Hogyan tudnám a cseléd szerepemet leváltani, ha közben még jó pár évig anyóssal kell együtt élnem?
3,5 éve vagyok itt. Tanulok, dolgozok(ebből adok természetesen anyósnak), de csak diákmunka, nem elég semmire sem.. Párom dolgozik, de minimálbért kap, épp, hogy kijön ő is.
Anyukámhoz sajnos már nem tudok haza menni, így itt lakom, mert anyós mondta még 3,5 évvel ezelőtt, hogy lakhatok velük, szívesen lát engem.
Most már ott tartunk, hogy a lakás 90%-át én rendezem el, én főzők, mosok, takarítok mindent, egyedül a bevásárlást és a mosogatást nem én csinálom, hanem a párja, aki 25 éve nem dolgozik, mert nem neki való, így tévézni szokott csak, meg jókat enni.
Nekem időm nincsen így semmire. Szeretnék sok minden mást csinálni, anyósnak mondtam is, de ő csak azért is, mondja-mondja, még ezt is, meg azt is takarítsam le, stb.
Már nem bírom...
Hogyan állítsam le anyóst? veszekedni, vitatkozni nem akarok, már mondtam neki, hogy vannak kötelezettségeim: suli, és diákmunka, amit nem tehetek félre, mert hogy ő most kivett szabadságot (ez egy példa, de megtörtént) és MOST takarítani kell... egyébként tisztaságmániás, elsírja magát, ha morzsás az asztal, vagy üvölt, ha koszos a szőnyeg egy picikét (szöszös mondjuk).
A sulinak most lesz vége ebben az évben, de munkakeresés + míg valami normális jövedelmem lesz, míg eddig eljutok, nem tudom hány hónap/év... tehát elköltözni nem tudunk. Illetve anyós nem is engedné, mert a fia az egyetlen szeretet forrás számára, mire a párja szarik a világra, nem öleli, nem puszilja, így páromat szokta dédelgetni, ami okés, csak szerintem ők elég furcsán csinálják..
szerintetek hogyan tudok a cseléd szerepből kitöri?
szeretném, ha kicsit fontosnak érezne engem, hogy én itt családtag vagyok?! mivel ezt ő kijelentette, a család előtt, hogy az vagyok... de nem érzem, hogy az lennék, inkább ilyen bejárónőnek érzem magam...
Anyósod az elköltözésetek után is tüzelni fogja a párodat, később sem lesz könnyebb neked.
Alaposan gondold végig, hogy akarod-e ezt életed végéig csinálni....
9-10-essel maximálisan egyetértek.
Ez a hatszortízahuszonharmadikonodik kérdés ugyanarra a sablonra megírva:
- elk*rtam a párválasztást
- nincs munkám (diákmunka? na nee...), de felnőttesdit akarok játszani
- az a csúnya anyós, bár lenne már porhanyós
Hát minek politizálok, ha az emberek buták maradnak??
"
Párom semmit. Szemetet se viszi le, én meg elég durva lebaszásokat kapok, ha elfelejtem... A fiát nem is kéri meg semmire, mert úgy se csinálná meg, meg hát a fiát nem fogja dolgoztatni, ő sokkal több ennél, hogy bármit is kérjen tőle.
Amúgy elszoktam menni itthonról, jön a számon kérés, a beolvasás, hogy minek megyek el, itthon a helyem.
Nem bírom már."
Szerinted, ha egyszer külön költöznétek, a párod mit csinálna meg a házimunkából? Elárulom: az égvilágon semmit! De ez ki sem fog derülni, mert el sem jutsz oda vele, hogy elköltözzetek anyuci szoknyája mellől. Ha mégis, akkor sem lenne neked köszöneted benne, ott éppúgy te csinálnál mindent.
Mi a frászkarikáért vagy ilyen férfi mellett? Itt nem anyósod a fő probléma. Ha külön volnátok, éppúgy nem lennék kisegítve. Hagyd el a párod, menekülj onnét!
Páromnak elmondom ezeket, annyit mond: unja ezt a témát, ő nem fog mellém állni, de az anyja mellé se... Ő nem akar senkivel se kicseszni azzal, hogy az ő oldalán áll. Így inkább csak a "távolból" nézi a dolgot...
Párom néha segít, ha megkérem. Nem annyit csinál mint én, de valamennyicskét csinálgat... fogalmam sincs, hogy egy férfinak mennyit kéne csinálnia, mert itt igazából a férfiak csak ritkábban emelik fel a seggüket. Anyós inkább csak a saját párját kéri meg pár dologra, de arra is lusta a párja... péntekenként kitakarít, meg elmegy boltba. Ennyi szokott történni.
Amikor Párom haza jön a munkából, anyós akkor szalad a konyhába, hogy a fia helyet készítsen vacsorát, nehogy Párom megerőltesse magát.. én pl ezt nem értem, hogy a vacsorát miért nehéz egy férfinek megcsinálnia? természetesen csinálok én is Páromnak, de nem rohanok a konyhába és vetkőztetem le, mint a gyereket..
Nem szeretnek felnőttesdit játszani, csak szeretnem, ha fontos lennek szamara, hogy figyelmes legyen velem. En szívesen segítek neki, mert ugy érzem, hogy ez is hozzátartozik az itt lakásomhoz, viszont nem a felet de nem is egy részét csinálom en...
Egy szót se írtam anyósra hogy milyen rossz ember, es utalom...
Illetve suli mellett (nappali tagozatos) kinek van rendes munkája????
Nem szeretem amikor azt gondoljak, hogy a fiatal lány aki anyós mellett el az MINDIG szar es biztosan anyost akarja jol megalázni, ki beszelni itt... Megoldást kerestem. De ugy tűnik, hogy ez amit kiírtam egy sablonra íródott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!