A sógornőm összevitatkozott anyámmal, felhívta a férjét aki hazajött Ausztriából (ott dolgozik), és most éjjel családostól visszaindultak, pedig anyám nem küldte el őket! A kicsi 1 hónapos a nagyobbik gyerek 5 éves. NORMÁLISAK?
Persze anyósnak kuss a neve, de ha vigyázni kell a gyerekre, akkor meg még hálás is legyen érte.
Úgyis visszamenekülnek ha eddig is segítségel nevelte a gyerekeket.
Ha a te stilusod ilyen es a sogornodnek nincs veled baja el se tudom kepzelni vajon az anyukade milyen lehet...?!
Azt gondolom annyitol biztos nem menekult volna el a ejszaka kozepen, hogy a draga anyukad azt mondja "draga menyem az anyatejnel noncs jobb". Sztem sokkal komolyabb problemak vannak/voltak ott! Pl.: a stilus!
Te meg fogadd meg a garnier tanacsat! Torodj magaddal!
Hát 2 ideges fárat szülő nyivákoló gyerekekkel a hátsó ülésen az éjszaka közepén az utakon tényleg felelötlen és baleset veszélyes, de ha ne adj isten valami történt volna arról már tudnátok tehát ne izgulj.
Abba egyetértek hogy hormonok szülés utáni depi váltota ki a botrányt.
Kétlem hogy anyagilag sokájig bírnák mert az a pénz amit apuka keres ott albérletre család fenntartásra édes kevés az a pénz csak itthon futja valamire.
Egy kis albérletben 2 sikitó gyerekkel sokáig nem huzzák,
ha meg eddig is segitség kellet a gyerekhez az újszülöttel meg pláne kéne.
Apuka meló után nem fog úgy besegiteni ahogy a nagyi , egyszerübb lesz szoptatni mint tápszerezni hisz amíg ő a másikkal vaccakol nem lesz ott senki aki bedobja a tápit a mikroba a cicit könyebb elővenni.
1-2 hónap és anyuka belátja hogy nem müködik a dolog és vagy hozzátok vagy a családjához haza költözik, pláne hogy a nyugati államokban az ingyenes 8 órás bölcsis, ovis rendszer nem létezik szóval az sinics hogy lepaszolja öket és megy melózni.
Hát szerintem meg a sógornőd teljesen normális. Itt mindenki azt mondja, hogy ha nem tetszik valami akkor el lehet menni. Ő elment.
Dagadtozzátok, rondázzátok, nyilván a kedves anyós mindenbe beleszól, mert ő már két gyereket felnevelt és majd ő tudja. Nem csodálom, hogy úgy volt vele, hogy menjünk innen.
És szerintem a férje ezért nem papucs. Ha nálunk ilyen lenne, akkor az én férjem is azt mondaná, hogy megyek értetek és eljövünk, nem azt, hogy jaj hát kibírod.
Aki meg már előre kárörvend hogy majd visszasunnyognak.
Máshol meg mindenki azt javasolja, hogy vigyétek a gyerekeket is, költözzön ki az egész család.
Nekik is jó lesz ott. Egyik az, hogy a férj eddig is külön háztartást tartott fent. Most ott lesz benne a két gyerek és a felesége. A felesége főzni is tud majd, valószínűleg ez az egész családra annyiból kifog jönni, mint amennyiből a dolgozó apuka csak magának vette e fél-kész, kész kajákat.
Ha a két gyereket kiviszi és a gyerekek bejelentett lakcíme is Ausztriában lesz, akkor kapják rájuk majd az ottani családi pótlékot, ami a kettőre olyan 220 euró körül lesz.
Ausztriában pedig ingyenes a bölcsőde és az óvoda, csak az étkezést kell kifizetni (kb. 50 euró), ha ott élsz és dolgozol.
Meg fognak élni.
utolsónak:
azért vett tápszert a sógornő h az anyós addig tudja etetni a gyereket amíg ö elmegy vásárolgatni ide oda -- akár le is fejhette volna a tejet ezért felesleges pénzt kidobni és tápszet venni
a nagyobb gyereket is az anyós gondozta, adta a gyógyszert be ha kellet mosott főzőt rá stb...
ott lakik anyósnál a 2 gyerekkel és még ö sértődik meg
egy finom célzást tett csak az anyós !!!
am nem értem h a "kedves" sógornő miért nem a gyerekekkel megy el vásárolgatni -- no nem baj majd megtanulja milyen ha neki kell mindent csinálni és nincs nagyi aki segítene
szerintem nem olvastad el az egészet -- pótold !
Utolsó,
Mivel a kedves testvér kétlem, hogy a sógórnője változatát hallgatta végig, én szkeptikus vagyok annak valódiságában. Az éremnek két oldala van.... Jelen esetben az anyja, és a sógornője oldala....
A kérdező stílusa is hagy kívánnivalót (ledagadtozza????wtf? Egy telt nőnek is lehet szeretője, de én is kétlem, hogy ez állna fenn)
A lényeg, hogy nemmkell mindent kézpénznek venni, szerintem is jól döntöttek, együtt a család, egy beleszólós anyós és sógornő nélkül.
Persze jóljön a nagyszülői segítség mindkinek, de nem mindenáron...
"azért vett tápszert a sógornő h az anyós addig tudja etetni a gyereket amíg ö elmegy vásárolgatni ide oda -- akár le is fejhette volna a tejet ezért felesleges pénzt kidobni és tápszet venni
a nagyobb gyereket is az anyós gondozta, adta a gyógyszert be ha kellet mosott főzőt rá stb...
ott lakik anyósnál a 2 gyerekkel és még ö sértődik meg
egy finom célzást tett csak az anyós !!!
am nem értem h a "kedves" sógornő miért nem a gyerekekkel megy el vásárolgatni -- no nem baj majd megtanulja milyen ha neki kell mindent csinálni és nincs nagyi aki segítene
szerintem nem olvastad el az egészet -- pótold !"
Mondta ezt a sógornő, aki dagadtozza, rondázza, sárkányozza és gyakorlatilag hülyézze. Meghallgatnám én a másik felet is. Amúgy meg, ha olyan nagy teher volt ő gyerekestől, meg hülye meg stb. akkor mit kell itt azon lovagolni, ha na most elköltözött. Inkább örüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!