Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Gyámügy! Ti mit tennétek a...

DeAnn kérdése:

Gyámügy! Ti mit tennétek a helyemben? A többi lent!

Figyelt kérdés
Az egész úgy kezdődött, hogy 1,5 hétig anyósmnál laktunk. Volt egy dolog, amibe ő belekavart, amihez semmi köze nem volt. Ezután ő megharagudott ránk, nem beszéltünk 1 szót sem. Egy este megyünk haza( a lányom fél éves sem volt!!!) és NEM TUDTUNK BEJUTNI a lakásba. Egy zárhoz nem volt csak kulcsunk, ő azzal zárta be az ajtót. Ezután megüzente, hogy 1 hetünk van kiköltözni, mert felmondta az albérltetet. Én megmondtam, hogy soha többet nem láthatja a gyerekemet. Ennek ellenére, amikor felmentünk a párom mamájához, odahívta sógornőm az anyósomat, látta is a babát (igaz csak 5 percre), ezután én bevittem magammal a szobába. A héten kaptuk az első levelet a gyámügytől, hogy láthatást kér az unokájára. Ma megkaptuk a következő levelet, amiben kaptunk is egy időpontot, amikor be kell mennünk a gyámhatósághoz. Fellebbezni nem lehet, de nem akarom, hogy lássa a lányomat. MIT TEGYEK?????

2013. szept. 6. 14:00
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
92%
Basszus. Nem lehet méltánytalanságra hivatkozni? Szerintem menjetek be személyesen a gyámügyre és beszéljetek egy ott dolgozóval, hogy mik a lehetőségeitek. Ha más nem, ahhoz ragaszkodhattok, hogy kizárólag a ti jelenlétetekben láthatja a gyereket. És ha szerencsétek van, a gyerek ordítani fog tőle és nem is fog az anyós újabb láthatást kérni.
2013. szept. 6. 14:04
 2/28 anonim ***** válasza:
19%
Semmit, ne huzakodj, jogszabály írja elő, hogy havonta 1 nap a nagyszülőké. Sőt ezt a napot ő maga megoszthatja bárkivel. Kész, ennyi. Ráadásul a kiskorúnak állandó magyarországi lakcím kell, így sürgősen jelentsd be valahová! Vidékre is lehet, a saját szüleidhez is.
2013. szept. 6. 14:07
 3/28 anonim ***** válasza:
42%

Semmit. Fogadd el, hogy a gyermeked egy külön ember, ő nem te vagy. Azaz, ha neked rossz is a kapcsolatod az anyóssal, attól ők még jóba lehetnek. A nagyinak joga van látni az unokát, és a gyermekednek pedig joga van tartani a kapcsolatot a nagymamájával, ha akarod, ha nem. Ez alól csak az kivétel, ha a nagymama veszélyezteti a gyermeked testi épségét, fejlődését, életét.

Szerintem ne sajátítsd ki a gyermeked, mert ő nem a te tulajdonod, te "csak" az anyja vagy. Ha most még kicsi is, később önálló egyéniség lesz, saját akarattal, úgyis megkeresi a mamáját. Ha meg addig tiltottad akkor majd hebeghetsz-haboghatsz a lányod elől. Nem fog neki örülni...

2013. szept. 6. 14:09
 4/28 anonim ***** válasza:
89%

Miért ne lehetne fellebbezni?? Mindig lehet.

Szépen írj egy levelet és érdemtelenségre hivatkozva kérd az eltiltást. A meghallgatáson is elmondhatod hogy pici gyerekkel törvényt sértett azzal hogy egyik napról a másikra kizárt titeket a lakásból, majd 1 hetet adod hogy összepakoljátok a holmitokat. Nyugodtan mond meg, hogy nem szeretnéd a gyermekedet olyan embernek a közelében tudni, aki szó nélkül elviselte hogy az utcára kerüljön. lehet érvelni azzal is, hogy a ti kapcsolatotok olyan szinten megromlott, hogy attól félsz a gyermeked előtt fogják szidni az anyját (téged) és az apját..

Ha elutasítják a kérelmedet, és az anyósnak adnak igazat, és elfogadják anyósod kérelmét, akkor csak 1 esély van hogy ne lássa a lányodat. Legalább 300 km-rel távolabb kell költöznötök, és 100% hogy nem fog ennyit utazni hogy lássa az unokáját..

2013. szept. 6. 14:09
 5/28 anonim ***** válasza:
30%

Fogadd el, hogy a gyereked találkozni fog a nagymamájával.

Nem tudom, hogy a nagymama miért tette, amit tett. De ez a te (férjed) és az ő dolga. Nem a gyermek és nagymama kapcsolata.

Ne foszd meg a gyereket a nagymamától. És esetleg béküljetek ki.

2013. szept. 6. 14:13
 6/28 anonim ***** válasza:
16%

Teljesen jogos a nagyszülötöl ez, és szerintem iszonyat ajjas dolog a nagyszülöt (akár milyen is) megfosztani a gyerektöl.

Gondolom nyomos oka volt kirakni titeket, mert amit te müvelsz, hogy a gyerek kárára hadakozol a nagyszülövel az gusztustalan.

Akkor fogják ezt elutasítani ha a nagymama veszélyes lenne a gyermekre,de ezt neked kell bebizonyítani.

Sajnálom a gyermekedet nagyon.

2013. szept. 6. 14:19
 7/28 anonim ***** válasza:
92%

Jól vagytok ti összerakva? Béküljön meg jópofizzon miután kizárja egy fél évessel?

Ha jól olvasom,a kicsi még mindig 1 év alatti,így max megmutatnod kell neki a gyámügyön,el nem viheti,stb. (3 éves korig még az apa sem viheti el,oda ne add)

Fellebezz,olyan nincs hogy nem lehet fellebbezni.

Érdemtelenség,ha párod is melletted áll ki,akkor nyert ügyetek van ilyen előzményekkel.

2013. szept. 6. 14:21
 8/28 anonim ***** válasza:
0%
komolyan, hálát adok a jóistennek, meg a szüleimnek, hogy normális körülmények között nőttem fel és lehetőségem van a gyerekeimnek is megadni ezt. Még ennyi kilátástalan életű, senkiházit mint amennyi ebben az országban van....
2013. szept. 6. 14:25
 9/28 anonim ***** válasza:
23%

4-es! "hogy pici gyerekkel törvényt sértett azzal hogy egyik napról a másikra kizárt titeket a lakásból"

Írd már meg légyszíves, hogy melyik ez a törvény, mert elkézelni nem tudom, melyik mondja ki, hogy a nagymama saját lakásában kötles együtt lakni a menyével+unokával.....

2013. szept. 6. 14:29
 10/28 A kérdező kommentje:

Be van jelentve állandó lakcímre, a szüleimhez, ugyanis 1 hét alatt nem tudtunk volna máshova költözni. kb. 250 km-re lakunk az anyósomtól. A lányom mostmár egy jó ideje fél az idegenektől, a dédijétől is húzóckodik, pedig legalább hetente látja. Nem sajátítom ki a gyerekemet!! Anyósom a páromat is kizárta anno, 17-18 éves korában, még zárat is kpes volt cseréltetni!! A párom 12 éves volt, amikor beadta intézetbe, mert új életet akart kezdeni párom féltestvérével és annak apjával!! Sose volt kíváncsi a fiára, akkor a fia gyerekére miért az?!

Nem tudom miért nem lehet fellebbezni, ez van benne a levélben. "Döntésem ellen fellebbezésnek helye nincs."

Megpróbálom a kérelmet, nagyon remélem, hogy sikerülni fog. Köszönöm a tippet!!

5. válaszoló!! Miért lenne csak a párom és az anyós dolga?!! Hisz mindhármunkat kizárta!!!!!

A párom teljesen egyetért velem, ugyanúgy gondolja, mint én.

9-es válaszoló! Nem a saját lakása, albérlet volt. Akkor azért akarta, hogy odaköltözzünk, mert nem tudta volna kifizetni az albérletet. Mi fizettük ki az előzőhavit, pedig akkor csak 2 napja laktunk ott. Én főztem, a saját félretett pénzünkből. 1 hét alatt elment az összes!!

2013. szept. 6. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!