Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit mondanátok ebben az...

Ti mit mondanátok ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Tegnap beszéltem anyósommal telefonon. Kérdezte, hogy megyünk-e haza húsvétra (150 km-re lakunk, albiban). Mondtam, hogy még nem tudom, mivel a páromnak valószínű, hogy csak két szabadnapja lesz, lehet, hogy nem...Erre nagyot hallgatott, éreztem, hogy nem tetszik a válaszom...Mondtam neki, hogy mi azt beszéltük, hogy szívesen látnánk őket, ha tudnának jönni. Erre bevágta, hogy "húsvétkor mindenki üljön a fenekén"...Az elvárás, hogy mi menjünk haza, de ők nem jönnek hozzánk...

Egyébként 3 éve mióta itt lakunk 2x voltak nálunk...

Egyébként kezdvesek és jófejek, de nem értem, nekünk miért kéne mennünk...ugyanaz a távolság...

Azóta haragszik, nem is beszél a párommal...

2014. ápr. 3. 20:36
 1/9 anonim ***** válasza:
39%

Mert ti fiatalok vagytok ők meg öregek,fiatalnak sokkal könnyebb utazni, akár kocsival akár busszal akár vonattal.

Másrészt gondolom ő szeretne főzni húsvétkor úgy ahogy 30 éve csinálja.

2014. ápr. 3. 20:44
 2/9 anonim ***** válasza:
nem lehet, hogy emeleten laktok, ahova nekik már nehézkes felmászni?
2014. ápr. 3. 20:55
 3/9 A kérdező kommentje:

Attól mert jönnek pontosan főzhet is :) :P

Másrészt nekik könnyebb az utazás. Harmadrészt nem öregek.

S tényleg szeretném, ha jönnének hozzánk.

4/9 A kérdező kommentje:
Nem öregek :D
 5/9 anonim ***** válasza:
6%
Persze megfőznek aztán meg mint egy mállás szamár elmennek vendégségbe felpakolva 3 fogásos vacsorával. Meg még mi a lószart nem akarsz. Az utazás meg mond már meg, hogy lehet egy dupla annyi idősnek könnyebb,komolyan kíváncsi vagyok rá?
2014. ápr. 3. 20:57
 6/9 anonim ***** válasza:
párodnak nincs testvére aki esetleg hazamegy akkor? vagy más rokon, akikkel ilyenkor összejönnek? mert exanyósoméknál ilyenkor mindig náluk gyűlik össze a rokonság... ha akarnának se tudnának ilyenkor elmenni otthonról :) szóval nem ilyesmi miatt nem szeretnének ők menni? amúgy meg mit tegyél? hívd fel és mond el neki kedvesen hogy ti nem nélkülük szeretnétek ünnepelni, de most örülnétek ha ők mennétek hozzátok...
2014. ápr. 3. 21:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem csinálták rosszul..

Viszont gondolm magában már jól eldöntötte hogy lesz..és csak formalitásbol kerdezte meg, hogy mikor mentek..aztan koppant, hogy mégsem biztosan úgylesz, ahogy azt ő jó előre kitalálta..

Nm kell ebbe semmit belegndolni, csak rosszul visei viselte a salődást..

Hívja fel a fia..és mondja el ő mi a sztu,, és kérdezze meg ő,gy jönnek-e ha ti nem tudtok...

A gyerek haarabb megtudja ezt beszélni a szülőel.. Nálunk is így van..

Mármint alapvetően az énszüleim nem problémásak pl, de ha valami van a férjemet gyakran félreértikés hatféleképp kell elmodnani mi az és miért, míg az én hanglejtésembő szőfordulatomból azonnaltudják mi a helyzet..

2014. ápr. 3. 21:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Én férjemet kérném meg, hogy beszéljen velük. Kérdezze meg, nem tudnának-e eljönni hozzánk húsvétkor. Ha erre is csak a manipulatív "haragszom rád" a válasz, akkor meg le vannak tojva.

Szabad, felnőtt emberek vagytok. Ha néha egy-egy ünnep, vagy bármi máshogy jön ki munka, egyéb elfoglaltság miatt, attól még szeretitek őket, ezt meg kell érteniük. Ez a "nem szólok hozzá, haragszom rád" minket olyannyira taszít, hogy erre az volna a mi reakciónk alapvetően, hogy akkor csá, nem találkozunk.

De persze mivel nálunk anyós-após nyugdíjas, ezért próbálunk kedvesek lenni velük, engedményeket tenni, s biztos felhívná férjem, hogy eljönnek -e.

De a manipulálás, érzelmi zsarolás az nem lehet célravzető eszköz nálunk!!!

2014. ápr. 3. 21:47
 9/9 A kérdező kommentje:

sziasztok! Este mar nem tudtam valaszolni. Nekik van autojuk, csak pattannak be egy masfel ora alatt itt vannak. Nekunk nincs autonk, de van egy ket eves berni pasztorunk, akit valakire kell hagyjunk...

Karacsonykor is ez volt, vegul haza mentunk...nagyon szeretnem ha eltoltenenk egy ket harom napot kozosen...s nem mindig naluk...

2014. ápr. 4. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!