Költözzünk össze apósommal, vagy mi legyen?
Nem szívesen laknék együtt apóssal, főleg ha iszik is.
De valahogy tényleg segíteni kéne neki, ez a 30.000. Ft nagyon kevés!
Esetleg minden tesó adna egy kis pénzt, és úgy kijönne belőle. És ha tényleg magányos, akkor lehetne felváltva látogatni, hogy legyen társasága, elfoglaljátok és akkor talán nem lesz ideje/kedve inni sem.
Azért ha napi 1-1 pohár bort megiszik szíverősítőként,nem olyan nagy baj.
Sajnálom a helyzetét, eleve nem tudom felfogni,hogy 30.000-ből hogy tud kijönni egy hónapra. :(
Szerintem költözzön oda hozzátok...
Nem tudom, mennyire komoly ez az "alkoholizmus" (mondjuk szezonálisról még nem hallottam), de abban biztos vagyok, hogy, ha tényleg gondjai vannak az alkohollal, akkor az együttélésre vonatkozó szabályaitokat sem fogja betartani. Meg egyáltalán, hogy néz ki, apuka ide költözhet, de ez lesz, meg ez lesz, meg emez...... Ugyanmár.
Ha eleve fenntartásaid vannak, akkor nem kellene odaköltöztetni, mert valami oka csak van ennek, és nehogy már az legyen a segítségből, hogy megromlik köztetek a viszony - attól mentálisan nem lesz jobban a papa (sem). Plusz egy probléma, hogyha gondok lesznek vele, akkor gondok lesznek a többi testvér közt is (nem tudom, hányan vannak), mert egyhamar elő fog jönni, hogy nem csak az én apám ám...!
Gondold el, ha odaköltözik, az is pénzbe fog kerülni, az együttélés azért hoz plusz költségeket, végtére is ott fog enni (hiába adja oda a 30 ezret, azért pénz nélkül, mint egy kisgyerek nem maradhat), ha nem egyedül lesz, azért tekintettel kell lennie másokra is, igényesebben öltözködni stb. (az egyedül élő emberek magukra kevesebbet költenek, persze nagy átlagról beszélek, nem szeretnék senkit megsérteni) - szóval nektek is pénzetekben lesz ez az egész, mindent nem fizettethetsz meg vele, hogy nézne az ki! Szóval szerintem jóval egyszerűbb lenne, ha minden gyerekek beszállna x összeggel, ami fedezné a ..... tulajdonképp miről is beszélünk? A teljes rezsiről? Tüzelőről? Mekkora összeg lenne ez havi szinten - kalkuláltatok már? Mit mond a többi testvér?
Nem neked szól, de muszáj hozzátennem, hogy elképesztő, mennyi ilyen gond van, hogy az egyedülálló/élő öregek télen nem tudják megoldani a rezsit vagy akárcsak a fűtést - szomorú, hogy ide kell az embereknek öregségükre jutni!
"szomorú, hogy ide kell az embereknek öregségükre jutni!"
Mondjuk azért érdekes belegondolni, hogy miért is 30 ezer az a nyugdíj. Nagyanyám tök kevésért dolgozott mint 8 általánosos takarítónő míg le nem százalékolták, és mióta rendes nyugdíjat kap, azóta azért az is 90 ezer forint. Másik nagyanyám kevesebbet kap, mindig szid is mindent, hogy milyen keveset kap, de azt nem bírja felfogni, hogy azért, mert nem folyamatosan rendesen dolgozott, hanem mert ő otthon kapálgatott, meg néha bedolgozott valahova, azért nem adnak jó nyugdíjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!