Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én érzem magam rosszul amiatt,...

Én érzem magam rosszul amiatt, hogy a párom kapcsolata a szüleivel miattam romlott meg de igazából ez nem is az én hibám. Hogyan lehetne változtatni ezen szakítás nélkül?

Figyelt kérdés
Akkor kezdett el romlani a barátnőm kapcsolata a szüleivel amikor bemutatott nekik. Számítani lehetett rá, hiszen mesélt a szüleiről, hogy milyen előítéletesek és mennyire nem tudják elfogadni a külföldieket, de így is elhívott magukhoz párszor. Eleinte óvatosan próbálták őt lebeszélni rólam akkor amikor nem voltam ott, később már nekem mondták elég durván. Ennek ellenére összeköltöztünk és boldogan élünk már lassan 2 éve, viszont még mindig tartja a szüleivel a kapcsolatot akik nem tudnak ebbe az egészbe belenyugodni és folyton rosszkedvű miatta a barátnőm. Én meg rosszul érzem magam miatta és mindig arra gondolok, hogy milyen kis boldog család voltam és én úgymond elszakítottam őket egymástól... bár ha jobban belegondolok ez elég nagy hülyeség mert nem én tehetek róla, hogy ők ilyenek. Ennyiért meg nem szeretnék vele szakítani. Egyszer azt mondtam nekik, hogy ha engem nem is fogadnak el, akkor legalább a lányuk döntését fogadják el. Azt mondták, hogy ne én döntsem el helyettük a dolgokat és úgyis el fog hagyni. Nem várom el tőlük, hogy elfogadjanak, hanem csak annyit kérnék, hogy a barátnőmmel ne veszekedjenek. Ami a legdurvább volt és ami miatt betelt a pohár az az volt, hogy egyszer azt mondták a barátnőmnek, hogy ha terhes lesz akkor haza se menjen mert nem kíváncsiak a korcs kölykökre. Azóta nem is próbálom elfogadtatni magam de az nagyon zavar, hogy a barátnőm folyton lehangolt miattuk. Félvér néger vagyok, normálisan élek és normálisan dolgozok. Nem adtam okot erre a viselkedésre.
2014. febr. 1. 22:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
nálunk is ez volt. De - az egyetlen megoldás, hogy felnőtök és engeditek, hogy igyanak a saját levesükből. A lánynak kell ezt megtennie, hogy "anya, apa én bizony haza nem jövök, fel se hívlak ha veszekszel" és mihelyst vita van felállni és hagyni őket a p.csába és nem hívni csak ha ők hívják. Meg kell tanulniuk, hogy a lányuk már nem gyerek és ha szeretik elfogadják amit ő akar és nem hergelik. Ha meg így gondolkoznak a leendő unokákról, na akkor nem is biztos, hogy a lányt annyira szeretik igazán... és nem biztos hogy van helyük az asztalnál. de ezzel te semmit nem tudsz csinálni, vagy barátnőd a sarkára áll, vagy a kapcsolatotok nem fog sokáig tartani, vagy pedig a szülei keserítik meg majd férjként is az életed.
2014. máj. 8. 23:21
 12/16 Nádszálkisasszony ***** válasza:
Nálunk annyira megszakadt a kapcsolat, hogy évente max. kétszer találkozok a párom szüleivel. Ez van. Hosszútávon mi leszünk egy család. Csak azt sajnálom, hogy a saját butaságuk miatt marták el a fiúkat, nem pedig miattam.
2014. máj. 9. 10:41
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul tudod, és nem rosszul érzed: a párod kapcsolata NEM MIATTAD! romlott meg a szüleivel, hanem saját maguk miatt. Nem hajlandóak tudomásul venni, hogy felnőtt a gyerekük és leválni készül a régi családjáról, és saját magának új családot készül alapítani - veled vagy mással, ez most mindegy.

A legrosszabb dobás lenne az, ha szakítanál vele, mert akkor pontosan az fog történni, amire a szülők erős pszichés nyomása terjed: egyedül hagyod a társadat és ezzel hazarántódik, újra vissza a régi gyerek-szerepbe.

Állj ki mellette, és tessék a sarkatokra állni! Ha egymást tényleg szeretitek, akkor az ördög öreganyja sem állhat közétek, nemhogy egy vagy két korlátolt, előítéletes, ostoba és önző szülő!

2014. máj. 9. 18:42
 14/16 anonim ***** válasza:
13-as voltam: privátban írok tovább
2014. máj. 9. 18:43
 15/16 anonim ***** válasza:
ha téged ez annyira zavar, akkor te is boldogtalan vagy. majd idővel megoldódik, vagy a kapcsolatotok bánja. idővel majd kiderűl. A férjem magyar , anyám soha nem kedvelte , elfogadta 6 év után de kedvelni nem kedvelte soha.
2014. dec. 7. 07:53
 16/16 anonim ***** válasza:
Én sem örülnék ha a lányom egy fekával jönne össze.
2022. szept. 19. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!