Anyósom jól leteremtett. Szerintetek igaza van?
A férjem négy hónapig volt munkanélküli. Most kapott állást itt a falumban, de nagyon húzós. Tűző napon, 12-14 órát. Én is ebben a faluban dolgozom, mint házvezető és nevelőnő. Azért is költöztünk ide, mert itt el tudtam helyezkedni. Viszont a férjem alig tudott bejárni, volt hogy két-három napig nem tudott hazajönni.
A lényeg: anyósom (25km-re lakik) tegnap este hatkor felhív, hogy hol vagyunk. Mert a fia nem veszi fel a telefont. Mondtam neki, hogy még dolgozunk. Kiderült, hogy az albérletünk ajtajában ülnek (a szomszéd hívott, hogy valakik mászkálnak az udvarunkon) Felhívom a főnököt, megkérem hogy siessen haza. Mikor előadtam mi van ki is röhögött, hogy megjött az inkvizítor. Milyen igaza lett. Anyósom a házban húzta a száját (nem volt priti rend)
Erre ma hétkor(!) felhív és lecsesz, hogy az ő fiacskája mennyit szív miattam, ő nem is ennek tanult, mert ez veszélyes (tetőfedővel, áccsal, asztalossal dolgozik, mikor kinek kell segítség), hogy én milyen szemét vagyok, hogy ilyen messzire elvittem tőle a gyerekét és az unokáját (25km, jó vonatközlekedés, kb 15perc), meg hogy áll a kosz a házunkban, rám küldi a gyerekvédelmiseket, hogy seb van a lányom arcán, biztosan verem, mert belőlem kinézi (elesett szegényem a kavicson, minimális, félig gyógyult horzsolás van az orrán)
Miután elhordott minden szemétnek rámcsukta a telefont.
Nem tudom a férjemnek elmondjam-e. Mondjuk most biztosan nem, mert ácssal van és éppen tetőlécet raknak.
hát este ha hazaér modn el neki, de ne felháborodva, ne panaszkodva..
am általában a picifiamos anyukák ilyenek, és egy marha rossz feleség leszel egészen addig amig a férjnek dolgoznia kell, és nem otthon ülni egésznap a kanapén nem csinálva semmit, amig te dolgozol, főzől és takaritasz (és ezt minden nap hogy tiptop legyen a lakás)
mindenképp mond el a férjednek.
anyósod pedig megérthetné végre, hogy a mostani helyzetben oda megy az ember dolgozni ahol munkát talál...egyáltalán nincs igaza!
hagyd a csudába :) mond meg neki h szálljon le rólad. nyugi,ez sosem lesz jobb. a férjem vezető beosztásban dolgozik,4x bent,1x itthon,9-5ig,600-at keres,imádja a családját-3 gyerek-full szerelmesek vagyunk,szépen élünk,tiszták vagyuk, a gyerekek jól neveltek, de anyósom még most is ott tart h szegény picike-33 éves-fiacskája éjt nappallá téve dolgozik,nem erre nevelte/hanem mire ? kérdeztem annü ha nem arra h boldog családja legyen?/ és szegény mennyire kivan. ja edzeni jár,jól néz ki és egészséges.
szóval: anyósnak sosem leszel jó,próbáld elfogadni. nem könnyű én eleinte sokat sirtam/ rendetlen k.urva voltam a szemében aki kiszipolyozza a fiacskáját/ de aztán bekeményitettem és megmondtam neki h állitsa le magát. de ehhez az is kell,h a férjed is melletted álljon,szóval előbb a férjeddel beszélj-határozottan-aztán a kedves mamával
Abszolút neked van igazad. Én első körben a férjemnek szólnék, hogy tegye a helyére az anyját (nem kell veszekedni, de szigorúan és határozottan adja a tudtára, hogy családi dolgokba nincs beleszólása).
Aztán ha ez a jelenet még többször megismétlődne, és a férjem sem tudná leállítani, akkor egyszer (csak egyszer) higgadtan jól kiosztanám az anyósom, utána még levegőnek sem nézném.
Mondd el mindenképp a férjednek amikor hazaér (ezért ne hivd fel,majd munka után ráér)
Jó ugysem leszel sosem,csinálhatsz bármit
Érdekes, hogy mindenki elmondaná. Én nem mondanám el. Megvárnám, míg lenyugszom és átgondolnám úgy mégegyszer. Ha kosz van, azon segíthetsz. Az én fiam kék-zöld foltos folyton, én nem tudom mit baromkodnak az udvaron a többiekkel...a ruhája is elég gáz, mire hazaér. Gyerek, ilyen. Anyósodnak fel kéne nőnie és leválni a fiáról. Az igaz, hogy bánthajta, hogy nem ezt a sok és nehéz munkát szánta volna az édes kicsikéjének, totál igaza van, de ha ő megtett mindent, taníttatta stb. és így is ez lett, akkor ebbe is bele kell törődnie. Nehéz elhelyezkedni mindenkinek, örülni kell, ha van munka.
Én azért nem mondanám el a férjemnek, mert ezzel anyósnak az is a célja, hogy feszkót csináljon köztetek. Ne szidd az anyját előtte soha, még akkor sem, ha még nálad is rosszabb a véleménye az anyjáról. Ezt soha ne felejtsd el. Tudomásul vetted a véleményét, a lelkiismereted tiszta, gyereket nem versz, tisztességesen dolgozol...ennyi. Ha messze van és ritkán jön, akkor az nektek csak jó. :) Ha máskor is lesz ilyen és túlzásokba esik, akkor mondanám csak el a férjemnek, főleg ha a gyerek előtt szidna le. Akkor sem hangoskodnék, elvonulnék gyerekmentes helyre és nem fennhangon közölném a véleményemet. Ez hatásosabb, mint a veszekedés, amire talán anyósod ki van éhezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!