Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Csak én érzem ugy vagy valoban...

Csak én érzem ugy vagy valoban kissé tolakodo a viselkedese?

Figyelt kérdés
Anyosrol van szo. Ket honapja megszuletett a masodik fiam. Azota itt van minden este. Mindig fudetesre jon turakszik pelenkazni oltoztetni ez meg magaban nem is lenne baj. Csakhogy kiutesek jottek ki a picin az orvos szerint a mosoportol vagy a melegtol. Anyos pedig állandoan ellenorizgeti hogy hogy gyogyul gyogyul e. Folyamatosan faggat mi volt az orvosnal mit mond a vedo no stb. Elhiszem hogy erdeklodik meg minden. De ez sok az en szuleim se tolakodnak ennyire. Hogy beszeljek vele hogy ne sertsem meg?
2014. jan. 29. 11:20
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Az az igazság hogy a szemembe egy ket incidenst leszámitva mndig kedves volt hozzám s ki is áll mellettem ha vitázunk a fèrjemmel. De sokszor olyan eroszakos tud lenni mintha csak neki lehetne igaza. Vagy mintha ket gyerek utan nem tudnam mi a dolgom. Szivesen elmondom hogy mi van a kicsivel de utálom ha faggat ès áskálodik. Azt meg foleg hogy mindenbe bele szol. Megserteni nem szeretnem a ferjem miatt de ez nem mehet igy tovább. Fogalmam sincss mit tegyek. Radasul a nagyobb fiam szereti. Jol el vannak hetvegente ott van nála.
2014. jan. 29. 16:27
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg naponta egyszer fürdeti a 2 hónapos babáját, lehet a férjével és a másik gyerekkel, lehetséges hogy közös program (sok apuka csak fürdetésre van otthon) - miért kellene ezt mindennap átadnia anyósnak?! Miért kell mindennap odapofátlankodni, miért nem lehet hetente egyszer és hagyni napokat a családnak is, hogy egymás közt legyenek? Azért örülnék ilyenkor egy időgépnek és megnézném az ilyen ármányos rokonokat, hogy nekik vajon hogy tetszett volna anno, ha az anyós mindent jobban tudott volna és megpróbálkozik az anyuka helyére furakodni - szerintem nem díjazták volna ők sem.

Megértem, hogy nem tetszik, rá kell szólni erősebben, nem kell odaadni, meg kell mondani, hogy ma szeretném én fürdetni a kicsit anyuka a családommal - ha nem úgy alakul minden, ahogy ő szeretné, talán nem is jár majd annyit. Megértem, hogy szereti az unokáját, de nem kell mindennap ott ülni egy 2 hónapos babának nem annyira jó ez a járkálás, végtére is nem közös háztartásban laktok.

A védőnő milyen jogon ad felvilágosítást egy idegen nőnek a te gyerekedről? Ez mióta szokás, egyáltalán lehet ezt? Épp az, mintha orvosnál lennél, ő sem ad felvilágosítást másnak a gyerekkel kapcsolatban, csak a szülőknek. Ugyebár hiába is menne oda a nagymama, hogy én vagyok a mami és tudni akarom, mi a helyzet a gyerekkel..... Fel kellene erre hívni a figyelmét, mert ha egy faluban is laktok, őt akkor is kötik bizonyos szabályok!

Mondjuk én megőrülnék, ha két hónapja MINDEN EGYES ESTE nálunk ülne az anyósom, pedig nincs vele bajom, soha nem vette ki a kezemből a gyereket, nem is tudom elképzelni, holott épp eleget van vele. Én sem kapkodom ki az ő kezükből, örülök, hogy szeretik, de ami az én dolgom, az az én dolgom, elfogadják és tiszteletben tartják ezt, így nem is akarják helyettünk nevelni a mi gyerekünket.

Légy egy kicsit erélyesebb, az elején muszáj, míg kialakulnak a szabályok, aztán már nem lesz gond. Igaz nem tudom, hogy a nagyobbik gyerekkel hogy alakult a kapcsolata, mert ha vele kapcsolatban túl sokat engedtek meg neki, akkor nem csoda, hogy most a picivel is ilyen úrhatnám.

2014. jan. 29. 16:45
 13/18 A kérdező kommentje:
Akkor is voltak gondok. Lepten nyomon itt voltak es folyton vitte volna az alig par honapos szoptatos babat. Aztan mikor nem adtam oda ki verte aa cirkuszt hogy tilltom az unokajatol. Addig ment hogy jelezte a gyermek joletiseknek hogy nincs gondozva a gyerek es nincs meg a megelhetes. Persze kiderult hogy nem igaz es szepen lejaratta magat. Elnezest kert s azota heetente ot a nagyobb. De nem tudok benne bizni ezek utan.
2014. jan. 29. 18:03
 14/18 anonim ***** válasza:

A férjednek kellene beszélni vele. Ha nem képes rá mert nyámnyila, akkor neked. Mond meg egyenesen, hogy örülsz hogy érdekli az unokája, de lesz szíves tartani egy bizonyos mértékű távolságot, pl havonta 1x meglátogatjátok, vagy ő titeket.

Ha nem fogja fel akkor meg nem kell beengedni. Aki nem ért a szép szóból. Ez már zaklatásnak is elmenne. Megértem hogy soknak érzed.

2014. jan. 29. 19:09
 15/18 anonim ***** válasza:

12es vagyok, azért így már más a leányzó fekvése, ezt nem írtad eddig, hogy ilyen nagyon jóindulatú, hogy panaszt tesz/tett rád a jólétiseknél.

Mindig megdöbbenek, mikor ilyet olvasok, de úgy, mintha ez normális, mindennapos dolog lenne..... hát, nekem ez kimerítené az el akarom tőled venni a gyerekedet és örök harag kategóriát, őszintén, hozzám már nem járna! Kultúrember ilyet nem csinál viccből és önös érdekből, most gondoljatok bele, feljelentene az anyósotok, hogy nem gondoskodtok a gyerekről és nincs pénzetek rá, hogy megfelelően neveljétek - mégis mit szeretett volna, állami gondozást??

Végtelenül csodálkozom rajtad, hogy lehet ilyet megbocsájtani, hacsak nem "átmeneti" elmezavar volt, ami után ŐSZINTÉN bocsánatot kért, de tényleg úgy, hogy úgy is gondolta, ami nem lehet, mert itt a másik és megint kezdi a hülyeségeit.

Megpróbáltam indokot találni a békülésre, esetleg az, hogy a férjed anyja, hát, ha az én anyám feljelentene bennünket (tehát a férjemet is!) hasonló okokból, abszolút nem tudnám kárhoztatni, ha onnantól nem tűrné meg. Ha kapcsolatot akarok valakivel tartani, akkor úgy viselkedem, hogy az működjön!

Viszont a jó az egészben, hogy ennél rosszabbat már csak nem tesz (mi lenne ugyan az?), ennek a menetét meg már ismeritek. Nem értem, miért nem fékezed meg időben, látod, hogy megint kezdi (gondolom nem csak faggatja a védőnőt, biztosan mond is neki ezt-azt), miért nem kérdezed meg tőle, hogy anyuka, mikor számíthatunk megint a feljelentésre, csak hogy ne nagyon lepődjünk meg :-).

A kiinduló kérdésedet nem értem innentől, nem, nem te érzed úgy (tévesen), hogy "kissé" tolakodó, hanem ha mindez így van, ahogy írod, sőt, gondolom hallgatsz is el belőle jócskán, akkor qrvára nem normális a viselkedése - feltételezem nem igaz, hogy nem gondoskodtok a gyerekekről! Tisztességes nagymama, aki szereti a családját, ilyet nem tesz, örül, hogy szépen nevelik az unokáit és segít, ahol tud :-).

2014. jan. 30. 00:14
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
neked birka türelmed van. ha ok nélkül panaszt tett volna rám a gyermekvédelemnél, nem írtam volna ki ilyen kérdést, mert nem lett volna több gond az anyóssal. a küszöbömet nem léphetné át és nem akarna találkozni velem, mert nem állná a tekintetemet,az biztos
2014. jan. 30. 13:52
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Úgy bírom, hogyha bárki ilyen jellegű kérdést ír ki, akkor mindig van pár válaszoló, aki rögtön azzal jön, hogy biztosan utálja az anyósát és csak ürügyet keres arra, hogy nyíltan nekimehessen. Meg mindig vannak olyanok is, akik azt írják, hogy örülj neki, hogy nincs nagyobb problémád. És ha a kérdezőnek ez a legnagyobb problémája akkor mi van?? Amúgy meg egyetértek veled kérdező. Én sem bírnám, ha az anyósom minden este nálunk lenne. Egyeseknek biztosan hihetetlenül hangzik, de vannak olyan emberek, akik nem igényelnek állandó segítséget a mindennapi dolgaik elvégzéséhez.
2014. jan. 30. 14:18
 18/18 A kérdező kommentje:
Meg beszeltuk es meg igerte hogy tobbe nem tesz ilyet s hogy megbanta. Kiderult hogy nincs igaza a joletisek is lattak hogy mindene megvan a kcsinek. Igy hamar ki kerultunk a programbol. Nagyon haragudtam ra es rosszul esett. De megbocsajtottam neki a ferjem es a gyerekem miatt. Mert nem akarom hogy a gyerekeim ellensegeskedes kozott nojjenek fel. Ez nem jelenti hogy felejtek vagy bizom benne.
2014. jan. 30. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!