A családban egyedül nekem kell magáznom "após-após-jelöltéket", és ez kissé zavar. Mit tehetnék?
A páromnak igazán nagy családja van, de rajtam kívül mindenki tegeződik mindenkivel. Én lassan két éve vagyok vele, egyébként nagyon szeretem a szüleit, és alapból nem is lenne bajom azzal, hogy magázzam őket, csak olyan hülyén érzem magam a családi eseményeken, hogy csak én beszélek így velük.
Az egyik rokon felesége hozott magával két gyereket az előző házasságából, kb. velem egykorúak, még nekik és az ő párjaiknak is megengedték, hogy tegeződjenek velük, csak én vagyok kivétel :/
Nem értem, hogy miért lehet ez. Egyébként szerintem kedvelnek, főleg a párom anyukája...
A férjem magázza őket lassan 6 éve. Ez annyira megszokott, hogy ez már nem is fog változni. Nekem esett rosszul, amikor egy ismerős lányának felajánlották, hogy tegezze őket, a páromnak meg x év alatt egyszer sem jutott eszükbe.
Hát ez van, és ez is marad. Ettől még szeretik.
semmit, ne törődj vele. Nálunk is tegeződés van, párom tegezi a szüleimet, persze én magázom az anyját...ez inkább róla mond el véleményt. Idős ismerős szerint tegezve is meg lehet adni a tiszteletet, őt tegezem, érdekes, pedig nem is rokon...Vannak olyanok, aki fejében az van, hogy ő idős, bárkit, értsd: a 40 éves ismeretlent is letegezheti a "koránál fogva", anyós ilyen és ki is mondta. Az én szüleim meg a 20 éves ismeretlent is magázzák, ha meg közelebbi a viszony, akkor nem számít a kor, tegeződnek. Ilyen típusok.
Ha más baj nincs a párod szüleivel, ezzel ne foglalkozzál, jobb lesz, ha szemet hunysz.
Én is magázom őket, és már el sem tudom képzelni ,hogy ez másképp legyen. Nem is érzem kínosnak, sőt! Nekem sokkal kínosabb volt, mikor azt vettem észre, hogy a bátyám letegezi a férjem nagymamáját, mert nálunk az volt a szokás, hogy a mamikat tegezzük. Én megértettem, mert a bátyám nem megsérteni akarta, csak neki ez volt a megszokott, és a férjem mamáját is szinte a saját mamájának tekintette, de én Őt is mindig magáztam.
Nálunk az én szüleimet mindenki tegezi a férjem családjából, én meg nem tegezem a férjem szüleit, de ebből sosem csináltam gondot, eddig ezen nem is gondolkodtam, olyan természetesnek tűnik.
Én is magázom anyóst..Elég rosszul esett nekem is, hogy mindenki más tegezi, csak nekem nem ajánlja fel. Pedig sokáig együtt is laktunk... Aztán vagy 3-4 év után mondta, hogy tegezzem már én is, de akkor már olyan fura lett volna. Gondoltam magamban, hogy ha ennyit kellett ezen gondolkozni akkor hagyjuk inkább, és magázom azóta is...
A férjem meg hamar letegeződött a szüleimmel, nálunk nem probléma a tegeződés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!