Ez szerintetek helyén való? Esetleg felfújom?
Lányom 20éves, a vőlegénye 25, ő külföldön dolgozik, havonta, mikor hogy nálunk tölt 1 hetet, mert ugye akkor jön haza és hadd legyenek együtt.
Semmit nem kérek hogy pótoljanak, mondjuk a lányom ad max 5.000 van hogy csak 2.000 de nem várom el.
Voltunk vásárolni, 4esben, az én férjem, én lányom és vőlegénye, jönnek mosóporral a kezükbe, és megkérdezték hogy én kérek-e??!! Néztem nagyon hát nem, és hogy az kinek lesz? A fiú szüleinek! Hát rendben gondoltam, de azért számomra furcsa, mert a lányom a " család mosószerét " használja, úgy értem hogyha a barátjára kimos, ami természetes is, csak fúrcsálom hogy a fiú anyja nem moss rá, mégis ő kap mosóport, pedig ha hiszitek hanem, a 1éve dolgozik külföldön én minden hónapba úgy pakolok mint a saját fiamnak, az ő szülei viszont egy nagy semmit, viszont kérni pénzt annál többet, ami korántsem helyén való.
Sajnos ezt itt szeretném kibeszélni, mert ha nekik mondom akkor már szépen nem tudom mondani. Ti mit gondoltok??
Igen, csak ebben a helyzetben a 'fiú' egy felnőtt, kereső FÉRFI!!! Itt nem iskolás fiatalokról van szó, akik 1-2 napig a másiknál vannak.
A Kérdező abszolút jóindulatú, de engem is zavarna, ha ilyen esetben legalább nem ajánlaná fel, hogy hozzátesz valamit a közöshöz, attól függetlenül, hogy elfogadnám-e vagy sem.
Ha belegondoltok a víz, áram, étel 1 hétre egy főnek azért pénzbe kerül, ráadásul a Kérdező még pakol is fel neki, amikor megy vissza külföldre. A lánynak viszont nincs keresete. Bárki bármit mond, ilyenkor jóérzésű ember felajánlja, hogy vásárol vagy pénzt ad ezért cserébe. Nem arról van szó, hogy ezt a másik fél elfogadja-e, hanem magáról a GESZTUSRÓL.
De a gesztust megkapta a kérdező. Megkérdezték, vegyenek-e mosóport. Mondta hogy nem. Erre most ki van akadva, hogy a gyerekek azt tették, amit mondott és nem vettek neki mosóport.
Erre mondják, hogy az ember nyissa ki a száját. A gesztust megkapta, megkapja, nem kell neki. A lánya alkalmanként ad valamennyi pénzt, elfogadja, de állítja hogy nem várja el.
Aztán meg megy a hiszti, hogy miért nem szállnak be, amikor anyóséknak meg vásárol a srác.
Ennek a helyzetnek az lenne az intelligens megoldása, hogy vagy megbeszéli a lányával a kérdező, hogy alkalmanként x összeggel szálljon be a srác, vagy megbeszéli velük, hogy legyenek minden második alkalommal a srác szüleinél, vagy legalább ha a srác venni akar neki valamit, akkor azt mondja, hogy nagyon kedves vagy, köszönöm. Nem azt, hogy ne vegye meg, aztán meg magában fortyog, hogy a fiú nem erőszakolta rá.
Azt hiszem, erre mondják, hogy azért van az embernek szája, hogy beszéljen.
(Megjegyzem számomra ez borzasztóan furcsa, mi ha megyünk valamelyikünk szüleihez a párommal, esetleg hosszabb időre, szívbaj nélkül adnak alkalmanként egy-egy listát, hogy gyerekek, menjetek el vásárolni. És olyankor mi fizetünk, így nincs gond.)
Utolsó, az milyen gesztus, amikor már rakják bele a kocsiba és közben mellesleg megkérdezik, hogy jaj, Gizi néni, nem kér maga is egyet? Elég faramuci, kényszer szülte kérdés...
Az egy dolog, hogy a lány ad 2000 forintot havonta (ami amúgy közel sem fedezi az étel költségét, de nem elvárható, hogy ilyen esetben Ő fizessen, ha nem is dolgozik, ezt a munkával rendelkező barátjának kellene elintéznie, mármint a fizetést, természetesen a dologról a szülőknek a lánnyal kell beszélnie.
" Utolsó, az milyen gesztus, amikor már rakják bele a kocsiba és közben mellesleg megkérdezik, hogy jaj, Gizi néni, nem kér maga is egyet? Elég faramuci, kényszer szülte kérdés... "
Te sem vagy ép, az biztos. Ha Gizi néni kér még egyet, akkor ismét megemeli a fiatalember a karját, és hozzárak mégegyet.
Megkérdezték, nem kért, mi a probléma?
Ha itt valójában nem is a mosóporról van szó, hanem arról, hogy az ott töltött hét fejében számítana a kérdező valami pénzbeli támogatásra, akkor azt tessék értelmesen, felnőtt ember módjára megbeszélni a fiatalokkal. Nyugodtan meg lehet nekik mondani mindenféle rosszindulat nélkül, hogy nagyon szívesen látod, de jól esne, ha beszállna ilyenkor a költségekbe, mert mondjuk nehezen jöttök ki. Nem bunkóság.
Viszont azon hisztériázni, hogy elutasítás után mégsem vesz nektek mosóport, felesleges.
A kérdező nem jóindulatú, mert semmi köze nincs ahhoz, hogy a fiú mivel támogatja a szüleit. SEMMI. Ahhoz van köze, hogy neki esetleg megterhelő a fiú és szálljon be, de azonkívül máshoz nincs.
Ha őt zavarja, hogy náluk van minden hónapban, akkor ezt lehet boncolgatni, meg lehet rá megoldást keresni, de ehhez semmi köze nincs annak, hogy ő a szüleinek mit vesz, mit nem vesz.
Itt nem a mosóporon van a probléma, csak ez pont volt az i-re.
A kérdező azt nehezteli, hogy ő anyja helyett anyja a fiúnak, ő csomagol be neki élelmiszert,ha megy vissza külföldre, ő látja vendégül stb....s a fiúnak magától nem jutna eszébe, hogy ehhez hozzájárulna. S most nem a mosóporos dologról van szó, hanem a többi esetben.
Igaz nem tudom a kérdezőék milyen anyagi helyzetben vannak, mennyire megterhelő nekik ez 1 hét.
Én egyébként a fiú helyében magamtól vennék ezt-azt, ha látnám, hogy milyen szívesen vendégül látnak rendszeresen!
Utolsó, akkor miért nem csak arról ír, hogy mennyit csomagol, meg segít és ott van minden hónapban egy hetet és eszébe se jut semmit adni.
Minek kell a fél kérdést arra kihegyezni, hogy mer' a saját szüleinek miért vesz dolgokat?
Gondolom szeretné megbeszélni értelmes emberekkel a problémáját,hogy más szülő hogy állna ehhez.
Felesleges itt a válaszolóknak kiragadni a mosóport, mert nem ez a probléma.
A másik része: A fiú szüleiről szó esett. Érdekes a hozzáállásuk szó se róla. Ennek a fiúnak a saját jövőjét kell megalapoznia, nem pedig a dolgozni nem akaró szüleit eltartani. Én is sokat segítettem anyáméknak, de amikor észrevettem, hogy ez átment kihasználásba, akkor leálltam.
Igen!Van különbség a segítség és a kihasználás között.
S igen érdekes, hogy a fiú szülei a pénzt elvárják, viszont nem látják vendégül a gyereküket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!