Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Legyünk önzőek, vagy teljesíts...

Legyünk önzőek, vagy teljesítsük anyósom egyik kívánságát?

Figyelt kérdés

Örököltem egy lakást, de mivel nincs rá szükségünk, kiadtuk albérletbe. A bevételt félretettük egy számlára, mert hamarosan kisbabánk lesz.

Anyósom viszont azt hajtogatja, hogy elkéne adni azt a lakást, mert csak nyűg..És hogy abból a pénzből igazán befizethetnénk egy nyaralásra, mert ő még sohasem járt Görögországban, és szeretne elmenni.

Mikor apósom meghalt, anyós eladta a házukat amiben laktak, vett egy 1,5 szobás kislakást és a többi pénzből utazgatott. Egy zsemlét nem vett a fiának.

Amikor már nem fogok dolgozni, szükség lesz arra a pénzre amit az albérlet után kapunk.

2014. márc. 12. 09:42
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
44%

Mivel a lakás a te neveden van, semmi köze nincs ahhoz, hogy mit csinálsz vele.

Eladni biztosan nem adnám el, ha ki is tudom adni. Jól fog jönni az a pénz.

Én megpróbálnám megbeszélni vele, hogy a gyerek születésekor jóóóó sok pénz fog kelleni - vajon ezt ő kifizeti neked? Segíteni fog anyagilag? Kétlem.

Egyébként pár havi bérleti díjból befizetném egy útra, hogy nyugtom legyen. Persze, lehet, hogy vérszemet kap, de legalább fel lehetne hánytorgatni neki a jövőben, hogy mennyit áldoztál a nyaralására és igazán lehetne egy kicsit hálásabb.

2014. márc. 12. 10:17
 22/48 A kérdező kommentje:

Már írtam, mikor neki volt sok pénze, egy zsemlét nem vett a páromnak. Nem kérdezte meg, nincs e szükségünk valamire (nem volt!) vagy ilyesmi.

Persze nem adom el a lakást, csak anyósom szerint ez önzőség.. Mert az ő lakását úgyis mi örököljük...És miért kell még egy lakás nekünk?!

2014. márc. 12. 10:26
 23/48 anonim ***** válasza:
95%

Ez nem önzőség kérdése, anyósod kérése túlzás. Egy lakás eladása manapság még akkor is megfontolandó, ha pénzt kell áldozni rá havonta, de ha még hozza is a pénzt, akkor pláne nem merül fel az ilyen. Jól gondolkodsz.

A férjednek mi a véleménye? Ő kinek a pártján áll?

2014. márc. 12. 10:26
 24/48 anonim ***** válasza:
95%
Homályosítsd fel a kedves anyóst, hogy az ő lakása nem a tiétek lesz, hanem a pici fiáé, ugyanis az örökség különvagyon, ebből következően a lakás amit eladatna veled sem a tiétek, hanem csak a tiéd, u.h. k.b. annyi köze van hozzá mint a harmadik szomszéd lakásához.
2014. márc. 12. 10:33
 25/48 anonim ***** válasza:
85%

Én sem voltam még Görögországban. Engem nem fizettek be?

Most komolyan, ki is itt az önző?

2014. márc. 12. 10:35
 26/48 anonim ***** válasza:
58%
Egy görög utazás teljesen jelentéktelen piti összeg, ezért felesleges eladni egy lakást, csak az ingatlanos elvisz három görög út árát.
2014. márc. 12. 10:40
 27/48 anonim ***** válasza:
94%
Ohh... Nagyanyám is ilyen hülye... Nehogy eladd a lakást. Ezután nem nyugodna le, jönne, hogy spóroljatok neki másik utata, majd elveri a nyugdíjját valami hülyeségre, aztán minden orvosi beavatkozást nektek kell majd fizetni... Úgy hogy maradjon a lakás és kezdjetek el spórolni anyóspajti orvosaira, mivel neki úgy sem lesz rá pénze...
2014. márc. 12. 10:49
 28/48 anonim ***** válasza:
92%
Sokan orulnenek ha lenne egy plusz beveteli forrasuk. Anyosod egy onzo no sporolja meg az utazasat. Aki ilyet ker a menyetol azzal agyilag valami nagyon nincs rendben.
2014. márc. 12. 10:51
 29/48 anonim ***** válasza:
96%
Adja el ő a saját lakását, és annak az árából weekendezzen! Elhajtanám a "kedves" mamát a 3.14-es csába!
2014. márc. 12. 11:10
 30/48 A kérdező kommentje:
Most jött egy email tőle (ezek szerint elment a könyvtárba vagy a barátnőjéhez), hogy milyen jó ajánlatot talált, és ha most lefoglalná akkor kedvezményt is kapna az utazás díjából...
2014. márc. 12. 11:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!