Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Van nekem egy anyósom. Immár...

Van nekem egy anyósom. Immár 2 éve vagyunk együtt a párommal. Most várjuk a gyereket -még pár hét és megszületik. Hogyan jöjjek ki vele?

Figyelt kérdés
Nos a szitu már az elejétől kezdődőtt hogy én a fiával elköltöztem 1 éve azóta nem birja a pofámat. Mert drága anyós évek óta otthon van mint munkanélküli és azt várta el hogy a fia tartsa el élete végéig, és ez még semmi hogy még iszik is... állandóan sajnáltatja magát és nem képes engem elfogadni. Ráadásul állandóan azt hiszi hogy ő jobban tud dolgokat, az én családomat fikázza -pedig nem is ismeri és nem akar velük szemtől szembe kerülni, hogy megismerje. Sőt még a kórházba se akar bejönni hozzám, és azt várja el hogy én hordjam hozzá a gyereket majd. Most azért álljunk meg,ő egész nap otthon hever a kanapéjában, az én anyámék állandóan jöttek -még ha kell éjfélkor is ha valami gondom van. De ő nem akar részt venni a nagymamaságban azt mondta: Inkább meghal minthogy nagymama legyen. Azt várta egy évig hogy legyen vége a párommal, hogy akkor haza költözzön és akkor a fia tartsa el ahogy eddig. Ennyire hogy lehet valaki önző? Nekem ha szülinapom,névnapom bármi van akkor fel se hiv, de én ha nem tudtam menni -mert volt rá példa- akkor küldtem üdvözletet ajándékot stb.... Hiába él a másik fiával az is ugyanúgy munkanélküli... hogy lehetne neki elmondani, hogy van saját magánéletünk, és ne állandóan be kelljen számolnom hogy mennyi pénz megy el minden hónapban. A babára egy fillért nem költött, és nem is ajánlotta fel... egyszerűen sok belőle és a kapcsolatom mindig miatta romlik el. A párom meg azt mondja: ge*** dolog anyám és közted választani... de én érzem hogy őt választotta... és ez nekem fáj.ti mit tennétek?

2013. jan. 16. 08:51
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
én nem kértem anyámékat hogy vegyenek meg mindent. a párom nem ad a gyerekre egy árva fillért se. Nem tudtam félre tenni ,mert állandóan kért valamire. Tőle megkérdeztem tegnap : cigit vennél vagy a gyereknek cipőt? hát inkább a cigit választotta... meg azért az fáj, hogy az anyaságira meg minden segélyre ugrik a párom és mondtam neki hogy az a gyereké - már rögtön besértődött, hogy nem veszünk belőle neki ruhákat. érted a páromnak ruhát -amikor jön egy harmadik személy.... !!! az a baj hogy szeretem, és már sokszor elmentem napokra de mindig visszajöttem, tudom ez az én hülyeségem. anyóstól nem várok el semmit, de azért ne húzzon már ekkora falat maga köré... az utálatom jogos még sok dologban is -most mondok egy példát : volt hogy a kajámba köpött és én ezt láttam. szedte a kaját, beleköpött és odaadta hogy egyek.. volt hogy ott voltam napokig, mert a környéken dolgoztam és csak este jöttem-reggel mentem és egy tányér kaját nem kaptam te hülye ha már kidolgoztad a beled a napon akkor pihenjél... ő elvárta volna hogy fizessek mint valami szállodában. párom nem szólt csak nézte... őt nem érdekli a mi kis vitánk. hiába mondja hogy fontosak vagyunk ez nem látszik. Párom inkább telefont vett magának -mint kiságyat!! és ez a szomorú... PEdig volt neki, csak egyszerűen többet és jobbat akar mindig... a pénzt meg annyira sajnálja hogy inkább a haverjainak ad ,mint a kajába. nekem kell állandóan nélkülöznöm terhesen... és ez az igazság.
2013. jan. 16. 09:30
 12/22 anonim ***** válasza:
90%
A fia sem különb nála, és te még szülsz is neki.
2013. jan. 16. 09:32
 13/22 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem beteg vagy, kérni kéne segítséget, 100%-ban társfüggő vagy, és ezt te nem bános a gyerek kárára sem...

még mindig csak az a gyereket sajnálom.

2013. jan. 16. 09:33
 14/22 anonim ***** válasza:
71%

Ne ugorj!

Először is: Ne a saját szüleidhez hasonlítsd és ne legyenek elvárásaid vele szemben. Ő max. segít, ha akar. Ezt ne felejtsd el. Neki nem kutya kötelessége foglalkozni a gyerekkel és ez elméletben meg se kéne lepjen téged, hiszen le is sz*rja.

2: Ne keresd, ne köszöntsd fel.

3: Ne vidd a gyereket át hozzá. Ha látni akarja, felemeli a popsiját és átballag hozzátok.

4: Magyarázd el a párodnak, hogy nem választásra akarod kényszeríteni (ugye??!), csak szeretnéd, ha elbeszélgetne az anyjával a viselkedéséről.

2013. jan. 16. 09:38
 15/22 anonim ***** válasza:
94%

Nem értelek.Tudod, hogy milyen a párod és egy ilyen mellé még gyereket is szülsz?

Ne haragudj meg, de Te sem vagy normális.

2013. jan. 16. 10:07
 16/22 anonim ***** válasza:
93%
Én az ilyen történetekre csak azt tudom mondani, hogy: edd meg, amit főztél.
2013. jan. 16. 10:14
 17/22 anonim ***** válasza:
72%

Bizony a fiúnak is és a lánynak is le kell válni a szülőkről. Ez az élet rendje.

És a jó házasságban mindig annak kell vállalni a konfliktust, akinek a szüleivel történik az összezördülés. Egy férjnek ki kell állnia a párja mellett. Nem szabad megengedni, hogy az egyik fél teherként élje meg a házasságot. A tietek egy új család, ti döntötök a sorsáról. Természetesen a gyerek kapcsolatát is békén kell hagyni a szüleivel. Meg kell hallgatni a szülőt, de a döntés a tietek kell, hogy legyen .

Az én tesóm az egyik alkalommal, amikor valamit szólt az Anyu a gyerekneveléssel kapcsolatban, a tesóm feleségére, akkor a tesóm szólt Anyunak. Anya , biztos jó dolog az amit mondasz, de mi a Tündivel másképpen gondoljuk, és tesszük. Nagyon örülünk a segítségednek, és igényt is tartunk rá, de ez a mi családunk és mi így teszünk.

Nem kellett a Tündinek konfliktusba kerülni Anyuval.

Persze ez csak a jól működő családokban lehetséges.

Az alkohol, a szeretethiány, a mások semmibevevése nagyon bezavar. A pároddal kellene leülnöd beszélni.

A szüleitől eltiltani butaság, de a szükséges és jó kapcsolatot mindig a gyerek próbálja rendbe tartani akár a szülők véleménye ellenében is.

2013. jan. 16. 10:15
 18/22 anonim ***** válasza:
84%

Szerinted van értelme vele maradni?Menj inkább vissza a szüleidhez,gondolom megengedik.Egy ilyen emberrel ne élj együtt.Főleg nem kell a gyermekednek egy ilyen "apa".Az én férjem ezt csinálta volna,nem gondolkoztam volna rajta,hogy vele maradok-e.Pedig az ő családjáról is tudnék mit írni.Azok sem különbek:S

Az,hogy már az anyaságiból magára költene is érdekes,mit gondol,hogy azért adják,hogy ő ruházkodjon?Dolgozzon meg érte,az a gyermeké.Költözz inkább el,akkor neked is lesz pénzed,meg nyugalmad.

Mikor írtad,hogy beleköpött a kajádba és abból egyél...a párod meg eltűrte,akkor már el kellett volna hagyni.Az ellenségemmel sem tenném ezt..:S Kerülj ki ebből a családból,mert saját magad minősíted le.Ilyen emberekre nincs szükséged!!

2013. jan. 16. 10:17
 19/22 anonim ***** válasza:
83%

Nos, bár az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, de akkor gondolkoztál volna, mielőtt a baba összejött....

Mert ha nem tudsz továbblépni az anyós hülyeségén, és a párod is nagyívből tojik rá, hogy hogy érzed magad, és az anyja mellett kitart, hát akkor én léptem volna...

Meg ez a mondat, h "ge*** dolog anyám és közted választani", ezt így hogy?

Nekem a szövegből az jön le, hogy a kapcsolatotok nem olyan kiegyensúlyozott, mint ahogy szeretnéd, ÉS ennek ellenére bevállaltatok egy babát...

gratula...

2013. jan. 16. 10:37
 20/22 anonim válasza:
34%

Szia, én megértelek. Ami lejött az egész story-ból, az arra mutat rá, hogy anyósodék más életszínvonalon élnek, mint te/ti. Vhol irígykedik rátok anyós, és a fián keresztül próbálja kihasználni a lehetőségeket.

Felelősséget nem vállal se a tetteire, se a viselkedésére? Mert van elég kimondott mondata, amit meg kellene magyaráznia, és a párpdnak is fel kellene tűnnie, hogy az anyja vmit nagyon rosszul csinál. Egy anyának PÉLDÁT is kellene mutatnia, megpróbálni a fiát támogatni, kedvesen viselkedni azzal a nővel, aki a fiát már 1 éve eltartja, mert végül is te sokat teszel a párodért.

A párod még belül nagyon gyerek, függ az anyjától és nem látja át, hogy neki már nálad, és a kicsi gyermekénél KELLENE kikötnie, nem anyuka szoknyájánál.

Anyósod provokál téged, még azt is feltételezi, hogy megcsalod a fiát. MIÉRT? Mert benned vmi olyan nőt lát, aki mellett a fia kevés. És van benne vmi. Az ő nívójuk sokkal alacsonyabb, nézdd meg ahogy élnek, cigi, alkohol, munkanélküliség stb. Ez már a lejtő amin nehéz visszafordulni.

DE neked van még esélyed a párodon változtatni, jó irányba terelni. Állj a sarkadra és neveldd meg, ha már az anyja nem tette. Persze szeretettel, nem úgy hogy veszekedés legyen. Hidd el, ha megszületik a kicsi, meg fog ő változni kívül-belül. :)

Minden férfinek egy nagy változást hoz az első gyermeke érkezése. Te is fogsz változni, minden a gyermek körül fog forogni és eltörpül majd anyósod, és a családja mellette. Nem baj, ha nem jön be a kórházba, nem baj, ha nem jön meglátogatni otthon se. Annál jobb, mert lesz vmi, ami miatt a párod is haragudhat rá. Neki is fájni fog, ha az anyja így viselkedik az unokájával. És ez lesz a kezdete egy szebb, jobb közös jövőnek! Nem fog ő visszamenni az anyjához, ha van egy kis esze! Az az életforma tetszene neki, ahogy ők élnek???

Drukkolok neked, és remélem sikerül nektek megbeszélni a helyzetet, és változni fog a párod pozitív irányban. Neked mostantól keményebbnek kell lenned vele, ne hagydd hogy kihasználjon! Mert vmi azt súgja, hogy a párod is kihasznál ahol csak tud, és ő fele annyit nem tesz érted. A saját kis szenvedélyei fontosabbak mint a gyereke? Szenvedélybeteg, és egoista. Vedd meg a kiscipőt és minden mást, ne is kérdezdd őt, hogy akarja-e. Majd akkor fog rájönni az önző, és buta viselkedésére amikor már ott van a kis bébi a kezében. Akkor fogja bánni, hogy előtte miért volt olyan egoista és vak.

Minden jót nektek, és fel a fejjel, van remény! Sok erőt kívánok Neked a következő hetekhez, hónapokhoz! Ügyes vagy, és meg tudod oldani a dolgokat!

34/N

2013. jan. 16. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!