Mit szólnátok ha anyósotok így viselkedne veletek?
Párommal és anyósommal(párom annya) élünk együtt és nemrég született meg a lányunk.
Az én apám nem itt lakik akörnyéken így elég ritkán tudunk hozzá elmenni. Az unokáját is eddig csak 2x látta,kézbe se foghatta még szegény. Az én anyósom meg tiszta bolond ha valamiért nem foghatja meg. Múltkor 2 perce sírt a pici,őmegmár robogott,hogy adjam neki oda(ennek van előzménye). Én meg persze nem adtam oda,mert nem egy könyvről van szó,hogy ha kéri egyből megkapja. Megmondtam neki,hogy nem. Előtte napahogy átadtam neki elkezdett bömbölni... Ja és egész éjjel nemis aludt. Erremit kaptunk? Mért nem adtuk neki,ő tudott volna segíteni... Rinyál ha nem kapja meg utána meg inkább meg senézi. Állandóan ha kimegyek vele kiakarja kapni akezemből.
Múltkor párom alig várta,hogy kimehessünk sétálni a picivel.Erre anyós ebéd közbe azt mondja,amíg te eszel kiviszem. Erre párom leoltotta,hogy nem viszed kimert ő viszi ki,mert egész héten ezt várta,Anyós ha ki vitte rendre sírt a gyerek.Ja és ezután meg mielőtt ki indultunk azt mondta neki,hogy fiam tőled nem vártam,hogy nem engeded kivinni.
Ilyeneken hisztizik,de legközelebb ,egmondom neki,hogy el felejtheti ilyen hozzá állássalaz unokáját! Örülhetne hogy minden nap láthatj. Apu mit szóljon mikor 2x látta eddig?? 3 hónapos amúgy a pici.
Mit szólnál, ha anyósod annyira utálna téged és a fiát is, hogy azt mondaná, hogy -Nektek inkább ne legyen gyereketek-?
Ugyanis nekünk ezt mondta.
Szerintem ennél még az is jobb, hogy kikapkodja a kezedből az unokáját.
Köszönöm a válaszokat! DE!
1: a páromnak nem lehet anyósa???
2:Attól még,h. nála lakunk a gyerek nem az övé,mivel csak az unokája semmi beleszólása nincs a nevelésébe.
Sajnos a good ott kezdődik,hogy hülyének tart engem,az egész rokonságával együtt.Úgy kezel min egy idiótát aki nem tud semmit és nem ért semmihez.Azért mert nem vagyok agyoniskolázott mint a lánya(aki nem akar dolgozni mert jó,h.anyuka tartja el) és már nem tudja milyen iskolába járjon,engem már nem kell normális ember számba vennie?
Sokszor tett már megjegyzéseket és emiatt úgy érzem szándékosan akar minket összeugrasztani.Mintha magának akarná a gyereket.Könnyű azt mondani,h költözzünk el.Ha előbb házat akartunk volna évtizedekig nem tudtunk volna gyereket vájulalni!!!! Vagy 70 évesen szültem volna???
"Attól még,h. nála lakunk a gyerek nem az övé,mivel csak az unokája semmi beleszólása nincs a nevelésébe."
Tényleg nincs beleszólása, de mint minden értelmes nagymama, tanácsot adhat, hiszen neki valószínűleg van 20 év tapasztalata a gyermeknevelésben, veled ellentétben. Neked pedig illemtudóbbnak kellene lenned, ha egyszer már nála éltek.
"Sajnos a good ott kezdődik,hogy hülyének tart engem,az egész rokonságával együtt.Úgy kezel min egy idiótát aki nem tud semmit és nem ért semmihez."
És nem gondolkodtál még el rajta, hogy ha 20 emberből csak te gondolod úgy, hogy nem veled van a baj, hanem mindenki mással, az kicsit fals logika? Ez pont fordítva szokott lenni. Nálunk is van ilyen: a testvérem hazudozik, nem tanult az iskolában stb. Emellett váltig állítja mindig is, hogy rajta kívül hülye az egész rokonság mert ezt nem képes megérteni, ő meg tökéletesen csinálja. Na te is kb. ilyen kaliberű lehetsz, ahogy ezt ismerem...
"Azért mert nem vagyok agyoniskolázott mint a lánya(aki nem akar dolgozni mert jó,h.anyuka tartja el) és már nem tudja milyen iskolába járjon,engem már nem kell normális ember számba vennie?"
Az iskolázottság, előrehaladás, műveltség a legtöbb embernek nem az ingyenélés eszköze, szóval kétlem, hogy erről lenne szó. Valószínűleg csak előrelátóbb, mint te, és szeretne egy jó végzettséget, jó munkát kapni, hogy a későbbiekben megfelelő hátteret tudjon biztosítani a leendő családjának, és ne kelljen hozzád hasonlóan a nagyszülőkön élősködnie.
"Sokszor tett már megjegyzéseket és emiatt úgy érzem szándékosan akar minket összeugrasztani.Mintha magának akarná a gyereket."
Nem hinném, hogy magának akarná a gyereket, de az istenért is, az UNOKÁJA! Hadd fogja már meg néha és játsszon vele!
"Könnyű azt mondani,h költözzünk el.Ha előbb házat akartunk volna évtizedekig nem tudtunk volna gyereket vájulalni!!!! Vagy 70 évesen szültem volna???"
Figyelj, ha a körülmények nem adottak hozzá (magad is írtad, hogy iskolázatlan vagy, gondolom megfelelő munkád sem volt, esetleg gyedet sem kapsz), akkor talán nem kellett volna első felindulásból gyereket szülni, hanem előbb megalapozni a jövőtöket, megfelelő anyagi helyzetbe kerülni, AZTÁN. Érdekes, emberek százezrei, milliói meg tudják oldani, hogy különköltözzenek aztán szüljenek - a lustább és tanulatlanabb pedig MINDIG azzal jön, hogy ha arra vártak volna, akkor majd 50 évesen szülhetnek csak. Csak azt nem fogja fel a fajtád, hogy a gyereket nem csak megszülni kell, hanem gondoskodni is róla, ANYAGILAG-ÉRZELMILEG. Na nálatok az érzelmi nyugalom és harmónia része eleve nem adott, az anyagiról meg ne is beszéljünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!