A párom szülei reménytelen helyzetbe kerültek és nem tudjuk, hogyan segíthetnénk nekik. Van valami használható ötletetek?
Mindketten nyugdíjasok, a legkisebb összeggel, tehát maxium havi 62000Ft a bevételük. Albérletben laknak, ahonnan hamarosan menniük kell, mert nem fizetik a bérleti díjat. Van egy telkük, egy lakhatatlan házzal, amin ráadásul még hitel is van (+ közmű tartozás) és hiába ér már csak max. 1 milliót, minimum 5-öt kellene érte kapniuk, csak hogy a hitelek kifizetésre kerüljenek...
Eddig segítettük őket anyagilag, de mostanra mi is lenullázódtunk, sőt mivel egy hitelt is átvállaltunk tőlük, inkább -ban vagyunk.
Nem tudom pontosan, hogy miből számolták nekik. Anyósom 1944-ben született és tavaly tudott nyugdíjba menni, apósom 1946-ban és 3 éve nyugdíjas. Annyit tudok, hogy nagyon nehezen szedték nekik össze a szolgálati időt, és a végén már napokban sakkoztak, hogy kijöjjön a kellő idő. Néha már én sem tudom, mit gondoljak, mert volt olyan munkáltató amiről állították, hogy ott dolgoztak, később változott a mese és csak az apósom dolgozott ott, de se nekik se, az adott cég jogutódjának nem volt róla papírja, járulékfizetés nem történt, egy munkatársukat sem tudták tanúként megnevezni, szóval apósom szerint így úszott legalább 3 éve.
A nyugdíjukat decemberben én vettem át, így láttam, hogy tényleg csak ennyi, ebben nem tudnak mit ferdíteni. A fizetési felszólításokat is láttam, tehát erről sem hazudnak. Azt nem tudom, hogy milyen fizetésre kaptak ennyi hitelt. Ezt eddig nem is kérdeztem, épp elég volt a jelenlegi problémán törni a fejemet.
A hitelt úgy kapták meg, hogy a felvételekor mindketten dolgoztak, és az ingatlanra jelzálog lett bejegyezve. Ha vettek fel kb. 10 éve 1 milliót, vagy másfelet, és egy ideig fizették is, elképzelhető, hogy most az adósságuk 5 millió. Sajnos ez van.
A lakhatatlannak gondolt házat kicsit fel kell javítani, ha mással nem, homok- vagy földzsákokkal. [link]
Még egy üres telken is lehet lakhatást barkácsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!