Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kellene tennem?

Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

10 éve vagyunk házasok férjemmel. Mivel édesanyja özvegy, így megegyeztünk, hogy nem hagyjuk egyedül, ideköltözök a esküvő után. Így is lett. Már az esküvő előtt sejtettem, hogy ez nagyon nem jó ötlet, de bíztam abban naivan, hogy mégis jól fognak működni a dolgok. Ideköltözésem előtt kb. 1 évvel kezdődtek a veszekedések, amikor elbocsátották a munkahelyéről anyósom és akkor nagyon megváltozott. Esküvőnk után eldurvult a helyzet, amikor rájött, hogy "elvesztette" a fiát, illetve az irányítását. Évekig folyamatosak voltak a veszekedések, az idegösszeomlás szélére kergetett. Néhány évig a felszínen elcsitultak a hullámok, élhető volt az életünk. Amióta megszületett a babánk, sajnos újra nagyon rossz lett a helyzet. Nem is igazán veszekedések miatt - bár az is előfordult -, hanem azért, mert reggeltől délutánig ugye nem dolgozok, hanem a babával töltöm az időt = egy fedél alatt anyósommal.

Én nagyon kerülöm a veszekedéseket, sosem mi kezdeményeztük ezeket. Csak nyelem a békát. Biztosan nagyon megváltozott a viselkedésem vele szemben, amióta elkezdődtek ezek a balhék, de sosem voltam tiszteletlen stb. Elvárná tőlem, hogy mintha mi sem történt volna, kedélyesen cseverésszek vele. Ezt nem teszem. A napi dolgokra szorítkozva persze néhány mondatot váltok vele, de ennyi.

Nagyon sokszor gondoltam rá, hogy elhúzok innen, már csomagoltam is. De biztos vagyok benne, hogy a férjemet teljesen kikészítené - mert persze jönne utánam - és arra menne rá a házasságunk. Nem akarom, hogy a férjemmel megromoljon a kapcsolatunk, ő és a fiam a mindenem. De így meg én csavarodok be. Mi itt a megoldás? :-(

2014. febr. 28. 17:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A férjeddel leülsz egy kávézóba és megbeszélitek!Albérlet!Te Ő és a gyerek .Az anyja meg otthon egyedül.Úgy csináljátok hogy az öreglány ne is tudja,és azt se hogy hova mentetek
2014. febr. 28. 17:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy rokon szerint úgy kell élni az életünket, hogy se az anya se az anyós papucsba ne tudjon átjönni. Szerintem ez a hosszú házasság titka. Beszélj a férjeddel, hogy üljön le az anyjával és beszéljék meg a dolgot. Ha a kedves mama nem hajlandó elfogadni hogy a megszült fiú csak addig az ővé amíg meg nem házasodik, akkor a legjobb egy albérlet. A fent leírt szabályok betartásával
2014. febr. 28. 18:28
 3/7 A kérdező kommentje:

Nagyon vonzó belegondolni, hogy végre élhetném a saját életemet/életünket. De ahogy írtam, a férjemet kikészítené. Jönne a lelki terror. Értelem ezalatt: miattad fogok meghalni stb. Ha bármilyen okból baj következne be vele, a férjem nem tudná ezt feldolgozni.

Anyagilag nem függünk tőle, éppen ellenkezőleg. De sajnos saját házra nem telik, mert rengeteg pénzt költöttünk ennek a háznak a felújítására. Sokszor verem a fejemet a falba (képletesen), hogy mekkora egy idióta voltam, amikor beleegyeztem az ideköltözésbe. Csak telnek az évek és várom, hogy megoldódjon ez a helyzet. Végül is már elfogadta anyósom, hogy nem irányíthatja a fiát, de az első számú közellenség akkor is én vagyok. Ennek többnyire nem ad nyíltan hangot, de látom és tudom. A légkör is ennek megfelelő.

Igazatok van, hogy lépnünk kellene, de félek, hogy mi lesz azután (nem anyagi értelemben).

2014. febr. 28. 19:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem kell saját, albérlet is jó.
2014. febr. 28. 20:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Legalabb van valami kulon lakreszetek? Egyebkent respect, en egy honapig se birnek az anyossal lakni (hozzatennem, nincs anyosom, csak maga a szitu... egyszeruen tudom)
2014. febr. 28. 20:23
 6/7 anonim válasza:
A Te érdekeid is tartsd szem előtt. Na, nekem egyik nap mondta anyósom, költözzek hozzájuk, de inkább az albérlet! Nem vagy egyedül a helyzeteddel, nekem is voltak konfliktusaim az anyóssal. Nem kedvelem és kész. Inkább lakom külön albérletben a párommal, mint ezzel a "némberrel" egy fedél alatt. Megölném egy hét alatt.
2014. márc. 1. 17:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Számomra az a megdöbbentő, hogy a férjed ahelyett, hogy lecsillapítaná a mamát, a düh rohamai alatt még tovább veri az éket közétek. A féjednek kötelessége lenne, törekedni a békére, megvédeni téged. Ha van pofája még téged terrorizálni, meg azzal vádaskodni, hogy miattad fog meghalni, hát....kár volt hozzámenni. Valószínűleg szereted, és ott a kisfiad, de a férjednek észre kell vennie, hogy ez így nem állapot, nem maradhat ez az élet. Ha nem tud választani a férjed az anyós meg közted és békét sem tud teremteni, akkor sajnos neked kell, az örök gyomorgörcs vagy a kínkeserves egyedülálló anyai szerep között. Az albérlet nem lesz megoldás, mert a mama úgyis megtudja hol laktok, majd átmászkál, vagy ti találkoztok vele alkalmanként. Nem az együttélésen, hanem a viselkedésen kell változtatni, ha máshogy nem megy akkor iránymutatással.
2014. márc. 2. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!