Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális, hogy ennyi pénz...

Normális, hogy ennyi pénz megy el nekik pár nap alatt?

Figyelt kérdés

A barátom otthon él a szüleivel és a három húgával, tehát összesen hatan vannak. Az apósom már nyugdíjas de emellett dolgozik még annál a cégnél ahol a barátom is. A nyugdíja: 150000 Ft körül van, a fizetésével együtt. A barátom 200000 Ft kap havonta. Na most az anyósom nem dolgozik semmit. Néha elmegy takarítani, akkor az 10000 Ft szokott lenni. Minden pénzt ő kap meg. A három húg még nem dolgozik. Na most kb. olyan 4-5 napig mindig megy nála otthon a dőzs, meg a happység, aztán a barátom anyjánál beáll valami és jön a morci, a következő fizetésig. Na most a barátomtól nem veszi el az "egész" fizetést, helyette ő vele fizetteti a saját kocsijának részletét, most volt a műszakija, szervízdíj stb, a telefon, internet, TV számlák, és emellett még be kell adnia a rezsibe is. Plusz ott van az ő autója is stb. Ezért megértem azt, hogy mi nem tudunk elmenni sehova, mert az anyja benyúlja azzal az indokkal, hogy nincs már pénze. De akkor mégis csak jogos a kérdésem, hogy hol van a másik 300000 Ft? Mert értem, hogy a maradék rezsi, iskoláztatás a lányoknak, (bár ingyen tankönyvesek), meg mindennapi kaja otthonra, de akkor is amikor kiszámoltuk a barátommal még marad legalább 150000 Ft. Hol van az a pénz? Ráadásul a barátomtól mindig kér még költő pénzt (természetesen azt mondja kajára) múltkor is odaadta még a maradék 50000 Ft-át. Amit én am. a leginkább gondolok, hogy a sorsjegyekre megy el a pénz. Múltkor is teli volt neki a kocsi, meg a konyha polc. De akkor is... 150000 Ft-t eljátszani? Utána meg egyfolytában sír, hogy nincs pénze.

Azt azért tisztánzám, hogy nem bántani akarom mert egy nagyon rendes nő, ilyen anyósom több nem lesz és még nem is volt. A barátom amúgy 24 éves, én pedig 17 vagyok.

Nekünk amíg se apának se anyának nem volt keresete meg kellett élni 28000 Ft-ból. Tény, hogy hárman vagyunk de sokszor igenis üres kenyeret ettünk. De sosem sírt a szánk, hogy ez meg az van. Mondjuk engem az előző barátom 1 év után ezért dobott ki, de mind1. Szóval valahogy mindig beosztottuk, tény, hogy sokat kértünk kölcsön mert a rezsinek felére se kajára nem tellett, de azt mindig visszaadtuk és megpróbáltunk megélni valahogyan.

2013. júl. 29. 19:43
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
76%
neked 0 közöd van a barátod családjànak a költségvetéséhez. még gyerek vagy, fogalmad sincs milyen sokba kerül 6 ember megèlhetèse. foglalkozz a saját pénzügyeiddel.
2013. júl. 29. 20:27
 12/34 anonim ***** válasza:
89%

2 ember tart el másik 4 et jó hogy nincs pénzük.

Te meg 17 évesen ne turkálj más zsebében pláne hogy téged is eltartanak.

2013. júl. 29. 20:30
 13/34 A kérdező kommentje:

#12-s milyen engem is eltartanak? Nem, nem tartanak el. És mint már említettem, a barátommal együtt számoltuk, nem én kezdtem, nem akartam, de mégis szemet vetett a dolog.

Hogy hol élek? Monorierdőn

2013. júl. 29. 20:32
 14/34 anonim ***** válasza:
87%
Hogy te milyen egy kis agresszív kismalac vagy :D
2013. júl. 29. 20:34
 15/34 A kérdező kommentje:
agresszív kismalac :D én a lennék a világ legboldogabb embere ha lenne rajtam egy kis súly :D
2013. júl. 29. 20:35
 16/34 anonim ***** válasza:
88%

Oké

Monorierdő- Balatonkenese

Vonatjegy:3095Ft. Oda vissza két embernek: 12380Ft.

Olcsó szálas:2834Ft /fő /éj.

[link]

Akkor 12380 Ft a vonat, 3 éjszaka a szálláson 17004 Ft, étkezésre pedig marad 20616 Ft.

Szóval lehet nyaralni 50 ezerből is.

2013. júl. 29. 20:45
 17/34 anonim ***** válasza:
89%
Plusz mivel nagytudású kérdezőnk valószínűleg még diák - gondolok itt az ó de nagy bölcsességgel rendelkező 17 évére - ő még féláron utazik, szóval ennyivel is több marad kajára.
2013. júl. 29. 20:50
 18/34 anonim ***** válasza:
77%

Kis hülye kérdező, lövésed sincs az árakról, a rezsiről.

És miért a barátod pénzén kellene menned nyaralni???

17 évesen!

Remélem, rád ismer valaki, ennyi adat után és felnyom "anyósodnál".

2013. júl. 29. 20:55
 19/34 anonim ***** válasza:
20%

De idióták vagytok kedves válaszadók!

Itt mindenki csak a hibát keresi!

Front van?? Ja ,az bocsi,már értem mi bajotok van!

2013. júl. 29. 22:00
 20/34 anonim ***** válasza:
80%
17 éves vagy és a második pasidat pusztítod el. Az én páromnak 12 testvére van, hadd ne mondjam h nekik még sokszor kenyerük se volt, de nem is ez a lényeg. Együtt vagyunk 3 éve és nekem is dobnom kellett volna mert szegény?! Sztem nem, valami más oka volt h dobott téged, de ne csodálkozz ha a mostani párod is dobni fog. Nyugodtan hisztizhetsz a hozzászólásom után de nem nagyon fog érdekelni, ha párom csinálná még ő se érdekelne, hisztivel nem lehet semmit megoldani. A másik dolog, most voltunk nyaralni a párommal 3 napra Balatonlellén leírom h mennyit költöttünk. Vonat oda-vissza 6000Ft, szállás: 15000Ft, kaja:15000Ft, szórakozás:15000Ft=51.000 ft/2fő, pénteken mentünk és hétfő d.előtt jöttünk haza. 17 évesen elég nagy igényeid vannak, ennyi idősen örültem ha egy-egy d.utánra lejutottam a balcsira.
2013. júl. 29. 22:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!