Anyósom folyamatosan megaláz, beszól nekem, megsért nagy "közönség" előtt is. Meddig kell ezt tűrnöm?
3 gyerekünk van, már ez nem tetszik neki, szerinte csak én akartam őket hogy ingyenélő lehessek és jól kihasználom a fiát. Aztán amióta a kicsi 2 éves, visszamentem dolgozni, de csak 6 órában. Na ez sem javította helyzeten, sőt. Most volt a sógorom esküvője, ott azt mondta tósztként hogy nagyon örül az új menyének, reméli ő nem lesz olyan ingyenélő kitartott liba mint a meglévő.
Előtte már volt ilyen megnyilvánulása szülinapon, pl hogy miért vettem magamnak új ruhát, a fia nem azért gürcöl hogy én nagyzoljak - szintén elég hangosan, a fél család hallotta.
Az esküvőn eldöntöttem, hogy innentől nincs tovább, ahol ő ott van én nem megyek. A férjem mehet a gyerekekkel, de én nem. Most lesz apósom 70 éves, a férjem nagyon szeretné ha mennék, de én nem akarok. Beszéltem apósommal, egy nagyon jó ember, megérti hogy nem megyek.
Ti mit gondoltok? Mennétek a férjetek kedvéért?
hogy én abban a pillanatban, ahogy ezt kiejti a száján az esküvőn, felálltam volna és otthagyom az egészet, az fix. Fennhangon megkérdeztem volna a férjemtől, hogy "Jössz?" ha nem pattan fel rögtön, akkor sarkonfordulok a két gyerekkel és elmegyek anyámékhoz, vagy rokonhoz, de nem a közös lakásunkba, az biztos.
Én elmennék após esküvőjére, felkészülnék egy jó kis tószttal apósnak, hogy reméled, az eddigi X évét, (mióta hátasok) nem keserítette meg annyira a felesége, mint neked az eddigi (x) évedet. Apósnak sok boldogságot és kitartást kívánnék, majd otthagynám őket
após SZÜLINAPJÁRA, bocsi.
és a szöveget is mézes-mázosan mondanám, mielőtt félreérted :)
Fel kellett volna állnod, hogy kicsit mentsd az önérzeted (maradványait), én nem is értem, hogyan maradhattál ott - elképzelem a szitut (ott a rokonság, nem tudom, mennyi ember, mindenestre olyanok is, akik nem annyira gyakran látottak) és akkor ilyen tósztot mondani!!! Jó sötét lehet a drága mama :-)! Őt biztosan jobban lenézik mondjuk, így kell bemutatkozni sok ember előtt.
Az lenne neki az igaz tromf, ha apósoddal jót mulatnátok, ANYÓS NÉLKÜL. Azt mondod melletted állnak, akkor mutassák meg: megbeszélném vele, hogy szeretném felköszönteni, sütnék, főznék, áthívnám (de CSAK EGYEDÜL!) jót szórakoznánk, beszélgetnénk a gyerekekkel, családdal. És amilyen gyakran csak tudok, mindenféle indokkal kirekeszteném anyóst, az én asztalomhoz biztosan nem ülne le, amíg legalább a kötelező, szemtől-szemben tiszteletet nem adja meg.
A kérdésedre a válaszom: nem mennék a férjem kedvéért sem, csak azért, hogy boxzsáknak használjon az anyós - ha nem tud megvédeni, miért akar tőled ilyet a férjed, akkor mégiscsak valahol anyuka mellé áll.
Igaza van valamelyik válaszolónak! (nem tudom hanyadik)
A 2 nagyobbik gyereket elvinni a barátaikhoz, a kicsit leadni a nagyszülőkhöz, és áthívni apósodat egy ebédre, kapna 1-2 ajándékot (tippek: pipa, pezsgő/bor) utána egy kis süti ez-az, beszélgetnétek, utána elmenne, gyerekeket összeszedni, és az anyósod nem is volt ott az eseményen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!