A menyem nem akar beavatni semmibe ez helyes igy?
Hát ezekhez nincs is közöd..
Csak nekik kettejüknek...
Így már érthető..
Miért akarod tudni egyáltalán?
Ennek pedig az unokáidhoz sincs köze..tehát nem értem..
Az unokáktól pedig mindent tudhatsz ha hetente látod, amit róluk tudnid kell.
Könyörgöm, mit vársz?! Ha a gyerekorvos, védőnő is azt mondja, minden rendben, nincs semmi gond a gyerekekkel, mit regéljenek neked? Örülj neki, hogy az unokáid egészségesek, nem kell külön orvoshoz, fejlesztésre hordani őket. Legyél velük sokat, élvezd a velük töltött időt, ne azon pörögj, hogy nem szavalták el szó szerint az orvos által mondottakat.
A rezsijük? Ehhez semmi közöd. Ebből szokott az lenni, ha megmondják, majd jössz te, aki jobban tudja, hogyan kell spórolni, mert sok vizet, villanyt használnak, majd te beosztod a pénzüket...
Lehet, hogy anya vagy és nagymama, de tudomásul kell venned, hogy a fiad önálló egyén, magánélettel. Ha ilyen kotnyeles vénasszony vagy, nem csoda, ha titkolóznak előtted!
Komolyan, az én anyósom a seggét a földhöz verné örömében, ha minden hétvégén láthatná, játszhatna az unokáival, eszébe se jutna ilyen pitiáner dolgokon pörögni.
Kedves Nagymama, ezekhez valóban semmi közöd nincsen, persze durván fogalmazva.
Inkább örülj neki, hogy minden rendben van, nem szorulnak senki segítségére, és te élvezheted a nagymamaság örömeit, miszerint nem kell mással foglalkozni, csak az unoka kényeztetésével :)
Miért érdekel, hogy mennyi a rezsi? Fel nem fogom...
az a mocskos senkihazi no elvette anyuci egyetlen pici fiacskajat, el is koltoztek anyucitol, es most mar anyuci nem tudja hogy a pici fiacskaja naponta hanyszor megy pisilni, mennyit keres es mire kolt... nahaaaaat...
surgosen fejezd ezt be, ha nem akarod hogy lassan a gyerekeket is eltiltsa toled.
Igy irsz:
"A fiam a felesège pártját fogja. Szerinte elèg ha annyit tudok hogy mi van az unokáimmal ès hogy megvannak. De engem azèrt tobb èrdekelne. De az a no teljesen elvette a fiam eszèt."
"Szoktam látni az unokáimat minden hètvègèn. Ezzel nincs is gond csak azzal hogy vannak dolgok amiket eltitkolnak ellolem. Ez pedig nem helyes."
"Pl az èrdekelne hogy mennyi a rezsijük hogy elèg e pènz mindenre pláne a gyerekekre. Hogy hogyan fejldnek a kicsik. Mit mondd a vedo no gyerek orvos. De ha kerdezem csak annyit mondanak hogy minden rendben jol vannak."
Ha hétvégenként láthatod a kicsiket, akkor magad is meg tudod itélni, hogyan fejlödnek. Szerintem, a menyedet beképzeltnek, és büszkének tartod. Ha nem kérdésekkel ostromolnád, jobb lenne a kapcsolatotok. Amig öt "De az a no"-nek nevezed, az arrol árulkodik (ordit), hogy még mindig nem fogadtad el öt. És nem is tiszteled. Nagy tévedés, hogy a nagymamának tudnia kell, hogy mi van a fia családjával. Nem tudok rola, hogy lenne ilyen jogszabály. A bizalomhoz szeretet is szükséges. Azt hiszem, ezt érzi a menyed, és ezért (is) kapsz szükszavu és semmitado válaszokat. Tanácsom a következö: haggy fel a kérdésekkel, és fogadd el a menyedet olyannak, amilyen. A FELNÖTT fiad boldogságárol és lelki nyugalmárol van szo. Minek ellentétet csiholni egy jol müködö házasságban? Nem jo a békesség? Keressél magadnak egy életcélt, vagy egy hétköznapi elfoglaltságot. Vagy: egy hétvégén ne gyerekre vigyázz, hanem menjél el egy hétvégi utazásra. Neked magánéleted is van. Ugyanugy, mint a fiad családjának is.
Tényleg ne lógj rajtuk ennyit! Ez nagyon sok. Lehet, hogy elege van már abból, hogy minden hétvégén ott vagy, ezért is kapsz szűkszavú válaszokat.
Ha más elfoglaltságaid is lesznek, az érdeklődésed sem csak rájuk fog korlátozódni. Így tényleg ők minden gondolatod, ami pedig nem egészséges.
Mondjuk szerintem sem tartoznak a pénzügyek a nagyira, de az is érdekes, hogy ha egy gyerekes családnak nincs sok pénze, filléreskedniük kell, ámde a nagyi megtehetné, hogy segít anyagilag, akkor rögtön van köze a pénzügyeikhez, sőt, egy szemét szipirtyó, ha magától nem veszi észre, hogy pénz kéne, vagy netán egyszerűen csak nem segít, hanem elszórakozza, megtartja magának, stb.
Lehetnének közlékenyebbek is a fiadék, kérdező, ha neked már csak ez az egy szívfájdalmad van, akkor lehetnének annyira megértőek, hogy elmondják, hogy mi merre hány méter. Végülis nem titok ez egy családban. Én is tudom, hogy melyik rokonomnál mennyi kb. a fűtésszámla, kb. mennyit keresnek, ez épp úgy nem titok, mint hogy mennyibe került egy új ruha, annak is meg lehet kérdezni az árát, akár családtag, akár csak kolléganő, vagy egy nyaralás, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!