Szörnyű meny kérdés? (máshogy nem engedte megfogalmazni)
Mióta együtt van a fiammal, azt hiszi, hogy mindenben ő az első, mindenkinek hozzá kellene igazodni, és ha nem teszi, akkor el van hordva mindennek.
Mai eset: Nálunk 20 éves hagyomány, hogy szeptember első hétvégéjén családdal, barátokkal összegyűlünk, és csinálunk egy nyárzáró bográcsozást és grillezést. Ma reggel kitalálta, hogy neki nincs kedve jönni, fáradt. Mondtuk neki hogy ok, akkor ne jöjjön, majd jön a fiam egyedül. Erre elkezd kiabálni, hogy ki ne találjuk, ők már ketten egy család, egyik se megy a másik nélkül. A fiam mondta neki hogy de, ő igen is el fog jönni, mert szeretne, erre kilökdöste az ajtón (fiam lakása) hogy akkor takarodjon, vissza se kell jönnie, ha cserben hagyja őt.
Nem ez az első eset, mikor azt gondolja mindennek róla kell szólnia csak mert betelepedett a fiam lakásába 3 éve.
Tehát, van más is aki ennyire pórul járt a menyével?
Egy bólogató ,"családi szokásokat " szerető pincsit neveltél a fiadból, erre a neje is rájött. Csak alkalmazza azt, amit megszokott a fiú.
És ez így is marad,ebben biztos lehetsz .
"Egy bólogató ,"családi szokásokat " szerető pincsit neveltél a fiadból"
Miért pincsi az, aki szereti a családját, a családi hagyományokat?
Nem az van, hogy ilyenkor MINDKÉT félnek alkalmazkodni kell? Nem csak a lánynak. Mi van, ha ők szeptember első hétvégén őszköszöntő lakomát tartanak?
Vagy mindenki autista, hogy mindennek ugyanúgy kell mennie 20 éve?
Egyértelmű, hogy ez a múltkori anyósos kérdésre kitalált kamu sztori, de nyilván vannak ilyenek, ha az lett volna a cél, hogy ezt egyértelművé tedd.
Nekem egy gyerekkori jó barátnőm ilyen, nem ennyire durvàn, de nagyon jóban vam a szüleivel, viszont a férjét mindig igyekezett elszeparálni a sajàt családjától, mert nem olyanok, mint az ő szülei, azt elfogadta, hogy kaptak egy csomó pénzt, lakást ajándékba, de mikor a férje anyja beteg lett és pàr hónap ápolásra szorult volna a halála előtt (nem magukhoz venni, mert a másik testvér odaköltözött, csak besegíteni), aklor mondták, hogy nekik két gyerekük van, ez nem fér bele, heti egyszer elengedi a férjét, de fogadjon ingyenes önkormányzati ápolót amúgy. De előtte sem akart sosem odamenni, az unokákat odavinni vagy meghívni őket, miköznem a szülei heti 2-3 alkalommal mentek, csak a pénz kellett...
Barátnő vagy sem, azért még én is megmondtam neki, hogy ez gáz.
Köszönöm a válaszokat. Nem, nem kamu. A fiam lakása, a 1/3 nagyszülői örökség, 1/3 önerő a maradékot mi fizettük, az ő nevén van, mert bőven házasság előtt szerezte,viszont az igaz hogy a felújításba a felesége is adott bele 1 milliót.(ingatlan értéke jelenleg 30 millió körül)
A fiam 29 éves, pár nap és 30. a lány 31.
14es, a fiam is jönni akart, ő szereti ezt a hagyományt. És a lánynak nem volt más dolga, nem kirándult nem tartott ősz köszöntő vacsorát. Nem is lett volna azzal baj ha nem jön, sőt, még örültünk is, hanem a viselkedése.
A fiam eljött, de a felesége egész este írogatott neki, és mikor kikapcsolta a telefonját, minket kezdett el zaklatni. A fiam itt aludt, válni még nem akar, mert azt mondja szereti, de nagyon megváltozott.
Én értem hogy sokat dolgozik, és pihenni szeretne, de ennek lett volna más módja is. És nem ez az első eset, hasonlóan reagálta férjem születésnapi ebédjére, viszont a fiamnak el kellett menni az ő szüleivel hétvégére az anyukája születésnapján, addig hisztizett.
Mi sem vagyunk tökéletesek, de igyekeztünk szeretettel, elfogadással fordulni felé, de már ott tartunk, akkor jó, ha nem jön. És félünk mi lesz, ha teherbe esik.
Bocs, az, hogy nektek van egy családi hagyomány, nem kellene kötelezni a már felnőtt fiadat, hogy uganúgy járjon. Mivan?
Nem lehet saját élete, vagy mi a fene, mert minden év szept utolsó hétvégéjén kötelező jelleggel bográcsozni kell? Be is bszna, ha nekem 35 évesen ilyenekre kellene járni, mert "elvárják". hogyne.
A fiad viszont szánalmas. Nem sikerült férfivá nevelni, hogyha lazán eltűri, hogy a saját lakásából kvázi kidobják.
Megjegzem, nekem is marha szrul esett, amikor exem minden családi szrságra elment, és az a hétvégénk kuka, mert utazni kell, órák mennek el rá, korán kelünk, késő este érünk haza.
Másnap meg már vasárnap, a házimunkából is maradt, főzni kell hétfőre is - de milyen jó, hogy kettesben nem töltöttünk egy napot sem, mert a "kötelező családi banzáj" az fontos. Remek.
A vőlegényemmel szerencsére normálisan lehet tervezni, és nincs olyan, hogy szept első hétvégéjén kötelezően a családnál kell ülni akkor is, ha amúgy mást csinálnánk.
17es, nem kötelező eljönnie, mint írtam a fiam AKART eljönni. Nem élünk az őskorban, nem kényszerítünk senkit semmire. Olvasd vissza kérlek amiket írtam. Annyit írtam nálunk ez hagyomány, és nem azt hogy mindenkinek kötelező ott is lennie.
18as, értem, tehát akkor az is természetes, ha a te születésnapodon a férjednek máshoz van kedve és inkább lelép a barátokkal, vagy a szüleivel van, hiszen ne mondja meg neki senki mit csináljon és a hagyományok hülyeség. De mint mondtam, nálunk soha senki nincs kényszerítve, a fiam is ott AKART lenni, csak a felesége hisztizett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!