Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mo-n is anyunak hivják az...

Mo-n is anyunak hivják az anyóst? Ha igen ti mondjátok neki hogy anyu?

Figyelt kérdés
Nekem nem sikerül. Anya csak egy van. Nem is értem mire jó ez.
2013. aug. 2. 13:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
60%

Mondjuk régen lehetett ilyen szokás. Anekdotákban és anyósviccekben a párbeszédekben gyakran "Anyuka" megszólítással szerepeltetik az anyósokat.

Talán Kern Andrásnak voltak ilyen jelenetei, onnan rémlik.

2013. aug. 2. 13:19
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk Borsodban anyukának szokás hívni az anyóst, apukának az apóst.
2013. aug. 2. 13:20
 13/26 anonim ***** válasza:
82%
Pedig szokás (volt) Magyarországon is. Az én édesanyám és a legtöbb 50-60 év körüli ismerősöm az anyósát/apósát anyukának/apukának szólítja. A fiatalabban körében ez már nem szokás, mintahogy a saját szülő magázása sem. Én 33 éves vagyok, de fel sem merült, hogy anyukának szólítsam anyósomat.
2013. aug. 2. 13:20
 14/26 anonim ***** válasza:
60%
XY néninek szólítom, a gyerekek előtt mamának. Anyunak, anyukának semmiképp.
2013. aug. 2. 13:32
 15/26 anonim ***** válasza:
60%

Semmi esetre sem.

Anyám csak egy van.Eszembe sem lenne anyósomnak azt mondani...

Edesanyám mondta az anyósának amíg élt,hogy "anyuka maga mit csinál?"

De nem ondta neki,hogy anya.Ez Nógrád megyében van.Az idlösebbek mondják,hogy anyuka,de a mai fiatalok egy sem.

Èn nem is tudnám!!!

2013. aug. 2. 13:44
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
az én anyám is anyukának és apukának hívja apám szüleit (Szabolcs megye). én a keresztnevén szólítom az anyóst.
2013. aug. 2. 14:11
 17/26 anonim ***** válasza:
60%
Én is Szlovákiából írok és engem nem érdekelt ez a szokás. Szerencsére anyósom sem mondta, hogy hívjam anyukának. De ha mondta volna sem tettem volna. Kislányom előtt x néni volt, azóta pedig x mama.
2013. aug. 2. 14:32
 18/26 anonim ***** válasza:
82%
Én anyu szülőfalujában (Zala) sokszor hallom, hogy anyuka, és ez ott az anyóst jelenti. Anyu meg az anyut.
2013. aug. 2. 15:02
 19/26 anonim ***** válasza:
60%
Én is felvidéki vagyok, és bár elváltam, anyósomat sosem hívtam anyukának. Úgy hívtam, hogy mama. Apóst pedig papa. Most az új párom, kisfiam nagyapját is Sanyi bácsinak hívom, gyerek előtt papának. Nekem sem jönne ki a számon, hogy anyu, apu.
2013. aug. 2. 15:10
 20/26 anonim ***** válasza:
87%

Édesanyám anyunak és apunak szólítja az édesapám szüleit.

Viszont a nagyszüleimnél szokás volt, másrészt, édesanyámnak régóta nem élnek a szülei....

Én az anyósomat nevén szólítom...vagy viccesen a neve+ nyu mert "a "-val végződik: pl Évanyu...:)

Nem tudnám anyunak szólítani, pedig az édesanyámat sem így szólítom.

2013. aug. 2. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!