Szerintem "használnak" ki, vagy én viszem tulzásba?
Nem fogalmaz érthetetlenül a kérdező, csak ti nem értitek.
Mi is gazdálkodó család vagyunk kérdező én értem az egészet mire gondolsz, hogy vannak a dolgok.
Fiú unokatestvéreimnél is ez a helyzet, az egyiknél, amelyik az anyjáék mellett kapott házat. Ugye együtt csinálják a határban, az állatoknál meg a gépeknél a munkát az apjukkal. A másik fiúéknak jó, mert a falu másik végén laknak. De emezeknél a lányt mindig befogja anyós mindenre.
Szegénynek ráadásul mindig nézik, hogy otthon is patent legyen minden, ezt aki nem ilyen helyen lakik el se tudja képzelni milyen így rendet tartani.
Erre minden ház meg kert MINDIG úgy kell kinézzen, mintha 5 perc múlva érkezne a Lakáskultúra magazin fotózni, itt mindig lenni kell süteménynek sütve, meg nagy ebédnek főzve, tele kell lenni a hűtőnek üdítővel, meg mindennel, amivel bárkit meg lehet (kell) kínálni, aki arra téved, ha kínálod, akkor az se mindegy az asztalra hogy pakolsz ki, itt tényleg felsikálják naponta a fürdőszobát, sose sincs semmi elöl hagyva, az egész utca frontodon virágos kertnek kell lenni, ha nincs mindig fel kell gereblyélni, különben hogy néz ki, de még a kertben az ágyások közét is fel kell gerebélyélni, miután ott jártál, különben hogy néz ki stb. Zöldséget, csirkét, disznót otthon kell nevelni, azzal mindent csinálni, nem boltba venni. Egy 200 négyzetméteres házban meg egy akkora falusi kertben azért egy nőnek ez ám nem kis feladat, főleg, ha még dolgozik is valahol. A néha 15-16 órát egyfolytában kombájnozó férjének meg képzelhetitek mit kell enni adni. Ott egy-egy vacsoránál hatalmas halmok tűnnek el, nincs olyan, hogy rendelünk, vagy gyorsan valami fagyasztottat. Rosszul is lennének hogy olyat hogy lehet.
Ezzel még nincs is baj, így nő itt fel mindenki ez a természetes. De szegénynek mivel a szomszédban laknak nem elég, hogy folyton azt vizslatják, hogy a saját házukban, kertükben mit csinál, de még menni kell anyóshoz is tengerit darálni, uborkát szedni, csirkét pucolni, ezer ötszáz zsákra bilétát megírni meg mindent ami épp van, mert ha nem megy, akkor már mondják is. Persze a másik menyének meg semmit se kell csinálni, mert nem a szomszédban lakik.
Kérdező, ezt ők nem kihasználásnak nézik, hanem nekik ez természetes. Ott így mennek a dolgok. És az ő ajtójuk ugyan az ő ajtójuk, de a ti kertetekben nyílik, és ha poros, az a te "szégyened" ezért azt is neked kell takarítani. Ami kint a "látszik" kategória és "elbírod" az a te dolgod. És ha már ott vagy, akkor a drága jó anyósodat is kisegítheted, mert mi az már. És ez így is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!