Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális, hogy ennyi pénz...

Normális, hogy ennyi pénz megy el nekik pár nap alatt?

Figyelt kérdés

A barátom otthon él a szüleivel és a három húgával, tehát összesen hatan vannak. Az apósom már nyugdíjas de emellett dolgozik még annál a cégnél ahol a barátom is. A nyugdíja: 150000 Ft körül van, a fizetésével együtt. A barátom 200000 Ft kap havonta. Na most az anyósom nem dolgozik semmit. Néha elmegy takarítani, akkor az 10000 Ft szokott lenni. Minden pénzt ő kap meg. A három húg még nem dolgozik. Na most kb. olyan 4-5 napig mindig megy nála otthon a dőzs, meg a happység, aztán a barátom anyjánál beáll valami és jön a morci, a következő fizetésig. Na most a barátomtól nem veszi el az "egész" fizetést, helyette ő vele fizetteti a saját kocsijának részletét, most volt a műszakija, szervízdíj stb, a telefon, internet, TV számlák, és emellett még be kell adnia a rezsibe is. Plusz ott van az ő autója is stb. Ezért megértem azt, hogy mi nem tudunk elmenni sehova, mert az anyja benyúlja azzal az indokkal, hogy nincs már pénze. De akkor mégis csak jogos a kérdésem, hogy hol van a másik 300000 Ft? Mert értem, hogy a maradék rezsi, iskoláztatás a lányoknak, (bár ingyen tankönyvesek), meg mindennapi kaja otthonra, de akkor is amikor kiszámoltuk a barátommal még marad legalább 150000 Ft. Hol van az a pénz? Ráadásul a barátomtól mindig kér még költő pénzt (természetesen azt mondja kajára) múltkor is odaadta még a maradék 50000 Ft-át. Amit én am. a leginkább gondolok, hogy a sorsjegyekre megy el a pénz. Múltkor is teli volt neki a kocsi, meg a konyha polc. De akkor is... 150000 Ft-t eljátszani? Utána meg egyfolytában sír, hogy nincs pénze.

Azt azért tisztánzám, hogy nem bántani akarom mert egy nagyon rendes nő, ilyen anyósom több nem lesz és még nem is volt. A barátom amúgy 24 éves, én pedig 17 vagyok.

Nekünk amíg se apának se anyának nem volt keresete meg kellett élni 28000 Ft-ból. Tény, hogy hárman vagyunk de sokszor igenis üres kenyeret ettünk. De sosem sírt a szánk, hogy ez meg az van. Mondjuk engem az előző barátom 1 év után ezért dobott ki, de mind1. Szóval valahogy mindig beosztottuk, tény, hogy sokat kértünk kölcsön mert a rezsinek felére se kajára nem tellett, de azt mindig visszaadtuk és megpróbáltunk megélni valahogyan.

2013. júl. 29. 19:43
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Utolsó!

Te ismered a kérdezőt?

2013. júl. 29. 22:19
 22/34 A kérdező kommentje:

#20-s te egyáltalán elolvastál bármit is?

Honnan a büdös francból szeded, hogy nagyok az igényeim? Az előző barátom 1 év után azért dobott mert szegény voltam. És neki ez nem kellett. Én nem hisztizek, engem rohadtul nem érdekel, hogy hova megyünk stb. Szerintem érdemlek már annyit, hogy egy kicsit kikapcsolódjak, az állandó 15 évnyi szorongás után. Nem várom el hogy elmenjünk nyaralni, ha ilyen lennék valszeg rég szakítottam volna, mint azt ahogyan a legtöbb lány teszi. És amire még szeretném felhívni a figyelmedet a kérdés nem erre vonatkozott, és nem is arra, hogy milyen életed. Képzeld nagyon is tudom, hogy milyen amikor nincs mit enned, na ehhez mit szólsz.

Te is csak akkor mondj rólam véleményt ha megismertél. Meg mi az hogy pusztítom el a második pasimat? Honnan a büdös francból szedted, hogy nem jó a kapcsolatunk? A csillagokat is lehozná az égből csak van ami nem engedi.

Gondolhatok akármilyennek, pont lesz@rom amíg a kérdésmre nem tud senki sem válaszolni.

2013. júl. 29. 22:39
 23/34 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem érdemlek már annyit, hogy egy kicsit kikapcsolódjak, az állandó 15 évnyi szorongás után.

:).....

2013. júl. 29. 22:50
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan, lehet en vagyok a buta, de en sem értem milyen "másik 300000 ft"? Aposod kap mondjuk 80000 nyugdíjat + a fizetése, ami így 70000 ft ez = 150000 ft! Q barátod kap 200000-et + anyós 10000-et = 360000 ft! Ez összesen! Akkor milyen másik 300000-ről beszélsz?

Most vagy te nem fogalmazol jól vagy valamit nagyon felreerthettel!

Ennek eredményeképpen, nem is lehet válaszolni a kérdésedre, mert értelmetlen!

2013. júl. 30. 00:55
 25/34 anonim ***** válasza:
86%

Utolsó az összeset úgy értette, hogy külön külön.

Szóval apuka 150 ezres nyugdíj, plusz 150 ezer a fizetése.

Bár fogalmam sincs, honnan tud ilyeneket mert én még apám nyugdíjának az összegét sem tudom, nem hogy a párom apjáénak.

2013. júl. 30. 01:03
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

"A nyugdíja: 150000 Ft körül van, a fizetésével együtt."

Az lehet, de akkor nem tud értelmesen fogalmazni!

2013. júl. 30. 01:08
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

4 válaszban írta.

"Akkor talán el kéne olvasnod még egyszer a szöveget. Nem tehetek róla, hogy szövegértési gondjaid vannak."A nyugdíja: 150000 Ft körül van, a FIZETÉSÉVEL EGYÜTT." tehát az is még plusz 150 ezer így megvan a 300."

2013. júl. 30. 01:09
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

4 válaszban írta.

"Akkor talán el kéne olvasnod még egyszer a szöveget. Nem tehetek róla, hogy szövegértési gondjaid vannak."A nyugdíja: 150000 Ft körül van, a FIZETÉSÉVEL EGYÜTT." tehát az is még plusz 150 ezer így megvan a 300."

Felesleges! Miért a fizetésével egyuttttttt??????

Nyugdíja: 150

Fizetése: 150

Együtt: 300

Számomra továbbra is értelmetlen! De amúgy is, ha a barátja ilyen jól keres, akkor miért nem mégy már most alberletbe? Ha nekem vennék szinte az összes fizetésem, akkor nem sírna a szám, hanem cselekednek! A többi, meg nem a kis holgyre tartozik!

Nekem anyamek fizettetni akartak velem rezsi pénzt úgy, hogy nem is lakom ott, csak mert részem van a házból! Akkor fizetnem is kell? Dehogyis! Cselekdtem... Fizessenek ki ők engem a reszembol!

Ezt csak azért írtam, hogy példának hozzam fel, hogy már rég költözni kellett volna a baratnak! Miért hagyja magát?

2013. júl. 30. 01:32
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Ezt hiába számolgatod, hogy mire ment el, amíg nem te gazdálkodsz a pénzzel, úgysem érted. Én se értettem míg otthon laktamk, hogy mire megy el a pénz. Mikor a saját lábamra álltam és nekem kellett beosztani, az más. De még mai napig is, mikor hónap végén semmi pénzünk, mindig felteszem a kérdést, hogy MIRE MENT EL? De hiába, mindig elmegy valamire.

Amúgy én is azt ajánlanám, hogy 17 évesen ne turkálj mások zsebében. Az a helyzet, hogy semmi közöd hozzá, hogy mire megy el abban a családban a apénz, lehet az számla, sorsjegy, pia vagy cigi, nem a te dolgod. A barátodat meg ha zavarja, akkor költözzön el! Vagy ne adja le a teljes fizetését csak mondjuk a felét.

AMúgy 50 ezerből tökjól el lehet nyarani, nézd csak meg a zánkai nosztalgiatábort!

2013. júl. 30. 07:57
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Elolvastam végig...akkor most te a BARÁTOD pénzén mennél el nyaralni,mert megérdemled,de kevésnek tartod az 50 ezret hozzá???

Ez nem egy fagyi,hogy a barátod csak úgy meghívjon rá.

Azt pedig végképp nem értem,hogy miért nem jó egy-egy napra elmenni valami strandra vagy a Balatonra több napra?

2013. júl. 30. 09:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!