Legyünk önzőek, vagy teljesítsük anyósom egyik kívánságát?
Örököltem egy lakást, de mivel nincs rá szükségünk, kiadtuk albérletbe. A bevételt félretettük egy számlára, mert hamarosan kisbabánk lesz.
Anyósom viszont azt hajtogatja, hogy elkéne adni azt a lakást, mert csak nyűg..És hogy abból a pénzből igazán befizethetnénk egy nyaralásra, mert ő még sohasem járt Görögországban, és szeretne elmenni.
Mikor apósom meghalt, anyós eladta a házukat amiben laktak, vett egy 1,5 szobás kislakást és a többi pénzből utazgatott. Egy zsemlét nem vett a fiának.
Amikor már nem fogok dolgozni, szükség lesz arra a pénzre amit az albérlet után kapunk.
Mivel a lakás a te neveden van, semmi köze nincs ahhoz, hogy mit csinálsz vele.
Eladni biztosan nem adnám el, ha ki is tudom adni. Jól fog jönni az a pénz.
Én megpróbálnám megbeszélni vele, hogy a gyerek születésekor jóóóó sok pénz fog kelleni - vajon ezt ő kifizeti neked? Segíteni fog anyagilag? Kétlem.
Egyébként pár havi bérleti díjból befizetném egy útra, hogy nyugtom legyen. Persze, lehet, hogy vérszemet kap, de legalább fel lehetne hánytorgatni neki a jövőben, hogy mennyit áldoztál a nyaralására és igazán lehetne egy kicsit hálásabb.
Már írtam, mikor neki volt sok pénze, egy zsemlét nem vett a páromnak. Nem kérdezte meg, nincs e szükségünk valamire (nem volt!) vagy ilyesmi.
Persze nem adom el a lakást, csak anyósom szerint ez önzőség.. Mert az ő lakását úgyis mi örököljük...És miért kell még egy lakás nekünk?!
Ez nem önzőség kérdése, anyósod kérése túlzás. Egy lakás eladása manapság még akkor is megfontolandó, ha pénzt kell áldozni rá havonta, de ha még hozza is a pénzt, akkor pláne nem merül fel az ilyen. Jól gondolkodsz.
A férjednek mi a véleménye? Ő kinek a pártján áll?
Én sem voltam még Görögországban. Engem nem fizettek be?
Most komolyan, ki is itt az önző?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!