20 hós kislányom beteg (megy a hasa és lázas), Párom
édesanyja pedig nem fogadja el, hogy ha így marad nem
viszem a Párom születésnapjára, ez jogos?
Figyelt kérdés
Ahogyan írtam, a kislányomnak megy a hasa és lázas is. Jeleztem anyósomnak, hogy ha ez a hétvégéig így marad, mi nem fogunk elmenni a születésnapra. (Páromnak lesz szülinapja és családi ebéd lesz.) Mire Ő közölte, hogy hát, hogy ezt nem tehetem meg mert megrendelte a tortát meg kienged 3 kg húst és nem várhatom el, hogy ne tartsa meg így az ebédet. Mondtam Neki, hogy nem ezt várom el, csak, hogy értse meg, hogy egy hasmenéses lázas gyereket nem fogok húzgálni, pláne, hogy nem is ehet azokból a kajákból meg a tortából sem. Mondjuk Ő azon a véleményen van, hogy annak akinek megy a hasa, nem kell diétáznia hanem rendes kaját kell Neki adni, mert így is elég baj Neki, hogy megy a hasa, nem kell éheztetni... Fiatal anyósom van, szereti is a lányomat, meg jól kijövünk de sokszor olyan nehéz kezelni...Most például még azt is megjegyezte, hogy szerinte azért megy még mindig a hasa a kislányomnak mert nem is adtam Neki gyógyszert...Holott tegnap 2x is adtam a hasfogót...
Párod szülinapját megünnepli egyszer a szüleivel ,egyszer pedig veletek hármasban,kész.
(bár párom nem hagyna itthon beteg gyerekkel)
2013. máj. 24. 08:35
2/13 A kérdező kommentje:
Én nem várom el, hogy itthon maradjon mert tényleg már megrendelték a tortát, 3 kg húst megvettek ez ne menjen kárba, meg nem csak a szülei lesznek ott hanem nagyszülők, a testvérei is. Úgysem tartana sokáig, 2-3 óra, addig mi elleszünk itthon a kislányommal. Hétfőtől-péntekig dolgozik, akkor 8 órát vagyok itthon Vele kettesben. Nekem ez most abszolút nem gond ha elmegy. Jó kedve van a kicsinek alapjáraton, nem lehangolt, nem nyűgös, csak tegnap délelőtt óta megy a hasa, akkor hoztam haza a bölcsiből. Iszik rendesen, sok folyadékot, étvágya is van, tehát így meg sem mondható róla, hogy beteg. Ha felmegy a láza akkor nyűgös természetesen, de kapja a lázcsillapítót.
2013. máj. 24. 08:38
3/13 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy a 3 kiló hús azért menne kárba, mert te meg egy 1,5 éves gyerek nem lesztek ott.
És végül a szokásos kérdésem: a párod nem érez késztetést arra, hogy hogy helyrerakja az anyját? Soha nem fogom megérteni, hogy miért a menynek okoz fejfájást, ha hülye a párja anyja...
2013. máj. 24. 08:43
4/13 A kérdező kommentje:
Elég vehemens az anyukája...De egyébként nem veszekedett velem csak megpróbált kioktatni, kicsit elnyomó fajta. Egyébként jó a kapcsolatunk csak tényleg néha sok mindenben nem értünk egyet. Igazából mindig hülyének néz mert én az orvos utasításait előtérbe helyezem... Például most jött szóba, hogy adtam -e már epret a kislányomnak és mondtam, hogy nem mert két éves koráig nem lehet adni. Mire Ő kinevetett, hogy ezt most komolyan gondoltam? De így voltunk a tejjel is, meg egyéb dolgokkal... Ő mindig csak legyint rám egyet. Szerethető, vidám, mosolygós nő, csak az az egy baja van, hogy szerinte az egyetlen elfogadható nézőpont az az övé. :) És itt sok az ütközés. De egyébként ha meggyógyul is a kislányom tehát például már szombaton nem menne a hasa, vasárnap sem szívesen adnék Neki zsíros ételeket, meg ilyen hasonló dolgokat...Nyilván nem hiányzik. És nem értem miért nem lehet ezt épp ésszel megérteni. Amikor az Ő lányának ment a hasa Ő tökfőzeléket csinált Neki meg ilyesmit, ami alapból tejes. Ő (ahogy írtam is) a diétával abszolút nem ért egyet. Egyébként az ok, amiért úgymond semmibe veszi az orvos utasításait mert amikor nagyon pici volt a lánya félrekezelték és majdnem meghalt...Ezért nem hisz már az orvosoknak mert azt nem voltak képesek észrevenni, hogy tüdőgyulladása van a gyereknek. Hiába vitték, mindig azt mondta, hogy csak nátha!
2013. máj. 24. 08:53
5/13 anonim válasza:
Anyós kartárs rendkívül korlátolt és ostoba nőszemély. Sajnos ezt így nem mondhatod a szemébe, úgyhogy csináld amit ő, vedd figyelmen kívül amit mond, és csak nem menj el. Ha szóvá teszi, te is legyél határozott, te vagy az anyja, így döntöttél és pont. Nem fogsz ezen vitatkozni. És most ha megbocsát, dolgod van, és leteszed a telefont. Ennyi.
Az én nagyanyám mindig azt modta, aki beteg az nyögjön és feküdjön. Ilyenkor mindig piritósra, héjában főtt kruplira meg teára szorította magát. 100 évig élt az öreglány. No comment.
2013. máj. 24. 09:03
6/13 anonim válasza:
Lázas betegként még jómagamat sem kínoznám azzal, hogy elmegyek otthonról, nemhogy egy kisgyereket. Nem kell vele törődni!!! A gyermek egészsége a legfontosabb!
2013. máj. 24. 09:18
7/13 anonim válasza:
És akkor összedőlne a világ, ha egy héttel el lenne halasztva a dolog? Vagy te otthon maradsz a gyerekkel, férjed meg jól elvan és ünnepel?
2013. máj. 24. 09:52
8/13 A kérdező kommentje:
Én nem akarom, hogy elhalassza, nyugodtan tartsák meg, nekem nem gond. :) Csak azt ne eröltesse, hogy a kicsit vigyem!
2013. máj. 24. 10:21
9/13 anonim válasza:
Teljesen egyet értek veled. A kislányod szenvedne, főleg ha még bele is diktálnának egy adag nem diétás kaját, nyűgös is lehet... az sem biztos, hogy nem fertőzhet meg mást, ha mér lázról van szó.
2013. máj. 24. 18:18
10/13 anonim válasza:
Te írtad ki a férjed bulizna a 'beteg gyerekkel lenni' helyében kérdést is, ugye?
Nem azért, de elég sok problémád van az emberekkel és sok időd is beteg baba mellett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!