Gyámügy! Ti mit tennétek a helyemben? A többi lent!
Semmit. Fogadd el, hogy a gyermeked egy külön ember, ő nem te vagy. Azaz, ha neked rossz is a kapcsolatod az anyóssal, attól ők még jóba lehetnek. A nagyinak joga van látni az unokát, és a gyermekednek pedig joga van tartani a kapcsolatot a nagymamájával, ha akarod, ha nem. Ez alól csak az kivétel, ha a nagymama veszélyezteti a gyermeked testi épségét, fejlődését, életét.
Szerintem ne sajátítsd ki a gyermeked, mert ő nem a te tulajdonod, te "csak" az anyja vagy. Ha most még kicsi is, később önálló egyéniség lesz, saját akarattal, úgyis megkeresi a mamáját. Ha meg addig tiltottad akkor majd hebeghetsz-haboghatsz a lányod elől. Nem fog neki örülni...
Miért ne lehetne fellebbezni?? Mindig lehet.
Szépen írj egy levelet és érdemtelenségre hivatkozva kérd az eltiltást. A meghallgatáson is elmondhatod hogy pici gyerekkel törvényt sértett azzal hogy egyik napról a másikra kizárt titeket a lakásból, majd 1 hetet adod hogy összepakoljátok a holmitokat. Nyugodtan mond meg, hogy nem szeretnéd a gyermekedet olyan embernek a közelében tudni, aki szó nélkül elviselte hogy az utcára kerüljön. lehet érvelni azzal is, hogy a ti kapcsolatotok olyan szinten megromlott, hogy attól félsz a gyermeked előtt fogják szidni az anyját (téged) és az apját..
Ha elutasítják a kérelmedet, és az anyósnak adnak igazat, és elfogadják anyósod kérelmét, akkor csak 1 esély van hogy ne lássa a lányodat. Legalább 300 km-rel távolabb kell költöznötök, és 100% hogy nem fog ennyit utazni hogy lássa az unokáját..
Fogadd el, hogy a gyereked találkozni fog a nagymamájával.
Nem tudom, hogy a nagymama miért tette, amit tett. De ez a te (férjed) és az ő dolga. Nem a gyermek és nagymama kapcsolata.
Ne foszd meg a gyereket a nagymamától. És esetleg béküljetek ki.
Teljesen jogos a nagyszülötöl ez, és szerintem iszonyat ajjas dolog a nagyszülöt (akár milyen is) megfosztani a gyerektöl.
Gondolom nyomos oka volt kirakni titeket, mert amit te müvelsz, hogy a gyerek kárára hadakozol a nagyszülövel az gusztustalan.
Akkor fogják ezt elutasítani ha a nagymama veszélyes lenne a gyermekre,de ezt neked kell bebizonyítani.
Sajnálom a gyermekedet nagyon.
Jól vagytok ti összerakva? Béküljön meg jópofizzon miután kizárja egy fél évessel?
Ha jól olvasom,a kicsi még mindig 1 év alatti,így max megmutatnod kell neki a gyámügyön,el nem viheti,stb. (3 éves korig még az apa sem viheti el,oda ne add)
Fellebezz,olyan nincs hogy nem lehet fellebbezni.
Érdemtelenség,ha párod is melletted áll ki,akkor nyert ügyetek van ilyen előzményekkel.
4-es! "hogy pici gyerekkel törvényt sértett azzal hogy egyik napról a másikra kizárt titeket a lakásból"
Írd már meg légyszíves, hogy melyik ez a törvény, mert elkézelni nem tudom, melyik mondja ki, hogy a nagymama saját lakásában kötles együtt lakni a menyével+unokával.....
Be van jelentve állandó lakcímre, a szüleimhez, ugyanis 1 hét alatt nem tudtunk volna máshova költözni. kb. 250 km-re lakunk az anyósomtól. A lányom mostmár egy jó ideje fél az idegenektől, a dédijétől is húzóckodik, pedig legalább hetente látja. Nem sajátítom ki a gyerekemet!! Anyósom a páromat is kizárta anno, 17-18 éves korában, még zárat is kpes volt cseréltetni!! A párom 12 éves volt, amikor beadta intézetbe, mert új életet akart kezdeni párom féltestvérével és annak apjával!! Sose volt kíváncsi a fiára, akkor a fia gyerekére miért az?!
Nem tudom miért nem lehet fellebbezni, ez van benne a levélben. "Döntésem ellen fellebbezésnek helye nincs."
Megpróbálom a kérelmet, nagyon remélem, hogy sikerülni fog. Köszönöm a tippet!!
5. válaszoló!! Miért lenne csak a párom és az anyós dolga?!! Hisz mindhármunkat kizárta!!!!!
A párom teljesen egyetért velem, ugyanúgy gondolja, mint én.
9-es válaszoló! Nem a saját lakása, albérlet volt. Akkor azért akarta, hogy odaköltözzünk, mert nem tudta volna kifizetni az albérletet. Mi fizettük ki az előzőhavit, pedig akkor csak 2 napja laktunk ott. Én főztem, a saját félretett pénzünkből. 1 hét alatt elment az összes!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!