Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan zavar, vagy én viszem...

Jogosan zavar, vagy én viszem túlzásba?

Figyelt kérdés

Barátom és én nem élünk együtt, viszont ha csak tehetjük, együtt töltjük a szabadidőnket meló után. És hát amikor együtt vagyunk, pl filmet nézünk vagy tv-zünk, szoktunk közben nasizni. Van, amikor ő vesz, van, hogy én. Viszont mindig mindenből ad az anyjának. Félre ne értsetek, nem sajnálom tőle, mert szeretem őt, kínálja is meg, de pl. a chipsnek a felét kiszedi neki, vagy a csokinak is egy jó nagy részét, a maradékot meg osszuk el mi.. ez nem is zavarna, ha a sajátjával teszi, de mindig ezt csinálja azzal is, amit én veszek, hogy barátomnak örömet okozzak. Ilyen alapon az én anyum is szívesen megenné a felét, de ha nálunk vagyunk sose szoktam úgy, meg el se fogadná anyu.

Nem előtte esszük, de volt már olyan, hogy filmeztünk és bejött az anyja, hogy kérhetne a chipsből? Nekem ez kicsit sok, mert van neki is pénze(több mint nekem) és mégis elvárja a dolgot. Szerintem odáig oké, hogy kínáljuk meg, de hogy mindig ennyit adni, picit sok.. Jogos vagy én vagyok egy szívtelen dög? :/

2013. szept. 18. 23:39
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Nekem is ez a fura. Nem egy nagy összeg egy kereső embernek(akit ráadásul a gyerekei is támogatnak anyagilag) egy csomag chips. Nekem kellemetlen lenne a gyerekemtől és a párjától kérni. De úgy utálom, hogy utolsó forintomat is ráköltöm és viszi az anyjának.. :/ vagy az jön be hozzánk hogy adjunk neki.

Megkínálás alap, hisz bunkóság lenne, ha nem kérdeznénk meg, hogy kér-e, és természetes, hogy fogadja is el, de anya ilyenkor max illemből vesz, de ennyi. Számomra azért fura ez. De néha úgy érzem, lehet én vagyok nagyon anyagias?!

2013. szept. 19. 01:15
 12/18 *Glissade* ***** válasza:
31%
Igen, te.
2013. szept. 19. 03:02
 13/18 anonim ***** válasza:
73%
Hát, ha tellene több zacskó csipszre, akkor is kiakadnék azon, hogy valaki állandóan elkéri a felét...Ok, hogy ha arra jár, megkínálod, na de hogy külön ezért bejön, hogy kérjen belőle?! Meg tudva, hogy mennyi van belőle, elfogad ekkora mennyiségeket? Ő szokott titeket megkínálni valamivel, pl. ha tudja, hogy mész filmezni, süt egy tálca sütit vagy hasonló? Légy résen, mert ha egy zacskó csipsszel ilyen, mi lesz, ha a barátod kereső ember lesz vagy összeköltöztök? A fele fizu megy haza mamának?
2013. szept. 19. 06:33
 14/18 anonim ***** válasza:
41%
Legközelebb, ha te viszel, te kínáld meg és akkor mindenki "jól jár"!
2013. szept. 19. 08:22
 15/18 anonim ***** válasza:
44%

Nálunk is szokás mindenkit megkínálni. Sőt, mi már együtt lakunk, és amikor sütök tortát, abból is mindig viszünk át párom szüleinek is.

Egyébként amikor odamész, te sosem eszel abból a vacsiból, ami ott van? Fürdesz ott? Alszol ott? Nehogy már egy fél zacskó chipset sajnálj. Amúgy sem kéne ilyesmivel tömnötök magatokat. Most havi hány zacskó chipsről beszélünk?

2013. szept. 19. 10:36
 16/18 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem a kérdezőt nem a fél zacskó chips zavarja elsősorban, inkább az, hogy kihasználásnak érzi a helyzetet. Szerintem ha anyuka így viselkedik, akkor neki ez tök természetes, és nem veszi észre magát...Vagy ne vigyél tényleg át oda chipset, vagy ha viszel valamit, akkor vihetnél pl. két nyalókát, két jégkrémet, aztán barátod az övét ossza meg az anyjával, ha akarja..:D
2013. szept. 19. 14:36
 17/18 *Glissade* ***** válasza:
61%

Szerintem meg a kérdező pontosan tudja, hogy mennyire önző, önpusztító és anyagias, csak megerősítés kell neki abban, hogy még sem ilyen:)

Kedves kérdező! Valóban teljesen jogosan vagy felháborodva:)

2013. szept. 19. 17:00
 18/18 anonim ***** válasza:
Nekem is az jutott eszembe,amit az egyik válaszoló felvetett.Te eszel abból az ételből,ami náluk van?Ha igen,akkor nem értem,ha neked kell adnod a kajádból az miért gond?Gondolom nem esztek mindennap chipset,de vacsit igen.Így még mindig te tartozol neki és nem fordítva.
2013. szept. 20. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!