzük. Elfogadtuk olyannak amilyen, van aki nincs oda a gyerekekért, de ha már így is-úgy is kér valamit cserébe akkor hívhatunk olyat is aki szívvel-lélekkel játszik a gyerekkel, nem? Úgy érzem megterhelő neki az unoka társasága amikor találkoznak, pedig egy csendes kislány.
Sosem vinném, és sosem adnám olyan helyre a gyermeket még megőrzésre sem, ahol nem szívesen látják. Nekem ez a véleményem.
2014. máj. 21. 11:48
Ne kérd ha így érzel. Én nem szívesen bíznám olyanra a gyerekem,még ha a nagyanyja is, aki nem szívesen vállalja,nyűgnek érzi. A te anyukáddal mi van? Ha lehet inkább őt kérném meg. Ha nem akkor inkább fizetek pár ezer forintot egy babysitternek
2014. máj. 21. 11:50
Szerintem próbáld akkor megoldani másképpen, ne vele.
2014. máj. 21. 11:51
Kérdező miért szerinted ki játszik vele szívvel lélekkel akit megfizetnek? Az is a pénzért csinálja.
Mit szokott kérni mert azért az sem mindegy.Mert ha pl telefonál, hogyha már mentek vegyetek neki egy kenyeret vagy tejet akkor szerintem az teljesen természetes.
2014. máj. 21. 11:53
9/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sajnos az én anyukám már meghalt, az apukám pedig még dolgozik, rá számíthatunk is. Szívességeket kért, menjünk ide-oda, vigyük el ide-oda, egyszer arra a 2 órára megkértük hogy jöjjön át utána hetekig jöttek a kérések. Megtesszük szívesen nem erről van szó de olyan furcsa nekem hogy családon belül szivességből van csere-bere és nem szeretből és figyelmességből. A férjem azt mondja hogy nem helyesli de az ő családjában ez mindig így volt. Igen, a gyerekfelügyelet a pénzről szól, egy szolgáltatás. De a gyereknek mi lehet a jobb? Ha kérdezem (4 éves) akkor azt mondja legszívesebben velünk van, a szüleivel.
Kérdező szóval te szívességet kérsz de furcsállod hogy egy nagyi miért kér tőletek szívességet?
Szerintem az a normális ha akárkinek szüksége van a másik az szól. Az, hogy a nagyi nem mer szól meg te sem az nem normális.
2014. máj. 21. 12:11
Kapcsolódó kérdések: