Hogyan tudnám megszeretni a férjem szüleit, testvéreit?
A szeretet nem fog kényszer hatására jönni. Vagy szereted Őket vagy nem. Megszeretni, mert AKAROD, nem fog menni. Elfogadod, hogy ilyenek és vagy kiállsz magadért vagy pedig ahogy írtad, csendben tűröd. Ez habitus kérdése.
Én nagypofájú vagyok, ami nem feltételen jó, de az életünkbe nem szól bele senki, mert tudják, hogy én nem állom meg szó nélkül. Voltak próbálkozások, de mára már vége és békében tudunk élni. Az nem érdekel, hogy ki-mit mond a hátam mögött, de a nyakamra ne telepedjen senki és ne mondják meg, hogy mit csináljak vagy mit nem.
Ezzel nem azt mondom, hogy bunkónak kell lenni, (hisz mégiscsak azzal az emberrel élsz és azt választottad társul, akit Ők neveltek fel) de határozott lehetsz.
Egy riadt "kisegeret" aki nem szól semmit és mindent eltűr, könnyű "eltaposni".
Ha pedig a határozott fellépésre megsértőnek, az legyen az Ő bajuk. Az a lényeg, hogy a lelkiismereted tiszta maradjon, hogy Te csúnyán vagy illetlenül soha nem beszéltél velük.
Akarattal sehogy. Az ő cselekedeteik és hozzáállásuk alapján tudod csak megszeretni őket. De ez úgy néz ki, nem valószínű, hogy megtörténik.
Inkább próbálj egy nyugodt, távolságtartó kapcsolatot kialakítani velük.
Egy alapvető tévedés: "nehéz elviselni őket de hát mégiscsak a családja." -
A férjed családja te vagy, meg a a gyereketek.
Én megértem a csalódottságodat, elég durva dolgokat csináltak.
Erőnek erejével ne fogod megszeretni őket.
Bár nem neked kellene tenni valamit, mert nem te rontottad ezt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!