Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Önzö vagyok amiért nem akarom...

Önzö vagyok amiért nem akarom magam kitenni ennek?

Figyelt kérdés
Az élettársammal 11 éve vagyunk együtt. Az anyja mindig is uralkodó, manipulatív ember volt. A semmiségeken egy pillanat alatt felhúzta magát és agresszív lett. Engem nagyon sokat bántott, lekezelt, éreztette hogy felsöbbrendü mint én. Tavaly kiderült róla hogy paranoid skizofrén. Zárt osztályon volt egy hétig. Tipikus téveszméi vannak meg hallucinációi de nagyon durvák! Pár hete megint "bekattant" és mostmár a fia és én is gyanusak vagyunk neki stb. Egyszer kettesben maradtam vele amikor így volt, és úgy nézett rám mint aki meg akar ölni. Drnö utólag mondta hogy ez a paranoid tekintet. Bevittük a kórházba ahol depressziósnak mutatta magát, és a skizofrén tüneteiröl egy szót sem szólt! Mi mondtuk el a drnönek. Lényeg hogy a hallucinációin, téveszméin kívül ugyanúgy viselkedik velem mint amikor "egészséges" volt. Mikor a kórházban összehajtottam a nadrágját akkor agressziven rám szólt hogy azt nem úgy kell! Van 2 kutyája és az élettársammal minden nap ellátjuk öket. Mondtam az anyjának a kórházban hogy feltakarítottam a kutyák után. (felnött állatok de az ágyba fekvésen kívül nem lettek megnevelve így becsinálnak a lakásba akkor is ha elötte fél napot kint voltak. Bejönnek és a szönyegre csinálnak!) Visszakérdezett hogy takarítottál? A szemében megint az a gyilkos tekintet volt. Az a legrosszabb hogy ugyanúgy gyülöl mint a betegsége elött! Én meg takarítom a kutyái után a... meg futkozok orvoshoz, meg ami kell neki. A nézésétöl félek, akire nem nézett még paranoid skizofrén az el sem tudja képzelni milyen tekintet az! Velem mindig is gonosz volt, a családom és engem is gyakran szapult, most meg én segítek neki? Amikor "kitisztult" az elsö alkalommal megint kötekedett velem, úgy ahogy mindig is szokta. Kötelességem ilyen elözmények után segíteni neki, a kutyái mocskát takarítanom stb? És ahogy rám néz, fizikailag sem érzem magam biztonságban mellette. Menekülnék töle, mert félek. Önzö volnék ha ezt nem vállalnám be, mármint hogy szinte nullára redukálnám a vele való találkozást?
2014. jan. 12. 09:50
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Egy rakás ember van, aki nem szórja a pénzt, másodállást vállal, és támogatja a szüleit, mindeközben nem agresszív stb. Ez a leggázabb, mikor valakivel egy nem normális párkapcsolatban él egy nő és akkor teljesen alapvető minimum elvárás dolgokkal mentegeti, mintha milyen sose látott értékei lennének.
2014. jan. 14. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!