Van nekem egy anyósom. Immár 2 éve vagyunk együtt a párommal. Most várjuk a gyereket -még pár hét és megszületik. Hogyan jöjjek ki vele?
Szerintem beteg vagy, kérni kéne segítséget, 100%-ban társfüggő vagy, és ezt te nem bános a gyerek kárára sem...
még mindig csak az a gyereket sajnálom.
Ne ugorj!
Először is: Ne a saját szüleidhez hasonlítsd és ne legyenek elvárásaid vele szemben. Ő max. segít, ha akar. Ezt ne felejtsd el. Neki nem kutya kötelessége foglalkozni a gyerekkel és ez elméletben meg se kéne lepjen téged, hiszen le is sz*rja.
2: Ne keresd, ne köszöntsd fel.
3: Ne vidd a gyereket át hozzá. Ha látni akarja, felemeli a popsiját és átballag hozzátok.
4: Magyarázd el a párodnak, hogy nem választásra akarod kényszeríteni (ugye??!), csak szeretnéd, ha elbeszélgetne az anyjával a viselkedéséről.
Nem értelek.Tudod, hogy milyen a párod és egy ilyen mellé még gyereket is szülsz?
Ne haragudj meg, de Te sem vagy normális.
Bizony a fiúnak is és a lánynak is le kell válni a szülőkről. Ez az élet rendje.
És a jó házasságban mindig annak kell vállalni a konfliktust, akinek a szüleivel történik az összezördülés. Egy férjnek ki kell állnia a párja mellett. Nem szabad megengedni, hogy az egyik fél teherként élje meg a házasságot. A tietek egy új család, ti döntötök a sorsáról. Természetesen a gyerek kapcsolatát is békén kell hagyni a szüleivel. Meg kell hallgatni a szülőt, de a döntés a tietek kell, hogy legyen .
Az én tesóm az egyik alkalommal, amikor valamit szólt az Anyu a gyerekneveléssel kapcsolatban, a tesóm feleségére, akkor a tesóm szólt Anyunak. Anya , biztos jó dolog az amit mondasz, de mi a Tündivel másképpen gondoljuk, és tesszük. Nagyon örülünk a segítségednek, és igényt is tartunk rá, de ez a mi családunk és mi így teszünk.
Nem kellett a Tündinek konfliktusba kerülni Anyuval.
Persze ez csak a jól működő családokban lehetséges.
Az alkohol, a szeretethiány, a mások semmibevevése nagyon bezavar. A pároddal kellene leülnöd beszélni.
A szüleitől eltiltani butaság, de a szükséges és jó kapcsolatot mindig a gyerek próbálja rendbe tartani akár a szülők véleménye ellenében is.
Szerinted van értelme vele maradni?Menj inkább vissza a szüleidhez,gondolom megengedik.Egy ilyen emberrel ne élj együtt.Főleg nem kell a gyermekednek egy ilyen "apa".Az én férjem ezt csinálta volna,nem gondolkoztam volna rajta,hogy vele maradok-e.Pedig az ő családjáról is tudnék mit írni.Azok sem különbek:S
Az,hogy már az anyaságiból magára költene is érdekes,mit gondol,hogy azért adják,hogy ő ruházkodjon?Dolgozzon meg érte,az a gyermeké.Költözz inkább el,akkor neked is lesz pénzed,meg nyugalmad.
Mikor írtad,hogy beleköpött a kajádba és abból egyél...a párod meg eltűrte,akkor már el kellett volna hagyni.Az ellenségemmel sem tenném ezt..:S Kerülj ki ebből a családból,mert saját magad minősíted le.Ilyen emberekre nincs szükséged!!
Nos, bár az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, de akkor gondolkoztál volna, mielőtt a baba összejött....
Mert ha nem tudsz továbblépni az anyós hülyeségén, és a párod is nagyívből tojik rá, hogy hogy érzed magad, és az anyja mellett kitart, hát akkor én léptem volna...
Meg ez a mondat, h "ge*** dolog anyám és közted választani", ezt így hogy?
Nekem a szövegből az jön le, hogy a kapcsolatotok nem olyan kiegyensúlyozott, mint ahogy szeretnéd, ÉS ennek ellenére bevállaltatok egy babát...
gratula...
Szia, én megértelek. Ami lejött az egész story-ból, az arra mutat rá, hogy anyósodék más életszínvonalon élnek, mint te/ti. Vhol irígykedik rátok anyós, és a fián keresztül próbálja kihasználni a lehetőségeket.
Felelősséget nem vállal se a tetteire, se a viselkedésére? Mert van elég kimondott mondata, amit meg kellene magyaráznia, és a párpdnak is fel kellene tűnnie, hogy az anyja vmit nagyon rosszul csinál. Egy anyának PÉLDÁT is kellene mutatnia, megpróbálni a fiát támogatni, kedvesen viselkedni azzal a nővel, aki a fiát már 1 éve eltartja, mert végül is te sokat teszel a párodért.
A párod még belül nagyon gyerek, függ az anyjától és nem látja át, hogy neki már nálad, és a kicsi gyermekénél KELLENE kikötnie, nem anyuka szoknyájánál.
Anyósod provokál téged, még azt is feltételezi, hogy megcsalod a fiát. MIÉRT? Mert benned vmi olyan nőt lát, aki mellett a fia kevés. És van benne vmi. Az ő nívójuk sokkal alacsonyabb, nézdd meg ahogy élnek, cigi, alkohol, munkanélküliség stb. Ez már a lejtő amin nehéz visszafordulni.
DE neked van még esélyed a párodon változtatni, jó irányba terelni. Állj a sarkadra és neveldd meg, ha már az anyja nem tette. Persze szeretettel, nem úgy hogy veszekedés legyen. Hidd el, ha megszületik a kicsi, meg fog ő változni kívül-belül. :)
Minden férfinek egy nagy változást hoz az első gyermeke érkezése. Te is fogsz változni, minden a gyermek körül fog forogni és eltörpül majd anyósod, és a családja mellette. Nem baj, ha nem jön be a kórházba, nem baj, ha nem jön meglátogatni otthon se. Annál jobb, mert lesz vmi, ami miatt a párod is haragudhat rá. Neki is fájni fog, ha az anyja így viselkedik az unokájával. És ez lesz a kezdete egy szebb, jobb közös jövőnek! Nem fog ő visszamenni az anyjához, ha van egy kis esze! Az az életforma tetszene neki, ahogy ők élnek???
Drukkolok neked, és remélem sikerül nektek megbeszélni a helyzetet, és változni fog a párod pozitív irányban. Neked mostantól keményebbnek kell lenned vele, ne hagydd hogy kihasználjon! Mert vmi azt súgja, hogy a párod is kihasznál ahol csak tud, és ő fele annyit nem tesz érted. A saját kis szenvedélyei fontosabbak mint a gyereke? Szenvedélybeteg, és egoista. Vedd meg a kiscipőt és minden mást, ne is kérdezdd őt, hogy akarja-e. Majd akkor fog rájönni az önző, és buta viselkedésére amikor már ott van a kis bébi a kezében. Akkor fogja bánni, hogy előtte miért volt olyan egoista és vak.
Minden jót nektek, és fel a fejjel, van remény! Sok erőt kívánok Neked a következő hetekhez, hónapokhoz! Ügyes vagy, és meg tudod oldani a dolgokat!
34/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!