Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A fiús anyáknak szívás, mert...

A fiús anyáknak szívás, mert a menyük úgyis negatívan fog hozzájuk állni, bármit csinál?

Figyelt kérdés

Azt látom, hogy a nők alapvetően ellenségesen állnak az anyóshoz, mert van ez a társadalmi idea, hogy a férj anyja tuti mindenbe beledumál, kritizál, nem tud leválni a fiáról. És ebből eredően a legtöbben mindent bantásnak, kritkának, beleszólásnak is vesznek, pláne ha az anyós valamiben masképp viselkedik/gondolkodik, mint a saját anyjuk, akkor az tuti nem jó.

A saját anyjuk elmondhatja a véleményét, adhat tanácsot, mehet, unokázhat, a ferj anyja meg ugyanezeket nem teheti meg, lehetőleg ne is keresse túl gyakran a fiát, ne telefonálgasson, ne kerdezzrn semmit az életéről.

Lehet bármilyen jófej, úgyse fog megfelelni a menyének és meg lesz különböztetve, kiebrudalva a saját fia életéből.

En ezt látom magam körül jellemzően. Most gyerekvállalás előtt azért elgondolkodtam, hogy ha nekem csak fiaim lesznek, akkor ez vár rám is, bármilyen normális anyós igyekszem lenji? Jobb, akiknek lányuk van?

dec. 22. 11:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
17%

Ez fordítva is áll.

A nők alapból gyűlölik egymást főleg családon belül.

dec. 22. 16:42
 12/19 anonim ***** válasza:
79%

11

Gondolom ezért szokták verni, bántalmazni, megerőszakolni egymást. Oh várj, azok a férfiak.

Amúgy kérdező, felesleges előre kitalálni, hogy ki kicsodát utál. Majd kiderül, hogy tudnak együttműködni a felek.

dec. 22. 20:36
 13/19 anonim ***** válasza:

Nálunk pont így van az anyósommal. Minden negatív sztereotípia megtestesítője. Bár mióta özvegy lett azóta visszavett, de így is emlékszem arra hogy miket tett.

Fiam van, én minden erőmmel azon leszek hogy ne legyek ilyen. De érdekes tény hogy az anyósomnak is hárpia volt az anyósa állítólag és mégis ilyen volt velem is...

Remélem elkerülhető, de én is azt érzem hogy nem akarok belefolyni más életébe, sosem érdekelt ki honnan rakja a wc papírt vagy honnan nyomja a fogkrémet.

dec. 22. 23:39
 14/19 anonim ***** válasza:
Sok esetben igen.
dec. 23. 08:49
 15/19 anonim ***** válasza:
74%
Anyammal sem felhotlen a viszonyom, sokszor harcolok vele, mert mindig mindent jobban tud nalam, osztogatja a keretlen tanacsokat. Anyosommal meg szimplan nem vagyok hajlando beszelgetni, mert o nem ram kivancsi, hanem csak a regi dolgokat akarja reszegen elsirni nekem. De a ferjemet nem tiltom tole.
dec. 23. 15:26
 16/19 anonim ***** válasza:
74%

Nem törvényszerű. Van ilyen anyós( jelölt) is, meg olyan is.

Az exvőlegényem anyja, a 0. perctől szidott és mindennek elhordott engem, teljesen ismeretlenül, mert " elveszem tőle a fiát". mikor már látott is, mégtöbbet szídott, és a fiának siránkozott ott előttem , hogy tudott egy ilyen ronda nőt választani magának, ez a kapcsolat nem fog működni , úgyis majd qurvalkodni fogok és megcsalom meg ilyenek😂. Amúgy ő csalt meg engem, és felpofozott meg bezárt a szobába mikor szakítottam. Az ablakon át szöktem ki.

Azóta már rég férjhez mentem.. nyilván máshoz. Az anyósom teljesen normális, aranyos, nagyon hálás vagyok neki amiért egy ilyen szuper pasit nevelt mint amilyen a férjem, és kedvelem őt. Amennyire tudom ő is kedvel engem, sosem volt egy rossz szavunk sem egymáshoz, sosem szólt bele semmibe, a férjem rendszeresen megy hozzá, beugrik munka után havi 2-3 szor is, vagy felhívják egymást. Semmi bajom nincs vele. Ő is jön hozzánk, mi is megyünk hozzá.

Én vagyok az egyetlen menye egyébként, a lányai is már férjhez mentek, szóval még 2 pasival osztozom egy anyóson😂

dec. 23. 23:11
 17/19 anonim ***** válasza:
53%

Személyiségfüggő.

Édesanyám az - most már sajnos nem élő - anyósával, azaz az én apai nagymamámmal nagyon jóban volt. Egy emelettel felettünk laktak, sosem volt kéretlen beszólás, és sokat segítettek szüleimnek a pl ránk vigyázással.

Többször hallottam tőlük külön-külön, hogy mennyire szeretik a másikat.

Édesanyám is eddig minden barátnőm felé szeretettel fordult, főleg, ha látta rajtam, hogy boldoggá tesz engem. Ha ennek az ellenkezőjét látta, akkor sem a barátnőmet szidta sem szemtől szemben, sem nekem kettesben, hanem azt próbálta kideríteni, hogyan tudna nekem segíteni abban, hogy jobban legyek.

És én is mindig alapvetően kedves dolgokat mondtam a barátnőmnek anyuról és fordítva amíg nem találkoztak. Aztán később úgyis kialakult a saját véleményük egymásról.

dec. 25. 15:27
 18/19 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem ez erősen torzító meglátás, ami abból ered, hogy akiknek bajuk van, panaszkodnak, akiknek nincs, azok meg nem, és nem tűnnek fel. Ez egy klasszikus sztereotípia, hogy menynek anyóssal, vőnek apóssal van gondja, a régi anyósviccek alapján meg inkább a vő-anyós kapcsolatok a problémásabbak. Szerintem a dolog gyökere az lehet, hogy senki sem tud egy másik idősebb embert a saját szülője szintjére helyezni. Az teljesen értelemszerű, hogy (nemtől függetlenül) mindenki a saját szülőjéhez közelebb áll, megértőbb vele, mint a párja szüleivel. Ugyanakkor a pár szüleit is lehet szeretni és tisztelni nyugodtan. Valós probléma abból szokott lenni, ha női rivalizálás alakul ki anyós és meny közt, vagy ha nagy a generációs különbség, pl. anyós még abban nőtt fel, hogy a tisztes háziasszony minden házimunkát szépen megcsinál, naponta főz stb. a meny meg úgy gondolkozik, hogy napi 8 óra munka mellett jobb a házimunkát is megosztani. Ebből lesz "a menyem lusta, rossz háziasszony, méltatlan a fiamhoz" típusú anyós-hozáállás. A másik porbléma az, hogy anyósból egyszerűen több van, mint apósból, mivel a férfiak korábban is halnak, meg ha valaki lelép a gyerek életéból, az az apa szokott lenni. Szóval sajnos sok elvált vagy özvegy, idősödő asszony van, aki a felnőtt gyereke nélkül magányos. Ha pont a férj az egy szem gyereke, még rosszabb. Ők sokszor a fiuk elrablóját, a nagyobb magány okozóját látják a menyben. Azt fontos megjegyezni, hogy tökéletes ember nincs, így tökéletes meny és tökéletes anyós sem.
jan. 15. 11:16
 19/19 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem mindig van oka annak, ha valaki nem bírja az anyósát. Én nem utálom de folyton azzal ba.sztat évek óta hogy most azonnal csináljunk neki unokát őt az sem érdekli hogy nincs rá pénzünk vagy esetleg előtte össze akarnánk házasodni, majd megoldjuk, csak néha hadd babázzon, mondja ezt úgy, hogy van két másik unokája és az egyik pont babakorú. Na hát tudod ki örülne ennek hogy az összes találkozón nézi a hasamat hogy nagy e mert az azt jelenti terhes vagyok, meg hogy azonnal kezdjünk bele a gyártásba mert tönkretesszük a gyerekeink életét ha az unokatesóitól messze lesznek korban...
jan. 18. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!