Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom egyre jobban beleloval...

Anyósom egyre jobban belelovalja a párom, hogy ne segítsem semmit a házimunkában mivel az a nő dolga, mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Egyre jobban utálom, hogy az ő picike fiacskájának mindent meg kell adni ami csak eszébe jut, kaját, rendet, végtelen szeretetet...

Ő elég hiperaktív és valóban a 30 éves fiának meghámozza és lereszeli a gyümölcsöt, kibontja a csokit, de nem dolgozik és rengeteg ideje van.

A párom napi szinten látogatja őket, ők is szoktak minket, olyankor látom, hogy kb. a porszemeket figyeli, aztán ha kettesben vagyunk megkapom, hogy milyen rendetlen vagyok és úgy megmagyarázza, hogy védekezni sem tudok.

Kulcsuk is van (a lakást a párom kapta, közösen újítottuk fel és bútoroztuk be), néha be szokott jönni körülnézni, azt hiszi nem veszem észre, de volt, hogy sose használt pohár volt a szárítóban, nem nézett csatornán volt a tv...

Amikor összeköltöztünk még segített a párom, hámozott, takarított, elment a boltba, bár pl. mosogatni akkor sem volt hajlandó, mert az női munka. De már csak azt hajtogatja, hogy neki felelősségteljes munkája van, fáradt, többet utazik és ő a férfi, ezek meg női munkák. Pedig nekem is felelősségteljes munkám van, csak feleaanyit keresek, mint ő.

Az anyjáékhoz kb. havonta átmegy füvet nyírni, de nekünk még erkélyünk sincs, "férfimunka" nincs, villanykörtét meg kb. félévente kell cserélni.

Ha otthagyom a rendetlenséget akkor csak szól érte, képes volt műanyag tányérból enni amikor nem voltam itthon, amikor pedig beteg voltam el nem mosogatott volna, hanem mondta, hogy feküdjek csak le, majd ha jobban leszek megcsinálhatom.

2013. júl. 29. 11:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%
Egyetértek az előttem szólóval. A kettesben nyaralás jó alkalom arra, hogy higgadtan, szeretettel megbeszéljétek a közös dolgaitokat. Ne hisztizz, mert akkor a férfiak becsukják a fülüket, legyintenek, és otthagynak, elmennek sörözni. Ne szidd az anyósodat, mert neki az anyja, s nem arra fog koncentrálni, ami a lényeg. Próbáld vele megértetni, hogy a házasságotok kizárólag a ti kettőtök ügye. A szüleiteket szeretitek, szívesen látjátok: vendégségbe. De ne legyen bejáratos az otthonotokba, amikor nem vagytok otthon. Ti magatok szervezitek meg a közös életeteket, s abba nincs joga senkinek beleszólni, még akkor is, ha neki más a véleménye, az életfelfogása. Az az ő élete, ez pedig a tiétek. Próbáld meg vele kedvesen megértetni, hogy ha szeret, akkor neki nagyon fontos, hogy kölcsönösen boldoggá tegyétek egymást, és kölcsönösen vállaljátok a munka mellett az otthoni feladatokat is. Nincs női-férfi munka, kivéve bizonyos szakmunkákat. A férfiak általában alaposabban porszívóznak például, vagy ügyesebben tudnak bepakolni a mosogatógépbe, hogy akár a fél konyha is beleférjen. A mamájával ne példálózz, ne szidd őt. Viszont, ha a férjed segít, akkor fejezd ki az örömödet, vagy azt, hogy milyen kiegyensúlyozott úgy a hangulat otthon. Az pedig nem úgy van, hogy a férjedé a lakás, neked meg csönd! A közös életetek folyamán Te is hozzátettél, pl. a felújításban. Tehát okosan megpróbálnám, hátha a férjedből néhány év alatt férfit tudsz nevelni. Sok sikert! Mert ha gyerekeitek lesznek, akkor nem fogod ezt bírni, mert fizikai lehetetlenség, aztán meg várhatóan anyósod abba is bele akar majd szólni, miközben az önbecsülésedet a sárba tiporja. Ha nem változtattok, annak előbb-utóbb depresszió és válás lesz a vége. Ha szeret, belátja ezt, és változtatni akar.
2013. júl. 29. 13:25
 12/19 A kérdező kommentje:

Anyósom így élt és most is így él, após félholtra dolgozza magát, cserébe ő otthon térdelve suvickolja a padlót.

Na de mi mindketten dolgozunk, nincs időm azt csinálni amit ő helyesnek gondol, a párom meg ezt látta otthon, azt gondolja, így a normális.

Anyum ismeri jobban a párom, ő is mondta, hogy nagyon elkényeztetett és mindenért a nőket ugráltatja, a húgát küldi szörpöt csinálni meg kiosztja az anyját (engem még nem osztott ki, talán gondolja, hogy nincs igaza).

Nem szokott kiabálni és nem sörözik, ha csak kis kupi van szólni sem szól érte, de ha őt kérem meg akkor vagy halogatja, vagy azt mondja, hogy csináljam meg én.

A gyerek meg egy külön kérdés, régebben szerettem volna, de amit látok, hogy a sógorom gyerekét teljesen kisajátította és a saját értékei szerint neveli.. hát távolabbra költözés nélkül nem fogok neki szülni egy gyereket.

2013. júl. 29. 13:26
 13/19 anonim ***** válasza:
57%

Egyetlen remény lehet a javulásra, ha meg akarod tartani ezt a kapcsolatot, de ahhoz sajnos nem neked kell tenni, hanem párodnak.

Mégpedig azt, hogy kiáll melletted, és megmondja anyukának a tényeket: külön életet éltek, és ne avatkozzon bele. Valószínűleg egy ilyen rendreutasítás nem is lenne elég, szóval keményen ki kéne állnia melletted, ha változást akarna.

Szerintem, ha anyós nem lenne állandóan ott, párod is jobban önállósodna, némi átneveléssel. De az alapvető hajlandóságot neki kell mutatnia ez irányba, te nem tudod ráerőltetni, sem kikényszeríteni, mert nem lenne benne köszönet.

2013. júl. 29. 13:31
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen ember nem változik.

Sajnálom.

2013. júl. 29. 14:44
 15/19 anonim ***** válasza:
72%
Hagyd el.
2013. júl. 29. 15:43
 16/19 anonim ***** válasza:
57%
MENEKÜLJ! Ez nem férfi,hanem kisfiú! Leülhetsz vele,megbeszélheted vele,bólogatni fog,megígéri, kb. 2 hétig talán be is tartja,aztán minden marad a régiben. Ha meg szülnél! Bocs de van rokonom,aki pont ezért vált el.És nem bánta meg!
2013. júl. 29. 19:06
 17/19 anonim ***** válasza:
Az én apám is teljesen ugyanilyen... totál az anyjéáktól függ, mindent meg tudnak etetni vele (minden értelemben), megy hozzájuk porszívózni.. egyszer egy kérdéssorozat végén kiderült, hogy isten tudja mikor nem volt már ott porszívózva, mert egyik sem csinálja meg, az apámra várnak. Nagyszüleim szavára rögtön pattan, de itthon nem segít anyámnak. És nem változik, nem is fog.
2013. júl. 30. 19:05
 18/19 anonim válasza:
Ne hagyd,ne engedd ezt..apám anyja 10-12 évvel ezelőtt ugyanezt csinálta,aztán addig fajult,hogy 3 éve elváltak,és anyukám egyedül nevel minket..
2013. aug. 1. 14:25
 19/19 anonim válasza:

Látom ugyan, régebbi kérdés, de mi újság azóta, Kérdező?

Nálunk is ez a helyzet, csak én együtt élek anyósékkal, így nem kell kulcs ahhoz, hogy körülnézzen a mi "lakrészünkön".

Ha tehetné, mindenben körülugrálná a fiát, vagy engem szid le, hogy ez, meg az, meg szinte minden a nő dolga. Na és a férfié? Hazajön a munkából, lefekszik a tévé elé. Ennyi. Nem lehet vele megértetni, hogy már más világ van, amióta a nők is ugyanúgy kenyérkeresők. De persze a férjem sem partner, hogy megértse, mert szereti, ha neki meg sem kell moccannia. Ha nem csinálom meg azokat a dolgokat, ami a "nő dolga" (minden), akkor én vagyok a rossz, lusta feleség. Nem azt várnám el, hogy főzzön, mosson, csak ha valamit rábízok csinálja meg, vagy magától segítsen, amikor nincs úgy időm...

Visszatérve a kérdésedre: Meg kellene beszélni a pároddal, hogy neked ez így nem jó, nem vagy senki cselédje, ő meg már nem gyerek, neki is kellene valamit segítenie. (Az enyémmel még nem tudtam megértetni eddig.) + a házatokba bejárkálás, hogy lehet ilyen szemtelen, pofátlan anyósod? Bemegy tévézgetni, meg kutatgatni, nézelődni... Csak az az egy megoldás, hogy beszélsz pároddal. Először neki kellene "agymosást" csinálni, hogy viselkedjen férfiként, utána beszélnie kellene az anyjával, hogy fejezze be ezeket. Csak így tudnál megoldást találni rá, bár tudom, nem könnyű.

2013. dec. 14. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!