Jogosan zavar, vagy én viszem túlzásba?
Barátom és én nem élünk együtt, viszont ha csak tehetjük, együtt töltjük a szabadidőnket meló után. És hát amikor együtt vagyunk, pl filmet nézünk vagy tv-zünk, szoktunk közben nasizni. Van, amikor ő vesz, van, hogy én. Viszont mindig mindenből ad az anyjának. Félre ne értsetek, nem sajnálom tőle, mert szeretem őt, kínálja is meg, de pl. a chipsnek a felét kiszedi neki, vagy a csokinak is egy jó nagy részét, a maradékot meg osszuk el mi.. ez nem is zavarna, ha a sajátjával teszi, de mindig ezt csinálja azzal is, amit én veszek, hogy barátomnak örömet okozzak. Ilyen alapon az én anyum is szívesen megenné a felét, de ha nálunk vagyunk sose szoktam úgy, meg el se fogadná anyu.
Nem előtte esszük, de volt már olyan, hogy filmeztünk és bejött az anyja, hogy kérhetne a chipsből? Nekem ez kicsit sok, mert van neki is pénze(több mint nekem) és mégis elvárja a dolgot. Szerintem odáig oké, hogy kínáljuk meg, de hogy mindig ennyit adni, picit sok.. Jogos vagy én vagyok egy szívtelen dög? :/
Nekem is ez a fura. Nem egy nagy összeg egy kereső embernek(akit ráadásul a gyerekei is támogatnak anyagilag) egy csomag chips. Nekem kellemetlen lenne a gyerekemtől és a párjától kérni. De úgy utálom, hogy utolsó forintomat is ráköltöm és viszi az anyjának.. :/ vagy az jön be hozzánk hogy adjunk neki.
Megkínálás alap, hisz bunkóság lenne, ha nem kérdeznénk meg, hogy kér-e, és természetes, hogy fogadja is el, de anya ilyenkor max illemből vesz, de ennyi. Számomra azért fura ez. De néha úgy érzem, lehet én vagyok nagyon anyagias?!
Nálunk is szokás mindenkit megkínálni. Sőt, mi már együtt lakunk, és amikor sütök tortát, abból is mindig viszünk át párom szüleinek is.
Egyébként amikor odamész, te sosem eszel abból a vacsiból, ami ott van? Fürdesz ott? Alszol ott? Nehogy már egy fél zacskó chipset sajnálj. Amúgy sem kéne ilyesmivel tömnötök magatokat. Most havi hány zacskó chipsről beszélünk?
Szerintem meg a kérdező pontosan tudja, hogy mennyire önző, önpusztító és anyagias, csak megerősítés kell neki abban, hogy még sem ilyen:)
Kedves kérdező! Valóban teljesen jogosan vagy felháborodva:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!