Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak az anyósommal?

Mit csináljak az anyósommal?

Figyelt kérdés

Papíron nem az anyósom, de a fiával már ezer éve együtt vagyunk.

Egyszerűen nem bírom ki őt!

Komolyan, sikítani tudnék, ha beszélnem kell vele!

Állandóan, állandóan és állandóan kioktat, és nevelni próbál, pedig 25 éves múltam, 4 éve élek a gyerekével, a hócipőm tele van vele ez az igazság!

A beszélgetés abból áll, egy pár udvarias mondat után, hogy "oktat", tanítónő volt, ezt szokta meg.

Oktatást kapok a "jó életről", a helyes viselkedésről, a jó főzésről, a női szerepekről, az öltözködésről, a szabadidő helyes eltöltéséről, amit én csinálok, az természetesen sz.ar mondanom sem kell...

Oktat, és nekem hallgatnom kell, mint egy birkának, mert ha visszaszólok, akkor meg van sértődve!

Próbáltam visszaszólni, hogy majd én tudom, semmi eredmény, nem mentem hozzá, semmi eredmény!

A fiát is folyton oltogatja ellenem, de ezt már bánja a fene, csak nekem ne kellene hallgatnom őt!

Kezdettől fogva ez van, úgy érzem magam, mint egy hülye taknyos, ha hozzám szól, és mindenbe beleszól!

Mit csináljak ezzel a nővel?

Már nagyon kezd az idegeimre menni, sokszor úgy érzem, hozzávágok valamit, de ezt talán mégse...

Van jobb ötletetek?

2012. nov. 6. 15:39
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Sajnos ettől félek én is!

Most se áll ki mellettem, mert ő "anyuka kicsi fia", mi lesz később?

Semmi jó, ahogy nézem!

2012. nov. 6. 15:58
 12/25 anonim ***** válasza:
66%

Az egy dolog, hogy anyósod gyagyás, na de a fia!

Az én anyósom sem egy szent, de a fia útbaigazítja, ha kezdi a dolgait, nem rám parancsol, hogy fogadjam el, meg elvonul, miközben engem cseszeget.

Ez jobb nem lesz, csak rosszabb.

A párod nem fog kiállni melletted. Ebben nincs változás, nem lesz más jövőre, vagy azután. Anyósodnak egyre több dolog lesz, amibe beleszólhat, és egyre inkább rájön majd, hogy a fia úgy sem véd meg, sőt, ha te megvéded magad, még a fia is ott fog kontrázni, hogy mit képzelsz, fogadd el az ő anyukáját.

2012. nov. 6. 16:03
 13/25 A kérdező kommentje:

Sajnos ez már meg is kezdődött!

"Anyósodnak egyre több dolog lesz, amibe beleszólhat, és egyre inkább rájön majd, hogy a fia úgy sem véd meg, sőt, ha te megvéded magad, még a fia is ott fog kontrázni, hogy mit képzelsz, fogadd el az ő anyukáját."

Ez pontosan így van, ahogy írod!

Bár úgy lenne, mint a Te férjeddel, hogy helyreteszi az anyját, de nem, sajnos!

Már, sajnos, nem bízom abban, hogy a párom kiáll majd mellettem, abban mégkevésbé, hogy anyósom lekopik rólam, és befejezi a cseszegetést.

Egyre jobban érlelődik bennem, hogy szét kéne mennünk, mert tényleg kivagyok, és nem ez az egyetlen dolog, ami miatt kivagyok velük kapcsolatban.

2012. nov. 6. 16:09
 14/25 anonim ***** válasza:
81%
Lécelj le, aztán ha utánad megy könyörögni, akkor megmondod, hogy mik a feltételek. ha meg továbbra is hülye, találsz te normális pasast még normális családdal. Fiatal koromban nekem is volt egy ilyen kapcsolatom, vele terveztük a jövőt, összeköltöztünk, de az ilyen szülei miatt én megléptem. Azóta is áldom az eszem.
2012. nov. 6. 16:35
 15/25 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, megfogadom a tanácsod Utolsó!

Egy biztos, ez így nem mehet tovább, mert valóban egyre rosszabb minden!

2012. nov. 6. 16:55
 16/25 anonim ***** válasza:
80%
Sok sikert, és ne hagyd magad! Egy életed van, nehogy már szarul teljen!
2012. nov. 6. 16:57
 17/25 A kérdező kommentje:

Köszi!

Pont erre gondoltam én is mostanság, hogy akarom-e így eltölteni az életet?

Most lettem jóformán felnőtt, tudok gondolkodni, dönteni, és valóban meg kell tanulnom "nem hagyni magam"!

Ha hagyom magam, úgy végzem, mint sok megnyomorított nő, pl. itt a Gyakorin.

És köszi Mindenkinek a válaszokat!

2012. nov. 6. 17:00
 18/25 anonim ***** válasza:
sztem csapd agyon egy ásóval:)
2012. nov. 7. 12:14
 19/25 Szabó Álmos válasza:

Ez nagyon komoly! Sajnos nálam is vannak 'felrobbanok' szituk, pedig még csak két éve vagyok együtt a párommal. A legjobb érzés, mikor egy olyan ember a 'leendő' anyós, aki imád a múltról beszélni, a fájdalmakról és a nagyon nehéz életről, amit persze egyedül Ő élt át. Aztán, ha én mondok vmit, akár a családomról, vagy magamról, mintha a falnak mesélnék. Szerintem abszolút nem érdeklem, mint ember, és mivel nagyon lelkis tudok lenni, rosszul esik, ha levegőnek néznek. Volt, mikor nyíltan lehülyézett társaságban, kellemes és önbizalom gerjesztő. A fiú persze, hogy az anyja mellett áll, ez amolyan elvághatatlan kötelék. Egyetlen megoldásnak azt látom, ha lesz@rom, mit gondol rólam. A fiával való kapcsolatot nem fogom feladni, mert Ő egy 'kicsit' buta, és a saját kis életével van elfoglalva. Az ilyen embert meg kell hagyni saját, ingerszegény, ostoba és együgyű világában. Te foglalkozz saját magaddal, aki nem érdemel meg, azt meg el kell hagynod! :)

27L

2012. nov. 9. 14:28
 20/25 anonim válasza:

A 9-essel teljesen egyetértek!

Addig pattanj,míg nincs gyerek!!

Nekem már van és így sokkal bonyolultabb a helyzet.

Párom szerint alkalmazkodjak én,mert én vagyok a fiatalabb,az anyja már nem fog változni.

Úgy érzem két "lehetőségem" van: Mehetek a híd alá vagy a diliházba.

2012. nov. 12. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!