Mit kellene tennem?
10 éve vagyunk házasok férjemmel. Mivel édesanyja özvegy, így megegyeztünk, hogy nem hagyjuk egyedül, ideköltözök a esküvő után. Így is lett. Már az esküvő előtt sejtettem, hogy ez nagyon nem jó ötlet, de bíztam abban naivan, hogy mégis jól fognak működni a dolgok. Ideköltözésem előtt kb. 1 évvel kezdődtek a veszekedések, amikor elbocsátották a munkahelyéről anyósom és akkor nagyon megváltozott. Esküvőnk után eldurvult a helyzet, amikor rájött, hogy "elvesztette" a fiát, illetve az irányítását. Évekig folyamatosak voltak a veszekedések, az idegösszeomlás szélére kergetett. Néhány évig a felszínen elcsitultak a hullámok, élhető volt az életünk. Amióta megszületett a babánk, sajnos újra nagyon rossz lett a helyzet. Nem is igazán veszekedések miatt - bár az is előfordult -, hanem azért, mert reggeltől délutánig ugye nem dolgozok, hanem a babával töltöm az időt = egy fedél alatt anyósommal.
Én nagyon kerülöm a veszekedéseket, sosem mi kezdeményeztük ezeket. Csak nyelem a békát. Biztosan nagyon megváltozott a viselkedésem vele szemben, amióta elkezdődtek ezek a balhék, de sosem voltam tiszteletlen stb. Elvárná tőlem, hogy mintha mi sem történt volna, kedélyesen cseverésszek vele. Ezt nem teszem. A napi dolgokra szorítkozva persze néhány mondatot váltok vele, de ennyi.
Nagyon sokszor gondoltam rá, hogy elhúzok innen, már csomagoltam is. De biztos vagyok benne, hogy a férjemet teljesen kikészítené - mert persze jönne utánam - és arra menne rá a házasságunk. Nem akarom, hogy a férjemmel megromoljon a kapcsolatunk, ő és a fiam a mindenem. De így meg én csavarodok be. Mi itt a megoldás? :-(
Nagyon vonzó belegondolni, hogy végre élhetném a saját életemet/életünket. De ahogy írtam, a férjemet kikészítené. Jönne a lelki terror. Értelem ezalatt: miattad fogok meghalni stb. Ha bármilyen okból baj következne be vele, a férjem nem tudná ezt feldolgozni.
Anyagilag nem függünk tőle, éppen ellenkezőleg. De sajnos saját házra nem telik, mert rengeteg pénzt költöttünk ennek a háznak a felújítására. Sokszor verem a fejemet a falba (képletesen), hogy mekkora egy idióta voltam, amikor beleegyeztem az ideköltözésbe. Csak telnek az évek és várom, hogy megoldódjon ez a helyzet. Végül is már elfogadta anyósom, hogy nem irányíthatja a fiát, de az első számú közellenség akkor is én vagyok. Ennek többnyire nem ad nyíltan hangot, de látom és tudom. A légkör is ennek megfelelő.
Igazatok van, hogy lépnünk kellene, de félek, hogy mi lesz azután (nem anyagi értelemben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!