Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Gyámügy! Ti mit tennétek a...

DeAnn kérdése:

Gyámügy! Ti mit tennétek a helyemben? A többi lent!

Figyelt kérdés
Az egész úgy kezdődött, hogy 1,5 hétig anyósmnál laktunk. Volt egy dolog, amibe ő belekavart, amihez semmi köze nem volt. Ezután ő megharagudott ránk, nem beszéltünk 1 szót sem. Egy este megyünk haza( a lányom fél éves sem volt!!!) és NEM TUDTUNK BEJUTNI a lakásba. Egy zárhoz nem volt csak kulcsunk, ő azzal zárta be az ajtót. Ezután megüzente, hogy 1 hetünk van kiköltözni, mert felmondta az albérltetet. Én megmondtam, hogy soha többet nem láthatja a gyerekemet. Ennek ellenére, amikor felmentünk a párom mamájához, odahívta sógornőm az anyósomat, látta is a babát (igaz csak 5 percre), ezután én bevittem magammal a szobába. A héten kaptuk az első levelet a gyámügytől, hogy láthatást kér az unokájára. Ma megkaptuk a következő levelet, amiben kaptunk is egy időpontot, amikor be kell mennünk a gyámhatósághoz. Fellebbezni nem lehet, de nem akarom, hogy lássa a lányomat. MIT TEGYEK?????

2013. szept. 6. 14:00
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Ja, és 2 évig nem is hallott anyósom a páromról. Nem kereste sose. Az se érdekelte őt, él-e vagy meghalt!!!
2013. szept. 6. 14:39
 12/28 anonim ***** válasza:
94%

"Teljesen jogos a nagyszülötöl ez, és szerintem iszonyat ajjas dolog a nagyszülöt (akár milyen is) megfosztani a gyerektöl."

Ez nem így van. Van olyan nagyszülő, aki nem érdemli meg, hogy lássa az unokáját. Ha Te nem ismersz ilyet örülj neki, de ne ítélkezz ilyen stílusban a Kérdező felett. Csak halkan jegyzem meg, hogy az nem ajjas, hanem aljas, a többiről már nem is beszélek.

2013. szept. 6. 14:41
 13/28 anonim ***** válasza:
9%

Csak a jelenlegi helyzet fogja a gyámhivatalt érdekelni, kap a gyereked és az anyós láthatási joga egy közös ügyszámot. Hogy mi volt a múltban senkit nem fog érdekelni.

Ne huzakodja gyámhivatallal, semmi értelme nincs. Jelen pillanatban te vagy a jogszabályszegő függetlenül attól hogy az anyós mit tett a múltban. Ez egy új ügy.

Alapvetően a szülő kötelessége a gyereket felnevelni, a nagymama nem köteles ehhez hozzájárulni lakhatás biztosításával, amíg ti éltek.

Jelen pillanatban semmi komoly ok nincs, hogy a nagyszülő ne láthatná az unokáját.

Nem tört az életére stb és eleve nagyszülő láthatási joga jogszabály szerint is a te jelenlétedben lesz.

2013. szept. 6. 15:09
 14/28 anonim ***** válasza:
15%

Az egy dolog, hogy ti összevesztetek.

De nem az unokájával veszett össze.

Joga van látni az unokáját.

A kicsidnek meg joga van a nagymama szeretetéhez.

Ez a törvény lényege.

Nincs mit tenned, engednek kell.

Azt is tudnod kell, hogy a gyermekedet te neveled, ti nevelitek. Azt az értékrendet fogja magáévá tenni, amit ti képviseltek, amit tőletek lát.

Tehát egyfelől: nem tudja a kicsit ellened nevelni.

Másfelől: példát kap otthon arról, hogy "hogyan bánjunk a nagymamával", és mikor felnő, akkor számon fogja kérni tőled.

Bölcsen, okosan gondolkodva: magadtól adod havonta egy napot a nagymamának.

Vigye el a férjed, hozza is el ő. Akkor tudod, hogy biztonságban van.

2013. szept. 6. 15:10
 15/28 anonim ***** válasza:
26%

NE szórakozz már!

EZ NEM JOGI SZÖVEG: "Döntésem ellen fellebbezésnek helye nincs."

Ilyet nem írhatnak hivatalos levélbe.

2013. szept. 6. 15:19
 16/28 anonim ***** válasza:
92%
"A kicsidnek meg joga van a nagymama szeretetéhez." Hol látod a nagyszülői szeretet abban, hogy a fél éves gyerekkel kizárta őket a lakásból? Én sehol. Ezt csak azért csinálja, hogy megnehezítse a Kérdező és családja életét.
2013. szept. 6. 15:21
 17/28 anonim ***** válasza:
23%
De írhatnak, miért ne írhatnának. Ez a hivatalos szöveg. Ez csak egy, az eljárás során hozott végzés, ami ellen valóban nincs helye fellebbezésnek.
2013. szept. 6. 15:29
 18/28 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk is hasonló a helyzet, részvétem nektek. Mi úgy döntöttünk elhagyjuk az országot emiatt.
2013. szept. 6. 15:30
 19/28 anonim ***** válasza:
24%
Fellebezésnek helye nincset maximum arra az egy időpontra irhatták.
2013. szept. 6. 15:34
 20/28 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló! Jó nektek, hogy el tudtok menni, de mi sajnos nem tehetjük meg. Régebben is elmentünk volna már az országból, még a baba születése előtt, de azóta sem jött össze. :( :S
2013. szept. 6. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!