Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elfogadjam így az állást?

Elfogadjam így az állást?

Figyelt kérdés

Fiatalok vagyunk, a vőlegényemmel júniusban készülünk összekötni az életünket. A leendő anyósommal és apósommal nagyon jó a viszonyom, az én családom is itt lakik a környéken. Eddig úgy volt, hogy az ország más pontjára kell költöznünk a megélhetésünk érdekében, de a héten kaptam egy nagyon jó lehetőséget, ami elgondolkoztatott. A párom is itt dolgozik, bár nem keresi agyon magát, így ő is hajlott afelé, hogy költözzünk.

Ha elfogadnám az állást, akkor gyakorlatilag a dupláját keresném annak, amit eddig és nőként dupláját keresném a párom fizetésének is, amit bár ő elfogadna, mégsem vagyok biztos a döntésben.

A legnagyobb probléma, hogy az állásajánlat apósomtól független, nem ő intézett be a céghez (eddig is ott dolgoztam, csak más területen, itt ismertem meg apósomat, majd később a fiát), de ha elfogadom az ajánlatot, akkor közvetlen felettese lennék. Az első reakcióm azonnal az volt, hogy nem. Nem akarom elrontani a viszonyunkat, sem összekeverni az "üzeletet" a magánélettel. Tisztelem a párom szüleit és nem valószínű, hogy képes lennék én irányítani egy ilyen helyzetben. Nem is akarom megtudni, hogy képes lennék-e rá, egyértelműen elzárkózok ettől.

A párom komolyan elgondolkodott azon, hogy maradjunk és az egész családja győzköd. Még ugratják is a leendő apósomat, hogy én leszek a "góré", de én ezt nem tudom ilyen könnyen, félvállról venni. Apósom évek óta azt mondogatja, hogy "na majd ha te leszel a főnököm" és tessék. Látszólag egyáltalán nem érinti meg a helyzet, csak nevet, ha szóba kerül. Félek a konfliktus helyzetektől egy ilyen kapcsolatban, így nem akarom vállalni. A szüleim is azon a véleményen vannak, hogy nem biztos, hogy jó lesz ez így.

Én bár nagyon szeretem a szüleinket, szívem szerint még mindig inkább mennék.

Ti hogy döntenétek?

2014. ápr. 19. 20:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"Ha költöznénk az ország nyugati részére, ott a párom is kapásból a dupláját keresné a jelenlegi fizetésének szinte és én is majdnem megkeresnék a jelenlegi posztommal annyit, mint amennyit azzal kereshetek, ha elfogadom ezt a lehetőséget itt."

Tehát ha költöznétek, akkor a párod is többet keresne és te is keresnél ennyit, mint az eddigi munkáddal. Ha így történne, akkor én lehet, hogy költöznék. Én megértem, hogy nem mindenki tud elvonatkoztatni a családtagoktól, főleg olyan helyzetben nehéz, ha az após felett kell főnöknek lenni. Elég csak egyszer elszúrnod valamit az apóssal meg az embereivel és máris megromolhat a viszonyotok, ami ugye majd a magánéletdre is kihathat.

Persze van az a klasszikusabb felállás, hogy após főnöksége alatt dolgozik a meny vagy a vő, de ez a fordított helyzet kényesebb. Meg ott van az is, hogy most házasodtok, még meg akarsz felelni nekik gondolom, és ezt a megfelelési vágyat ami az új családba való belépéssel jár nehéz a munkahely ajtaján kívül hagyni. No, ez nem tudom, hogy érthető-e. Nyersen fogalmazva, tudat alatt is jópofizni és kivételezni fogsz majd apóssal, hiszen friss menyeként ezt diktálja a belső éned.

Másrészt meg tényleg jó ajánlatnak tűnik. De ha ennyi kétség gyötör és ennyire félsz attól, hogy nem leszel képes szigorúan különválasztani a magánéletet és a munkát, akkor valóban gondold át.

Az meg egy dolog, hogy após fálvállról veszi, viccel veled, kedvesen heccel, de élesben ugye még nem próbálta. No, akkor élesben lehet majd éppen nem gondolja a felállást annyira viccesnek.

2014. ápr. 19. 22:16
 12/16 Nádszálkisasszony ***** válasza:
Én is így éreznék ahogy Te. Ha bizonytalan vagy benne akkor inkább hagyd, hiszen ha ügyes vagy lesz még sok jó lehetséged! A vőlegényednek mi a véleménye a dologról? Ő mit mond? Amiket mi írunk azok csak üres szavak, Te/ Ők ismernek téged!
2014. ápr. 19. 23:08
 13/16 anonim ***** válasza:

Hát én elfogadnám. Az a biztos, ami van. Honnan tudni, hogy lenne-e ott munkátok? Nekem szabolcsi a családom, sokan mentek Győrbe meg ilyen helyekre, hogy ott jobb a fizetés, de drágábbak a dolgok is (pl. albérlet) meg hát azért mégsem annyival volt jobb a fizetés, hogy duplája, meg ott se dobálják az állást utánad.

Ha meg mégsem jön be, akkor ha azt nézed még mindig lehet menni, és akkor már még jobb állásra pályázhatsz ilyen komolyabb pozícióban szerzett tapasztalattal.

2014. ápr. 22. 14:22
 14/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, mikorra kell döntést hoznod? És döntöttél már, hogy költözés vagy ez az állás?
2014. ápr. 22. 14:47
 15/16 A kérdező kommentje:

A párom a dupláját keresné ott kb. ez biztos. Neki szinte azonnal találnánk munkát ismerősök révén. Én már nehezebb falat lennék, de szerintem az én szakmám is elég életképes ahhoz, hogy megtudjunk állni a lábunkon ott is.

Nagyjából május közepéig van időm meghozni a döntést, ha nemet mondok, akkor megpályáztatják a posztot. A hely azért üresedik meg, mert nyugdíjba megy az illető nyáron, azonnal kell valaki a helyére.

Egyelőre még nem döntöttük, igyekszünk minden oldalról mérlegelni.

2014. ápr. 23. 12:39
 16/16 anonim ***** válasza:
Van az az após-meny kapcsolat, ami simán elbírja a főnök-beosztott kapcsolatot is. Ez csak intelligencia és humor kérdése. Ha például vezetőként felelősségre kell vonnod, akkor azt meg lehet úgy is tenni, hogy mindketten emberek maradtok. Lehet azt úgy tálalni, hogy nem sérül a másik szál. Írásodból az derül ki, hogy apósod pozitívan fogja ezt fel és áll a dolgok elé, mint ahogy a férjed is erre bíztat. Szerintem fogadd el az állást hogy menjen a karriered is, dőljön a lóvé, hisz látod a másik két érintett is erre bíztat.
2014. ápr. 27. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!