Hogyan "szabadulhatnánk" meg az anyósomtól?
Figyelt kérdés
Már szinte elkeserítô,hogy semmi ötletünk sincsen! A férjem házában lakunk,anyósomnak haszonélvezeti joga van. Kezdeném ott,hogy havi 10-15 ezer fttot ad a rezsibe,a többit elcigarettázza (nagyon kevés jövedelme van). Egész nap csak fekszik,ha felis kel,kávézni és cigizni,semmit nem csinál! Beleszól mindenbe,akár a fôzésrôl van szó,akár a kertmûvelésrôl,akár a gyermekek nevelésérôl! Semmit nem hagy szó nélkül. Unom,hogy állandó jelleggel nekem kell összetakarítanom utána ha azt akarom,hogy rend legyen. Még elmosogatni is képtelen maga után. Ha elmegyünk...hová? minek? mikor jössz/jöttök?...Már nem beszélünk vele kb 6 hónapja,csak amit nagyon muszáj. A férjem felajánlotta neki,hogy veszünk egy kis öszkomfortos házat,költözzön,de nem hajlandó. Mibôl élne meg?-a válasza ez. Nekem van egy ingatlanom,de nagyon sokat kellene rá költeni,ezt nem engedhetjük meg magunknak. A férjem,illetve az én ingatlanomon is jelzálog van,mert hozzáépítettünk a férjem házához ahol jelenleg is lakunk.Már két munkahelyen is dolgozik a párom,hogy megtudjunk élni. Én még gyesen vagyok kissebbik gyermekünkkel.Már nem bírjuk elviselni az ingyenélô anyóst! Van kit eltartanunk! Még a telefonszámláját is nekünk kell fizetni,mert sajnos a férjem nevén van az elôfizetés,lemondani meg még nem lehet. Házat akartunk venni másik megoldásként magunknak,de ha az enyémet nem tudjuk felujjítani,akkor mibôl vegyünk ekkorát minimum,amiben most élünk?! Sajnos csak telnek a napok,hetek és nincs ötletünk hogyan tovább....hogy mi a két kicsi gyermekünkel külön életünk legyen és nyugodt,ami a legfontosabb! Sajnálom,hogy ô nem akar külön költözni,mert egy kis ingatlant,ami neki elég lenne,még megtudtunk volna venni. Valaki tudna hasznos ötlettel segíteni nekünk?2013. jún. 12. 19:54
11/17 anonim válasza:
"A férjem felajánlotta neki,hogy veszünk egy kis öszkomfortos házat," - miből akarnátok venni? Abból a pénzből vegyetek magatoknak vagy újítsátok fel a tiédet és költözzetek.
12/17 anonim válasza:
"Innen nézve tiszta haszon, hogy dohányzik..."
Ez eléggé szánalmasan paraszt duma volt,mondom úgy,hogy a kérdező mellett voksolok........
Más dolog az,hogy megkeseríti az életüket,és azon gondolkodnak,hogy mi legyen,meg megint más valakinek a halálát kívánni,ami irtó gusztustalan.....
13/17 anonim válasza:
A férjem felajánlotta neki,hogy veszünk egy kis öszkomfortos házat,költözzön,de nem hajlandó. Mibôl élne meg?-a válasza ez. Nekem van egy ingatlanom,de nagyon sokat kellene rá költeni,ezt nem engedhetjük meg magunknak. - Ha lenne pénzetek venni, akkor adjátok el a te lakásod is, meg abból a pénzből amiből vennétek, rakjátok össze és költözzetek. Anyós meg majd megy a híd alá!
14/17 anonim válasza:
Utolsó, azt írja jelzálog van a lakáson. Azt nem tudja eladni.
Le lehet pontozni de ha a kérdező és férje vette fel a hitelt, nem értem miért az anyósnak kellene fizetni.
Ha nem fizetnek akkor a kérdezőék vesztik el a házukat.
15/17 A kérdező kommentje:
Kedves 7es. Az apósom ingatlana ez,amit még a szülei építettek és a halála után a fia örökölte.Akkor anyósomnak semmi köze nem volt hozzá.Teljes tetôcserét csinált a házon illetve a fürdôt felujjította és azzal a feltétellel,hogy a férjem haszonélvezeti jogot engedélyezi.Nos már most bánja,de belement.Azóta lakik az ingatlanban,elôtte Bpeten élt,dolgozott,mert külön volt apósomtól.Sajnos mégcsak 55 éves,de nem megy dolgozni azzal az indokkal,hogy nem bír,mert beteg.Orvosokhoz járkál,azt hiszi leszázalékolják,de éveken keresztül nem teszik.Akkor biztosan nagyon beteg?!Szociális járadék van neki (27000 ft).
2013. jún. 13. 06:02
16/17 A kérdező kommentje:
Kedves 10es. Az anyósomnak nem kell a hitelt fizetnie,ezt nem is várnánk el tôle. Mi vettük fel a kölcsönt,teljesen átalakítottuk az egész házat és toldottunk is hozzá. Én fôzök a családomnak,amibôl persze ô is eszik,nem fôz magának! rezsi ráesô részét kellene ideadnia,amit nem tesz....így kényelmesebb ha elvan tartva! Külön lenne jó,ha megoldaná magának,ne az én nyakamon tengôdjön és ne vezényeljen nekem mindenbe! Már sokszor kiosztottam,de lepereg róla.
2013. jún. 13. 06:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!