Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért verseng az anyósom...

Gavrill kérdése:

Miért verseng az anyósom velem a gyeremekemért?

Figyelt kérdés
Karácsonykor telt be a pohár az élettársamnak mondtam, hogy az anyja degradál engem. Amikor elmegyünk hozzá, heti 1x velem együtt, vagy jönnek hozzánk heti 3x amikor itthon is vagyok (természetesen sokszor nem is szól, hogy jön) (a férje keres annyit, hogy nem kell dolgoznia, a süt-főz és hoz is belőle a kicsinek), a gyermeket a kezébe ragasztják. a párom és én is hiába mondjuk neki, hogy tegye le van lába, tud menni (másfél éves), de ő erre azt állítja, hogy ő tudja, hogy a gyermek az ő kezében szeret lenni. egyébként senki más nem emelgeti ennyit és egyhúzomba. A párom két tűz között van, én férfi létemre óvó- és általános iskolai pedagógus vagyok, mentálhigiénés a szakmámat tekintve, nem dolgoztam benne. Állandóan azzal jön, hogy a gyermek veszélyben van nálunk, mert ceruzák elérhetőek számára, el is mutatja magán, hogy hogy fogja a gyermek gégéjét átszúrni, vagy a kisszékről hogy fog a kicsi leesni. Amikor szólunk neki, hogy nem lesz baj, amikor nincs ő itt, akkor is játszik és tevékenykedik a kicsi, erre neki csak annyi a válasza, hogy akkor azt ő nem látja. A párom néha az ő oldalán van, néha az enyémén, de nehéz neki, veszekszünk miatta a gyermek előtt is (kereteken belül). Mostanában azt csinálom, hogy amikor itt van vagy ott vagyunk, teljes passzivitást tanúsítok a gyermek kerül. Ez sem tetszik neki, hogy milyen apa az, aki semmit sem csinál. Sokszor vagyok a gyermekkel egyedül órákon keresztül, ameddig az anyukája a dolgait végzi, és tökéletesen elvagyunk. Hogyan lehet egy erős matriarchális anyát, feleséget, anyóst kissé a irányítani, hogy a családok felett ne akarjon dominálni, mert nekem 11 év alatt nem ment, a férjének és a lányának sem, amióta vele vannak. A férje nem volt sokat otthon (3 munkahelyen dolgozott amikor a párom kisgyermek volt), minden az anyósomra hárult. Most is magára veszi a terhet, nem kértük tőle soha, aztán szóvá teszik, hogy neki mennyi dolga van, most már a gyerekkel is, de imádja és szereti, de ha mondok valamit, hogy én a párommal pl. megbeszéltük, hogy nincs plüss az allergiája végett, akkor is vett neki, karácsonyra 5 és még a dédszülőknek is szólt, hogy az vegyenek, így lett a kicsinek 8 plüssállata, és amikor szóvá tettük, az volt a válasz, majd havi szinten kimossa, ha min képtelenek vagyunk rá. Mit lehet tenni, mert rámegy az ép eszünk és az egészséges párkapcsolatunk. Ő maga mondta karácsony előtt, hogy neki nem ér a napja semmit, amikor az unokáját nem láthatja.

tegnap 20:41
 1/8 anonim ***** válasza:
96%

Megmondanám első körben a feleségemnek, hogy allítsa le az anyját, ne menjen heti 3szor làtogatóba, pláne nem bejelentés nélkül. Az ajtót se nyitnám ki

Várj eddig jutottam, úgyse fogja megmondani neki a feleséged, mert fél az anyjától, nem vált még le stb.

tegnap 20:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért ilyen, mert senki sem mer vele konfrontálódni. Tedd helyre őt te, ha már a feleséged ilyen életképtelen napraforgó. Addig úgyse fejezi be a hülyeségeit. Első körben, nem kell heti 3x látogatni, ráadásul bejelentés nélkül. Plüssöket eltávolítod, kidobod,felgyújtod, elajándékozod, bármi. Közlöd vele, hogy a te gyereked, ne ugasson bele a nevelésébe. Nem is csoda, ha degradál, hiszen hagyod. Nem szóvá kell tenni a problémákat, hanem kemény kézzel bunkó paraszt módjára megoldani. A langyos értelmiségi beszéljük meg normális emberekként módszer szerintem az elmúlt 11 évben sem vált be, ezután se fog, ideje változtatni. A feleséged is elengedhetné az anyja csöcsét és koncentrálhatna a családjára. Le lehet pontozni, de máshogy úgysem megy.
tegnap 21:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Pont, mint az anyám. Őt a párom rakta helyre, de alaposan. (Pedig amúgy a légynek sem árt.) És volt egy év mosolyszünet.

Utána rögtön tudott közel normálisan viselkedni. (A hangsúly a "közel" szón van..sajnos. De mégis valami.)

tegnap 21:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A párodnak elsősorban nem köztetek kellene választani, hanem a gyerek érdekeit kellene nézni.
tegnap 22:01
 5/8 anonim ***** válasza:
93%
Mondjuk nem kéne hagyni, hogy rámenjen a párkapcsolatotok, hanem el kéne takarítani a boszorkányt a házatokból. Egyébként ilyen kérdésből 100-ból 99 esetben a meny panaszkodik, és a férj az anyjáról leválni képtelen tutyimutyi, hát itt most fordítva van. Azoknak is azt szoktam tanácsolni, hogy a házastársat válaszút elé állítani: vagy az anyja vagy a saját új családja. Ha a feleséged képtelen az anyjának nemet mondani, és még ráadásul férfi létedre te is, pedig részedről elég lenne egy irdatlan nagy ordítás, akkor hagyd ott ezt a vircsaftot, majd kéthetente látod a gyerekedet. A megoldás bennetek van, és ti nem éltek vele. Azért csinálja ezt a banya, mert ti ezt megengeditek neki. Úgy kezdődik a megoldás, hogy ti nem mentek hozzá karácson és húsvét kivételével egyáltalán, és őt nem engeditek be. Bezárjátok az ajtót, ha kulccsal jön, azt visszaveszitek tle. Anélkül, hogy félnétek. Gyávaság esetén zárcsere.
ma 01:06
 6/8 anonim ***** válasza:
38%

Először a feleségeddel beszélj, hogy ez téged zavar, és beszéljétek meg hogy oldjatok meg.

Beszéljétek meg ketten először a jatékszabalyokat, aztán tartsátok is be. Pl. Nem jöhet bejelentés nélkül. Hetente egyszer fogadjátok. Nincs több plüss. A gyerek nem lehet ennyit kézben. Ha háromszor rá kell szólni anyukára, mehet haza, stb.

Amit megbeszéltetek, azt utána mondjátok el anyósnak, hogy januartól így lesz. De legyen is így, ha nem, hazakülditek szépen aznapra.

Anyóst mindenképpen rendbe kell rakni, és korlátozni, mert már a fejetekre nőtt.

ma 06:17
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

"Egyébként ilyen kérdésből 100-ból 99 esetben a meny panaszkodik, és a férj az anyjáról leválni képtelen tutyimutyi"

Azért, mert ha a saját anyjuk megy, az nem zavarja őket, csak a férjüké. Én mindenhol azt látom, hogy pobt a nő anyja jar oda többet, pláne, ha már unokák vannak. Csak az oké az anyának, a férjnek meg csönd a neve.

ma 06:22
 8/8 anonim ***** válasza:
És mi akadályoz meg benne, hogy elküld a nőd anyját a francba? Hogyha ő már ennyire sem képes?
ma 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!