Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy vegyek magamon erőt...

Hogy vegyek magamon erőt ilyen helyzetben, velük szemben?

Figyelt kérdés

Anyósjelölték pályáztattak engem és a páromat a fiatal gazdára,meg is nyertük mindketten. De igazából ezt az egészet leginkább ők akarták.

A helyzet a következő lenne. Már több napja őrlődöm, hogy vissza szeretném mondani, nekem ebben semmi jó nincs. Ők gazdálkodnak,a gazdálkodásba szeretnék belefordítani ezt az összeget. Én semmiről semmit nem tudok,szó szerint én csak a nevemet adtak ahhoz,hogy boldoguljanak,akármilyen hivatalos levelet kapok semmit nem adnak ide. Én ezt így nem akarom. Nagyon nehéz eset anyósjelölt,és apósjelölt is. Sosem vitáztam még velük,de ők már többször megbántottak ok nélkül. Tegnap a páromnak említettem,hogy vissza szeretném adni ezt a pályázatot,és azt mondta nekem,hogy akkor így nem tudja,hogy a jövőben mi lesz velünk. Szerintem,ha igazán szeretne nem a pénzt nézné,hanem azt,hogy nekem ez így nem jó. Fiatal vagyok, és míg ez a pályázat van 5 évig nem is dolgozhatok sehol,és így is meg akarják szabni,hogy hová menjek,kivel állhatok szóba,nem is nagyon járok emberek közé.

Teljesen irányítani akarják az életünket,és a párom ezt hagyja is. Nem sok jövőjét látom így ennek a kapcsolatnak(7 éve vagyunk együtt). Mindenbe beleszólnak.

A párom biztos nem tesz említést a szüleinek erről,hogy én ezt vissza szeretném adni,úgy gondolja úgy sem merem magamtól megmondani a szüleinek,és ő meg nem említi meg. De olyan nagy elhatározás van bennem,ma elmegyek náluk és megmondom,tudom,hogy fel lesznek háborodva,és talán sok mindent megkapok majd szóban tőlük,ami sértő lesz számomra,de egyszer végre az életben ki akarok magamért állni,és megmutatni,hogy nem tesznek ide-oda úgy ahogy eddig azt tették. Nagyon csendes vagyok és visszahúzódó,eddig szinte mindenre rábólintottam minden úgy volt ahogy ők azt akarták. 24/N

2013. júl. 15. 08:27
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne hagy magad, lépj vissza amíg nem késő! Hogy is tudtál ilyen h¨lyeségbe belemenni?

Meg hogy még a leveleket sem mutatják meg, amit ez ügyben kapnak...itt nekik tényleg csak a neved kellett, beleszólni nem fognak engedni soha, aztán ha rosszul sül el a dolog, te szívsz!

És hogy 5 évig nem dolgozhatsz sehol? Leszel majdnem 30, mire megszabadulsz ettől a nyűgtől? Na NE, ne hagyd magad, innen szorítok neked!:)

2013. júl. 15. 08:33
 2/22 A kérdező kommentje:

A párom sem áll ki mellettem soha.

Ha belegondolok,hogy anyósjelölt,apósjelölt,a párom bátyja aki nagyon nagy okos,és ők hárman mindenben csak a hasznot akarják. És nagyon zokúl fog nekik esni,hogy ennyi pénztől most elesnek. De! Ezt én így nem akarom. Nem akarok velük vitázni,de tudom,hogy a pénzért bármire képesek. Félek! Már most olyan gyomoridegem van,ha rá gondolok,hogy ott ülnek majd,és... de erősnek kell lennem.

2013. júl. 15. 08:36
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként Ők hogyan gondolják,hogy 5 évig Neked miből lesz pénzed/fizetésed,ha nem helyezkedhetsz el? Úgy gondolják,hogy majd megtűrnek és dobnak valami alamizsnát? Vagy? Ez annyira kiszolgáltatott helyzet számodra úgy,hogy Te segítesz rajtuk a saját nevedre felvett pályázattal :(
2013. júl. 15. 08:50
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Nincs tesó, közeli rokon, anyukád, apukád, jó barát, akit magaddal vigyél, amikor mész hozzájuk?

Kitartás, egyszer kell átesni rajta, inkább most legyen nehéz, amíg kimondod, minthogy 5 évig szívj!

2013. júl. 15. 08:55
 5/22 A kérdező kommentje:

Tényleg fogalmam sincs arról,hogy ők ezt,hogy gondolták el.

Véleményem szerint teljesen végig sem gondolták,csak azt látták maguk előtt,hogy ez nekik így jó lesz,fejlesztik a gazdaságot,mással nem törődve.

2013. júl. 15. 08:55
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerem ezt a programot, de te most mit kellene, hogy csinálj 5 évig? A gazdaságban kellene dolgoznod, a pályázat szerint, igaz? És valójában mit csinálsz? Mármint besegítesz nekik?

Tényleg hülyeség volt 5 évre így lekötni magad, ha nem is érdekel.

2013. júl. 15. 08:59
 7/22 A kérdező kommentje:

A pályázatban vállalt dolgokat kellene teljesteni,pl: gyümölcsöst termeszteni,állatot,jószágot vásárolni.

De! Nekem semmibe nincs beleszólásom,mindent úgy csinálnak ahogy ők azt akarják,igazából nem ebben nőttem,és nem is értek hozzá,de azért szerintem,ha már én ehhez hozzájárultam(sajnos),akkor annyit megérdemelnék,hogy elmondják mit hogyan akarnak.És legalább a hivatalos leveleket megkapjam. De ők semmibe vesznek e téren. Apósjelölt úgy gondolja mindent ő tud,hogy kell csinálni,én ezt nem kétlem,de csak azt nézi,hogy nekik jó legyen. Én ezt így nem akarom.

2013. júl. 15. 09:08
 8/22 anonim ***** válasza:

Akkor szedd össze a bátorságod, menj el hozzájuk és először is kérdezd meg tőlük,hogy hogyan gondolják,Neked miből lesz fizetésed,ha 5 évig nem helyezkedhetsz el. Ezek után mond el nekik bátran,hogy nem szeretnél kiszolgáltatott lenni és nem tetszik az sem,hogy a Te nevedre érkező leveleket nem láthatod. Ilyen előzményekkel nem szeretnéd a pályázatot megtartani.

Mióta vagytok együtt a pároddal? Ott laksz náluk?

2013. júl. 15. 09:09
 9/22 A kérdező kommentje:
Jelenleg még dolgozom a munkahelyemen,de decembertől már nem dolgozhatnék és egész 4 évig így lenne.
2013. júl. 15. 09:09
 10/22 A kérdező kommentje:
7 éve vagyunk együtt. A szüleinél laktunk 1,5 évig,de azóta már elköltöztünk. De a párom soha nincs otthon,se egy szombat,se egy vasárnap nincs otthon,csak aludni jár haza. A gazdaságban dolgozik,így állandó jelleggel a szüleinél tartózkodik.
2013. júl. 15. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!